2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Puzsér Róbert interjú: "A racionalitást mindig meg kell tartani"
Csillag Születik 4 első döntő: a Quantum XXL, Szirota Jennifer és Mészáros János Elek remekelt
Szirota Jennifer jól rajtolt: a One Moment In Time (Whitney Houston) 30 pontot ért
Csillag Születik: Nyerő volt az Immigrants Miss Shaker szerzeménye
Babos Richárd és Dósa Krisztián: Nézz az ég felé (Charlie)
Tombolt a közönség Mészáros János Elek Hazám, hazám előadása után
Csillag Születik - Negyela Bernadett: Teenage Dream (Kate Perry)
Plazma Vagesz száma továbbjutást ért a Csillag Születikben
Szirota Jennifer a világ legboldogabb emberének érezte magát
Puzsér Róbert: "7-esnél többet nem adok!" 
Kapcsolatok
Szirota Dzsenifer (Jennifer)
Latin Carneval
Negyela Bernadett
Mészáros János Elek
Quantum XXL
Juhász Marcell (Marci)
Molnár József és Vízi Imre (Vízi-Molnár duó)
The Immigrants
Babos Richárd és Dósa Krisztián (Prügyi duó)
Németh Zoltán Plazma
In Diretta
Kővári Máté
Puzsér Róbert
Hajós András
Hernádi Judit
Csillag születik

Csillag Születik 4 első döntő: a Quantum XXL, Szirota Jennifer és Mészáros János Elek remekelt

El bizony, mert ma este végre az élő showban bizonyíthatnak szóló ének és zenekar, tánc és dumaszínház… kategóriákban. A számtalan korú és stílusú előadó már túl van a felkészülés első fordulóján: stylist, fodrász és sminkes vette kezelésbe őket, egy páran meg is lepődtek a végeredményen.

No de az a bizonyos „popszakma” már csak ilyen, áldozatokat kell hozni, hogy valaki a nagyszínpadon is megmutathassa, mit tud. Ha kell, le kell fogyni, ha kell, meg kell szabadulni a gubancos tincsektől.

Az élő show-ig vezető út nem volt egyszerű. Több ezer előadó próbált szerencsét néhány hónappal ezelőtt, közülük választotta ki a négytagú zsűri – Pokorni Lia, Hajós András, Hernádi Judit, Puzsér Róbert – először a legjobb hetvenkettőt. Az ő válogatóban nyújtott produkciójukat aztán újra górcső alá vette, és a csapatot három részre osztotta: akik azonnal tovább jutottak az élő adásba, akik biztosan nem, és akiket még egyszer meghallgatott, párbaj formájában. A végére tizenketten maradtak. A tizenkét legjobb.

Köztük a Latin Carneval, akik tánctudásuk mellett különös öltözködési szokásaikkal is levették a lábukról a zsűrit. Olyan gyorsan, mint ezek a lányok, egy nő sem képes átöltözni. Nyilván partnereik legnagyobb örömére. Ráadásul a tánckar tagjai magasan képzett táncosok, akik szóló pályafutásuk során már mindent elértek, amit lehetett. Csapatban eddigi legjobb eredményük, hogy bekerültek a Csillag Születik döntőjébe. Mostani koreográfiájukkal azt is bebizonyították, nem csak a lányok ügyesek az öltözködésben. Vagyis a vetkőzésben. Ezúttal a srácok is kitettek magukért: nem csak pörgették a lányokat, de ingüktől is megszabadultak, hogy sejtethessék tengerészcsíkos trikójuk alatt rejlő hasizmaikat…

Pokorni Lia első látásra beleszeretett az együttesbe, se most nem érzett annyi szenvedélyt az előadásban, mint legutóbb. Hajós András szerint sem robbant most akkorát a dolog, Hernádi Juditnak viszont bejött a matrózok bája. A Lia által említett pontatlanságot viszont ő sem értékelte. Puzsér Róbert „igény szerint kiolvasztható mirelitprodukció”-nak nevezte a műsort. Valamint mesterkéltnek, és vállalhatatlannak. A négy zsűritag összességében 20 pontra értékelte a látottakat.

Mely produkció a kedvenced a CSISZ fináléba kerültek közül? VOKS itt, hisz most nyerhetsz egy édességcsomagot.

A Vízi-Molnár duó Erdélyből érkezett a Csillag Születik válogatására. Egyikük hegedül és énekel, másikuk gitározik, szóval igen összetett produkció az övék. Előadásukban előnyös szerepet kap a hangszeres tudás, de a srácok énektudása sem utolsó. A duó legutóbb Caramel egyik slágerével kápráztatta el a zsűrit, ezúttal pedig Varga Viktortól hozták el a Lehet zöld az ég… című nótát.

Hajós András szerint nagyon nagy dolgokat csinálnak a srácok, és a határokat mossák el zenéjükbe. Hernádi Judit annyit kért Molnár Józseftől, legyen bátrabb, lazább, mert nagyon jó, amit csinálnak.

Puzsér Róbert a dalválasztást kritizálta leginkább, és azt kérte tőlük, „ha már feldolgoznak valamit, azt nemes anyagból tegyék”. Pokorni Liának viszont tetszett a produkció, ízlésesnek találta, és megköszönte a látottakat, hallottakat. Összességében 25 pontra értékelték a produkciót.

Jennifer izomszagúan nyomta?

Szirota Jennifer az RTL Klub nagy visszatérője. Drámája két évvel ezelőtt kezdődött, amikor nem jutott be a Csillag Születik döntőjébe. Akkor nagyon összeomlott, az éneklést is abba akarta hagyni. Szerencsére nem tette. Sőt! Azóta rengeteget fogyott, mert a színpadon a legjobb formáját akarta hozni. Sokat fejlődött az énektudás terén is, bár még mindig előfordul nála néha, hogy „kiabál”, amit két évvel ezelőtt is előszeretettel róttak fel neki.

Jennifer - nézd vissza az előadást ITT - most Whitney Houston One Moment In Time című klasszikusát hozta el az első adásba, ami még Puzsér Róbert szerint is tele van szenvedéllyel, katartikus. A produkció szerinte méltó volt a nemrég elhunyt emlékéhez, de ugyanezt negatívumként is említette. Remélte, hogy hamarosan önmagát is megmutatja majd egy produkcióban.

Hajós András szerint a küzdelemtől lett „izomszagú” Jenni produkciója, azt javasolta neki, nyugodjon meg, énekeljen higgadtan, szeretettel. Hernádi Judit abban erősítette meg az énekes lányt, hogy van mire bátornak lennie, Pokorni Lia pedig szimplán megdicsérte előadásáért. A drámai előadás 30 pontot ért.

Az Immigrants azon kevesek közé tartozik, akik a hetvenkettőből azonnal, egyenes ágon jutottak a legjobb tizenkettőbe. A három srác Pécsről érkezett a Csillag Születikbe, és mióta bejutottak a döntőbe, folyamatosan új dalt írnak, vagy a régebbieket finomítgatják. Mint minden zenekar, ők is úgy kezdték, hogy kedvenceik számait dolgozták fel, de legnagyobb vágyuk, hogy egy nap az ő dalaikat dolgozza fel valaki más. Addig nyilván sok víznek kell még lefolynia Dunán innen, Tiszán túl, de a srácok jó nyomon járnak, az biztos. Stílusuk valahol a brit rock vonalán mozog, mellyel egy másik világba repítettek minket, magyarokat.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Csillag Születiket.

Puzsér Róbert kedveli ezt a műfajt, és belátta, hogy csajozni ezzel a produkcióval máris lehet, de még mindig tucatnak találta. Pokorni Lia pont ezt a „tornacipős szabadságot” és a kiforratlanságot kedveli bennük, Hajós András pedig egy kicsit több rossz fiúságot kért. Hernádi Judit ifjúkorát juttatta eszébe a produkció, bár az angol nyelv miatt ő nem igazán tudta átérezni a dal mondanivalóját. 25 pontot szerzett az Immigrants saját slágerével.

Kővári Máté a válogató során igazi színt vitt a zsűri életébe, mivel már a sokadik stand up-os produkciót hallgatták meg, ami egyáltalán nem volt vicces. Máté szövege viszont igen! Szemtelen volt, pofátlan, de őszinte. Akkor világsztárokat állított pellengérre, most Puzsér is sorra került. Bár a kritikus erősen ráncolta a szemöldökét, de a mosolyát nem tudta elrejteni, akárhogy is próbálkozott vele. És hogy mit szólt mindehhez a mindig őszinte ítész?

Elsősorban a stand up fogalmáról tartott kiselőadást, és azt javasolta Máténak, nézzen Hofi Gézát, és azt csinálja, amit ő, és ne a mai stand up-osokat másolja, akik félreértelmezik a stand up comedy műfaját. Hajós azt mondta, ne Hofit nézzen, hanem a közönségnek csinálja azt, amit csinál. Pokorni Lia a színpadi bizonytalanságot emelte ki, Hernádi Judit pedig azt tanácsolta neki: keresse meg önmagát. Máté szövegelése 18 pontot ért.

Babos Richárd és Dósa Krisztián Csillag Születikes szereplése nem csak a döntőbe jutásig volt nehéz. Krisztián a felkészülés ideje alatt kórházba került hasi fájdalmakkal, sokáig az is kérdéses volt, színpadra állhat-e egyáltalán. Mára tudjuk, hogy felépült, és a hangjával is tökéletesen rendben van minden. A prügyi duó most Charlie egyik legnagyobb slágerét, a Nézz az ég felé-t hozta el, egy kis különlegességgel megspékelve. Richi a dal végén a Malév himnuszát csempészte a zongorajátékába.

Hernádi Judit bevallotta, hogy nagyon izgult a srácokért, de a profizmusuk megnyugtatta őt. Puzsér volt most is az ünneprontó, szerinte Krisztián nagyon távol áll az eredeti előadótól, a dal mondanivalójától, egyszerűen rossz választásnak találta a füstös hangú, sokat megélt énekes slágerét.

Pokorni Lia azt javasolta a srácoknak, merjenek kinyílni, ezt elsősorban Richinek tanácsolta hozzátéve, hogy nagyon szereti őket. Hajós András szerint egy dal azé, aki jobban énekli. És nem feltétlen baj az, ha valaki hozzányúl másnak a dalához. Kiemelte, hogy Charlie dala a szárnyalásról szól, ezért azt kérte a Prügyi Duótól, legyen még több a szárnyalós pillanatból. 25 pontot ért a közös produkció.

Érdemes megjegyezni közben, hogy a zsűri pontszáma csak egy dolog. Emellett természetesen a nézők is szavazhatnak. A zsűri felállítja majd a saját sorrendjét, és a közönség voksaival összefésülve alakul majd ki a végső sorrend. A sorrend, ami alapján a két legkevesebb pontot kapó produkciónak távoznia kell a versenyből. Amennyiben holtverseny alakul ki, a nézői szavazatok döntenek majd.

Egy kis szünet után az In Diretta előadásával folytatódott a verseny. Ők voltak az a zenekar, akik egy pohár borral is megkínálták Pokorni Liát a válogató során. Nyilvánvalóan nem ennek köszönhető a továbbjutásuk, de a zenéjük által keltett hangulathoz az alkohol sem árt. Igazi mulatós zene az övék, a szó legnemesebb értelmében. A zenekarban tuba, tangóharmonika és szintetizátor is van, szövegük egyedi, stílusukat talán modern mulatósnak lehetne nevezni.

Lia értékelés szerint a srácok divatos zenét csinálnak, jó ízléssel, de kicsit kiszámíthatónak is találja. Hernádi Judit a humorukat és a hangszeres tudásukat értékelte az In Direttának, és még többet vár tőlük. Puzsér Róbert szerint ez egy Kusturica-utánérzés, és ezt az illetékesek jobban csinálták. A pontok a kommentároknál többről árulkodnak: 28 ponttal mehetnek tovább a srácok.

Juhász Marcell a Csillag Születik idei szériájának talán legérdekesebb előadója. Fiatal kora ellenére népdalt énekel, önmagát kíséri hangszeren, valamiféle különös elegyét adva réginek és újnak. Marci gyermekkora óta énekel népdalokat, a kezdő lökést – ahogy ő mondja – nagyapjától kapta. Ő tanította meg a népdaléneklésre, később aztán már magától is kérte, hogy még tanítson neki népdalokat az öreg. Tanított szerencsére jó sokat, de az egyedi stílust, ahogy Marci énekel, boztosan nem tőle jön.

Hernádi Judit szerint erő van Marci produkciójában, Puzsér pedig azt emelte ki, hogy nem a tetszelgés vezeti Marcit, hanem az önkifejezés. A közönséget megfogni viszont népdalokkal szerinte nem lehet, ezért a valódi önkifejezésre buzdítja a srácot. Pokorni Lia azt tanácsolta neki, hogy ne mindig erőből próbáljon meg megoldani dolgokat, Hajós szerint pedig semmi baj nincs a népdalokkal, az mindig mai, és Marci „legényesen” adta elő a nótát: akkor ordított, amikor kellett, amikor nem kellett, akkor pedig nem. 26 pontot ért Juhász Marci produkciója.

Puzsér rajong a Quantum XXLért

A Quantum XXL arról nevezetes, hogy ők voltak az első táncos produkció, akik igazán kivívták Puzsér Róbert elismerését. Ennek ellenére egyenes ágon nem jutottak be a döntőbe, párbajozniuk kellett. Pedig műfajukban talán ők a legpontosabbak, övék a legkidolgozottabb koreográfia, és a legösszehangoltabb produkció. Most is.

Puzsér még mindig rajong a srácokért, egyszerre nevezte amatőrnek és profinak a produkciót, mindent a maga helyén. Pokorni Lia szerint „kicsit színház és nagyon tánc”, amit a srácok művelnek, Hajós pedig ideges lett a körülötte hemzsegő hangos emberektől meg a kameráktól, mert nézni akarta a műsort. Közönséggé változott. A pozitív kritikákkal együtt 33 pontot szereztek a táncosok, amellyel rögtön az első helyre kerültek a zsűri listáján.

Bernadett erőtlenül dalolt

Negyela Bernadett
komoly fejtörést okozott a zsűrinek a válogatók idején. A hetvenkettőbe bejutott ugyan, de párbajoznia kellett. Ráadásul ellenfele Szirota Jennifer volt, akinek ismerjük a tehetségét, és az előéletét is. Akkor nem gondolta, hogy megtörténhet a csoda, hogy ő is bekerülhet a tizenkettőbe. De a zsűri ezúttal kivételt tett, és minkét lányt tovább juttatta a párbajból. Ezzel Bernadett is kiscsillaggá vált, és esélyt szerzett arra, hogy teljesüljön az álma, és énekesnő legyen. Az általában bájos jelzővel illetett lány most Katy Perry Teenage Dream című slágerével készült. A produkció elég erőtlen volt, de bájos, mint mindig.

Hajós András azt mondta, ha Bernadett az ő lánya lenne, nagyon büszke lenne rá, de azt tanácsolta neki, komolyan foglalkozzon a produkcióival, és minden hangot dolgozzon ki. Hernádi Judit is hamiskásnak nevezte az előadást, Puzsér pedig azt mondta: nem javasolja a lánynak, hogy tinisztár legyen. Pokorni Lia úgy látja Bernadettet, mintha egy másik korból cseppent volna ide. A hangját is szereti a lánynak, ő nem mondott rosszat a produkcióról. Összességében 25 pontot ért Bernadett tinédzser álma.

Ajánljuk! "A racionalitást mindig meg kell tartani" - interjú Puzsér Róberttel

A Plazma nevű repper a válogató során azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy produkciójában több volt a sípszó, mint az értékelhető szöveg. A hetvenkettőbe azzal a feltétellel engedték tovább, hogy legközelebb sípszó nélküli szöveget hoz. Így is volt, a párbajban már egy érzelmes, világfájdalommal teli dalt adott elő, ezzel lenyomva az inkább poénos, nem igazán érzelemdús történelemtanár reppert. Plazma ezúttal géppuskaszájáról adott tanúbizonyságot, Hernádi Juditnak nagyon kellett koncentrálnia, hogy értse a szöveget.

„Van benned potenciál” – értékelte Puzsér. Hozzátette: a dühöt szeretné látná Plazma szövegeiben, mert a rap műfaja a dühről szól. Pokorni Lia egyetértett az előtte szólóval, ő azt nem értette, miért volt ez a produkció más, mint a többi. Hajós azt mondta: Plazma egy kamaszfiú, aki mindig más, van amikor trágár, van amikor érzelmes, és ne hallgasson senkire. Ennek ellenére Hernádi Judit is a dühöt hiányolta, a végeredmény 24 pont.

A Csillag Születik egyik legnagyobb felfedezettje, és talán legmeglepőbb énekese az alcsútdobozi Mészáros János Elek, nótaénekes. A válogató óta kiderült, Elek nem csak nótát tud énekelni, de otthon van az operettek és az operák világában is. Ő volt egyébként az az énekes is, aki először könnyeztette meg Lilut a Csillag Születik stúdiójában. János az első élő show-ba Erkel Ferenc Bánk Bánjának egyik legismertebb áriájával, a Hazám Hazámmal készült. A tomboló közönség nem hagyta szóhoz jutni az értékelni készülő Pokorni Liát sem.

Aki egyébként azt mondta, hogy nagyon nagy szívvel, és hittel énekel János, a lelke szinte „csupasszá válik”. Éneklése közben azt érzi, egyenesen kell tartania a hátát, és a lelkét is. Hajós kiemelte: bármi is lesz a versenyben János helyezése, talán az az ő feladata, hogy egy-egy dalt „tisztára mosson”. Hernádi Judit nem gondolta volna, hogy ennyire a szívéig tud majd hatolni ez a dal, de így történt. Puzsér Róbert csak annyit mondott: „méltó voltál a Simándy József díjadhoz”. Mészáros János Elek 30 ponttal várja a nézők szavazatait, ezzel a második helyre került, holtversenyben Szirota Jenniferrel.

Mivel minden előadó színpadra állt már, elmondhatjuk, hogy kialakult a zsűri sorrendje. Az első helyeken a Quantum XXL, Mészáros János Elek holtversenyben Szirota Jenniferrel, az In Diretta és Juhász Marci áll, jelenleg a kieső helyeket a Latin Carnevál és Kővári Máté foglalja el. De ne feledjük, hogy ez csak a zsűri sorrendje. Ehhez jönnek hozzá a nézői szavazatok, amelyek akár feje tetejére is állíthatják a listát.

Mivel minden előadó színpadra állt már, elmondhatjuk, hogy kialakult a zsűri sorrendje. Az első helyeken a Quantum XXL, Mészáros János Elek holtversenyben Szirota Jenniferrel, az In Diretta és Juhász Marci áll, jelenleg a kieső helyeket a Latin Carnevál és Kővári Máté foglalja el. De ne feledjük, hogy ez csak a zsűri sorrendje. Ehhez jönnek hozzá a nézői szavazatok, amelyek akár feje tetejére is állíthatják a listát.

Amíg a nézői voksok gyűlnek, László Attila szórakoztatta a közönséget. Az az kézdivásárhelyi (Erdély) fiúcska, aki 2011-ben megnyerte a Csillag Születiket. Legismertebb talán ízes tájszólásáról, és Máté Péteres előadásmódjáról. Attila most első albumáról adta elő a Ha elfogy a levegő című slágert, mintegy prezentálva, hova juthat el az a kiscsillag, aki győzni tud a népszerű tehetségkutatóban.

László Attila fellépésével együtt a szavazásra szánt idő is lejárt, hamarosan kiderül, hogyan döntöttek a nézők. Jelenleg a szavazatok összesítése zajlik, ami alapján megtudhatjuk, kik jutnak tovább a jövő heti élő show-ba. Ahogy az már lenni szokott, az előadók neveit nem a kapott szavazatok sorrendjében ismertetik.

Biztos továbbjutó tehát: a Quantum XXL, Negyela Bernadett, az In Diretta, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek, a The Immigrants, Juhász Marci, Molnár József és Vízi Imre, a Prügyi Duó és Plazma!

Akiknek tehát ma este, rögtön az első élő adásban véget ér a verseny a Latin Carneval és Kővári Máté.

Így nyilatkoztak a kiesésük után:
Kővári Máté beszólt Puzsér Róbertnek, majd kiesett
Könnyek a Csillag Születikben: Furán nyilatkozott a Latin Carneval tagja

Jövő szombaton már csak tíz előadó folytatja a versenyt, akkor ismételten folyamatosan frissülő beszámolóval jelentkezünk. Tartsatok velünk akkor is, addig pedig keressétek legfrissebb híreinket kedvenceitekről itt, a Zene.hu-n!

-kiko-

Íme a zsűri által felállított végeredmény

  1. Quantum XXL 33 pont

  2. Szirota Jennifer 30 pont

  3. Mészáros János Elek 30 pont

  4. In Diretta 28 pont

  5. Juhász Marci 26 pont

  6. Vízi-Molnár duó 25 pont

  7. The Immigrants 25 pont

  8. Negyela Bernadett 25 pont

  9. Babos Richárd és Dósa Krisztián 25 pont

  10. Németh Zoltán Plazma 24 pont

  11. Latin Carneval 20 pont

  12. Kővári Máté 18 pont

Lájk, ha követed a műsort.

- zene.hu -

[2012.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még