2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Charly Jazz 2005 május Művészetek Palotája
Kapcsolatok
Charlie (Horváth Károly)
Művészetek Palotája (MÜPA)

Charlie Jazz a Művészetek Palotájában

A Művészetek Palotájában zajló JAZZ TAVASZ 2005 rendezvénysorozat újabb fantasztikus előadására jutottunk el, ahol Horváth Charlie Jazz estjét hallhatta a nagyérdemű közönség.

Charlie, hosszú- hosszú évek óta meghatározó alakja a hazai zenei életnek, hiszen pályafutását réges-régen a Deccában, Olimpiában, Generálban kezdte utána külföldön a skandináv országokban turnézott, de a világ több pontján is élt éveken keresztül ami nagyban inspirálta zenei fejlődését és ezen utazások később vissza is tükröződnek számaiban.

Majd hazatértét követően a Tátrai Band-ban ért el hatalmas sikereket gondoljunk csak a New York-New York, vagy a Jég dupla whiskyvel, Utazás az ismeretlenbe, Titkos szerelem, c. dalokra.

Természetesen nem szeretném kihagyni a felsorolásból Cserháti Zsuzsával előadott duett slágerüket a Porse szerelmet sem. Itt azért meg kell állni egy pillanat erejéig, hiszen sajnos Cserháti Zsuzsa már fizikai valójában nincs közöttünk, de dalaiban, mindannyiunkban tovább él különleges hangjával és dalaival, mint például a Hamu és gyémánt volt.

A Tátrai Band-ban töltött időszak egyre inkább jelezte az önálló megjelenés igényét és ez a váltás is sikeresen zárult, hiszen a BS-t több alkalommal is teltházas bulival megtöltötték a Charile koncertek.

Az Önnálóan megjelenő Charlie lemezek sorát lehetne itt felsorolni, de mindég volt a popposabb-funkys hangzás mellett vissza-vissza térő motívumok a rhythm and blues, jazz és a soul, ami mindég is közel állt Charlie lelkivilágához, több lemeze is jelent meg mint pl.: Soul&jazz vagy a
Charlie jazz dupla albuma is.

Egyedi hangzásvilága, (whiskyvel és cigivel) edzett hangszálai tényleg fantasztikus hangszíneket varázsolnak a dalokba, ami úgy gondolom minden hallgatót megérintenek a lélek zenéjén keresztül.  Az egyedi hangzást és minőségi zenélést több elismeréssel is megköszönték, többszörös Emerton díjas, volt az év hangja, Liszt Ferenc díjas, sőt megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjét is.

Visszatérve a ma estéhez.
A Művészetek Palotája csodálatos látványt nyújtó nagyterme ad otthont az esti koncertnek, ami tényleg lenyűgözi az oda ellátogatókat, sőt meg merem kockáztatni még azokat is, akik már több alkalommal jártak ott, különböző események kapcsán.

A koncert látogatottsága jónak mondható volt, hiszen –gondolom én- a szervezők is az alsó nézőteret vették figyelembe, mint célközönség részére elegendő terület, ha az állítás igaz akkor majdnem teltház volt.

A koncert „étlapját” könnyű volt összeállítani, hiszen több lemez anyagából lehetett válogatni, de inkább a nagy elődök, előadók angol nyelvű dalai voltak irányadóak és néhány Charlie sláger,amit a közönség talán jobban ismert, hiszen a legnagyobb tapsok az ismertebb számok hallatán zúgtak fel, mint például a Mama hívott, Jéghideg és forró vagy a Szippantás a jóból c. dalok esetében.

A Georgia című számot Charlie, Ray Charles-nak és nagyon szép halkan megjegyezte Cserháti Zsuzsinak ajánlom fel.
A közönség nagyon jól érezte magát, hiszen kapott ízelítőt Charlie nem mindennapi egyedi töredezett stílusú tánc mozdulataiból, fantasztikus hangja betöltötte a teret és néni humort is bele csempészve a produkcióba egy párszor sikerült elnéznie a számok listáját és így fordulhatott elő, hogy bejelentett egy számot amit el is kezdett volna csak a fúvós szekció épp pihent a színpad mögött, mivel abban a számban éppen nem kellett volna zenélniük ami következett volna hivatalosan. A közönség abszolút mértékben poénnak fogta fel a dolgot és jót nevetett a történeten. Természetesen azért Charlie bevallotta, hogy bizony egy cseppet lentebb nézet a kelleténél.

A koncert mindenki nagy örömére -nem is fejeződhetett volna be másként- a nagy slágerrel a Jég dupla whiskyvel zárult és a közönség vastapssal köszönte meg eme szép nyárias estét.
Viszont látásra a szeptember 10-én tartandó nagy Charlie koncerten, aminek nincs semmi apropója csak a zene szeretete és a zenélés öröme és még egy hír, hogy a sztárvendég egyenesen New Yorkból jön a koncertre, Charlie régi barátja (és gitáros az illető), de ez legyen még titok azoknak, akik nem voltak ott a ma esti bulin!

Aki teheti, jöjjön el a szeptember 10-i koncertre a Kisstadionba, vagy vegye meg Charlie jazz cd-i közül a neki szimpatikus és lelkivilágához legközelebb álló lemezt.

-BK-

[2005.05.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még