2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újra van Rockinform!
Hónapok óta készül az Omega
Az Omega meghívást kapott a cseh fesztiválra
Kapcsolatok
Rockinform
Omega

Speciális meglepetés az Omega-kedvelőknek

A tavaly decemberben újra útnak induló rockzenei sajtóorgánum, a Rockinform Magazin, történetében első alkalommal különszámot jelentet meg. A Rockinform Speciál néven utcára kerülő lap teljes egészében az Omega együttesről szól.

Kevesebb, mint életrajzi könyv, de több mint történeti áttekintő. Röviden így összegezhető a Rockinform májusi különszáma, amely 40 oldalon kizárólag az Omega együttessel foglalkozik. Külön életmű összeállítás boncolgatja a zenekar pályafutását megalakulásától egészen napjainkig, kiemelve annak főbb állomásait. Kóbor Jánossal, Benkő Lászlóval, Mihály Tamással, Molnár Györggyel és Debreczeni Ferenccel készített interjú alapján felszínre kerülnek olyan érdekességek, melyek most, itt, először látnak napvilágot.

Megszólal Presser Gábor, Somló Tamás és Laux József, akikkel első lépéseiket tették a siker útján. De sikerült mikrofonvégre kapni a kortárs muzsikusokat, Bródy Jánost és Frenreisz Károlyt, hogy kifejthessék véleményüket a konkurenciának számító együttesről. Sülyi Péter és Trunkos András - az Adamis korszak utáni szövegírók - is előhívják emlékeiket.

Hobo Földes László ugyan a soron következő generációnak hirdette a blues igéjét, végül az együttes szövegírója sem lett, de véleménye neki is volt a veterán csapattal kapcsolatban. Jankai Béla és Keresztes Ildikó az újkori Omega kisegítő zenészei szintén nyilatkoznak a közösen eltöltött évekről. Kovács László a bakelitlemezek hazai kiadójának vezetője érdekes információkkal, ritkaságokkal állt a lap rendelkezésére. Gittinger Tiborról, az Illés klub megálmodójáról és egyik üzemeltetőjéről pedig egy beszélgetés keretében kiderült, hogy úgy szintén szoros kapcsolatban állt az egykori ellenlábas bandával.

A hazai sorlemezek elemzéséből megtudhatjuk, hogyan látják a lap kritikusai az együttes stúdióbeli munkáinak eredményét. Egy gyors körkérdés ismert és köztiszteletben álló zenészekhez: számukra vajon mit jelentett az Omega? A válasz a május 28-án újságárus standokra kerülő Rockinform Speciál magazinban olvasható, melynek exkluzív tartozéka egy DVD melléklet, mely az együttes 2004-es turnéjának állomásain felvett anyagokból válogat.

- Hegedűs István -

[2009.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még