2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sterbinszky

A nyár a DJ-k számára mindig őrület

Vajon miért? Erről is kérdeztük népszerű lemezlovast DJ Sterbinszkyt.

Idén nyáron, de talán már előbb is érzékelhető a változás a lemezlovasok világában, hogy zenei stílust váltanak? Történt-e ebben nálad változás?
Lassan egy éve, hogy az elektrosabb, a progresszívebb és a trancesebb hangzás az, amit szívesen pörgetek. Ez a nemzetközi DJ-kre is igaz, ezért elég nagy átfedések születnek, keverednek a stílusok, de véleményem szerint ez egyáltalán nem baj. Így mindenki azt tudja játszani, amit szeret, és ezáltal szélesedhet az adott DJ repertoárja. Kiemelném azt is, hogy a nevesebb DJ-k playlistjein mára már rendszeresen érzékelhető, hogy több stílusból is merítenek. Ez igaz Armin Van Buurenre, – akivel augusztus 18-án a siófoki Palace-ban együtt lépünk majd fel – de mondhatnám példaként Tiestot is. Személy szerint én kifejezetten szeretem, ha egy adott zenén belül keveredik a trance az electroval, vagy a progresszív a trance-el. Komoly darabok születtek így.

Nemrég Tiesto előtt léptél fel Palaceban, milyen érzés volt?
Ez volt a harmadik fellépésem a sztár előtt - eddig kétszer a Palaceban és egyszer Stockholmban. Örömmel tettem eleget mindegyik alkalommal a felkéréseknek. Nagyon élveztem, szerettem ezeket a bulikat. A siófoki klubban egyébként is imádok zenélni, hiszen az egyik kedvenc helyem, Tiesto előtt pedig önmagában is megtiszteltetés játszani. Ezeknek a buliknak a hangulatáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, mindig óriási eufória van. Az első pillanattól a legvégéig, nincs leállás. Mikor Tiesto bekezdett, a közönség nagyon jól reagált, a már előtte is óriási hangulat egyenesen berobbant. A stockholmi parti érdekességeként azt említeném, hogy a Cinderella nevű, 2000 főt befogadó luxus hajón volt. Zseniális volt, az addig nyugodtan pihenő hajó a buli napján nem egyszer beleremegett.

Hallottuk az új számodat, ami ott debütált, mesélnél erről a szám?
Gabennal már több éve stúdiózgatunk és idén döntöttük el, hogy még komolyabbra vesszük, az új darabok Sequence 11 aka Sterbinszky néven látnak napvilágot. Év végére tervezzük a saját dalokból álló albumot, amely lehet, hogy össze lesz mixelve. Magán a bulin forgott egy Gabriel & Dresden – Tracking Treasure Down Remixünk és játszottam három új dalunkat is a Calypso-t, a Duality-t és a Just My Kind-ot. Egyébként ezeket a darabokat már jó ideje pörgetem a szerdai, szombati és vasárnapi rádió show-imban az egyik kereskedelmi adón.

Jelenik meg mixlemezed az idén?
Biztos, hogy lesz, Gabennal már dolgozunk rajta és szeptember végére tervezzük kiadni a saját dalokból álló albumot. Egyelőre azonban erről még többet nem szeretnék elárulni, az biztos, hogy nagyon komoly munka van mögötte, ígérem csalódást nem fogunk okozni.

Idén nyáron sok fellépésed lesz, vagy esetleg tudsz kikapcsolódni is?
A nyár a DJ-k számára mindig őrület. De hát kár lenne panaszkodni, hiszen ezért választottuk ezt. Leszek belföldön és külföldön egyaránt, persze ilyenkor ezerrel pörögnek a balatoni szórakozóhelyek is. Szeretem ezeket a bulikat, nyáron még a szokásosnál is felszabadultabban buliznak az emberek. Igyekszem kicsit kikapcsolódni is, de ez maximum pár hétköznap lehet. Sebaj, majd bepótolom később.

- Urbán Andrea -

[2006.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még