2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Zorall zenekar életeket mentet
Kapcsolatok
Zorall

A kemény, a macsó és a Zorall

Nem régiben hogy-hogy nem találkoztunk Hangyával a Zorall frontemberével, aki megosztott velünk pár igazán hasznos, és érdekes információt.

- A zenétek szinte minden korosztályt megérint, te ezt hogy látod?
- Szerintem három generációt át tudunk fogni, hiszen ott vannak azok, akik ezeket a dalokat eredetiben hallgatták, aztán azoknak a gyerekeik, ami a mi korosztályunk, végül pedig a tizenévesek. Ez nem volt cél, de így alakult ki, aminek persze nagyon örülünk.

- Felkértek titeket az "Egy szoknya egy nadrág" című régi film klasszikus felújított változatának a zenéjének megírására. Hogy is történt, és mire számíthatunk?
- Igen, és ennek nagyon is örültünk, de ezzel van egy kis probléma. Még pedig az, hogy ugye felkértek, hogy modernizáljuk, „zorallosítsuk” meg az eredeti film zenéjét, ami a „Nem nősülök soha” névre hallgat. A felkérést azonban visszavonták az utolsó pillanatban, mikor már készen voltunk a dallal, mivel nem tudtak megegyezni a szerzővel anyagilag. Igaziból azért bosszant, mert rengeteg meló volt vele. Helyettünk Oroszlán Szonya egyik száma lesz a film zenéje.

- Hamarosan DVD-t is kiadtok. Mit fog tartalmazni?
-Ez a DVD a siroki motorostalálkozón rögzített koncertünket tartalmazza, természetesen extrákkal (például Indián felkonferelása) vagy minden klipet, amit persze csak ezen látható. Ráadásul olyan számok is lesznek rajta, melyeket csak ott játszottunk. Megjelenés őszre várható.

- Csináltatok klipet a Bonanza féle „Valami véget ért” című nótához. Hogy esett erre a választás, illetve miről szól a klip?
- Mindenkinek volt egy elképzelése, mindenki jónak tartotta ezt a számot, csak kicsit féltünk attól, hogy ezt már többen feldolgozták, ezért talán nem erről kéne készíteni klipet, de aztán rájöttünk, hogy a mi hallgatóságunk nem azt a fajta feldolgozást fogják hallgatni. Még volt szó arról, hogy az „Országúti randevú”-hoz csinálunk kisfilmet, és végül úgy egyeztünk meg, hogy ehhez is és ahhoz is készítünk klipet (az „Országúti randevú majd valamikor januárban látható a képernyőn). Az viszont biztos volt, hogy a „Valami Véget ért” videóanyaga is a siroki motorostalálkozó lesz. Most olyan a helyzet, hogy ahhoz, hogy életben tartsuk a zenekart, klipet kell forgatnunk, ezért ez most így be van osztva.

- Terveitek a jövőre nézve?
- Most már nagyjából meg van az új album skiccelt változata, a címe „Zorall flush” lesz. A stúdiómunkálatok majd tavasz és nyár környékén kezdődik, és majd jövő karácsonykor fog a polcokra kerülni.

- Zárásként hogyan jött az együttes neve?
- A zorall a roma szlengben annyit tesz, hogy „kemény, macsó”, és ezt nálunk mindenki használta, így lett a zenekar neve Zorall.

Befejezés előtt Hangya elnézést kért mindazoktól, akik hiába mentek a Szigetre, az egyik elmaradt Zorall koncertre.

Magó Ádám

[2005.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még