2024. május 16. | csütörtök | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Tánchírek
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Viharos táncvilágbajnokság

November végén tartották Dániában a Standard Táncok Világbajnokságát. Új pár nyerte meg a világbajnoki aranyérmet, a győzelem azonban nem felhőtlen.

Aarhus városában tartották idén a Standard Táncok Világbajnokságát. A korábbi világbajnok Domenico Soale és Gioia Cerasoli (képünkön)október óta profiban versenyez, így egyértelműen megnyílt az út a világbajnoki címhez. Kérdéses volt azonban, hogy ki lesz az új bajnok. A tavalyi bronzérmes Arunas Bizokas - Edita Daniute egyértelmű esélyese volt a bajnoki címnek, hiszen az utóbbi időkben kimagasló eredményeket értek el.

Novemberben azonban dopping szabálysértés miatt az IDSF illetékes szerve december végéig eltiltotta a versenyzéstől a pár hölgy tagját. A vizsgálaton pozitív dopping tesztet produkáló Edita Daniute fellebbezett a Lausanne-i bíróságon az IDSF Szabályügyi Tanácsának határozata ellen. A bíróság sport ügyekkel foglalkozó kara úgy határozott, hogy a fellebbezés elbírálásának idejére felfüggesztik a három hónapos eltiltást, hogy a vizsgálat miatt ne sérüljenek visszafordíthatatlanul versenyzési jogaik. Amennyiben azonban a bíróság mégis a versenyző vétkességét állapítaná meg a tiltott szerek használatát illetően, azzal automatikusan diszkvalifikálódnak majd az eltiltás felfüggesztése óta megnyert versenyekről.

A hétvége tehát örömteli volt a litván pár számára, de az első világbajnoki tisztelettáncukat komoly jogi vesszőfutás kíséri majd, hogy meg is tarthassák címüket. Az akkori negyedik helyezett Paolo Bosco és Silvia Pitton, pedig felléphetett a dobogóra, és ezüst éremmel térhettek haza olaszországba, lelombozva ezzel a tavaly hazai pályán ezüstérmes némes trónkövetelő Sascha Karabey - Natasha Karabey páros, akiket az új bajnoknak már a German Open során is sikerült megvernie.

A magyar bajnok László Csaba és Szögi Szilvia a negyeddöntőig táncolt, és a tizennegyedik helyen kényszerült kiszállni a versenyből, ami szintén sikerként könyvelhető el. A világbajnokságon sikerült megelőzniük két olyan párt is, akik a múlt heti Standard Világkupán előttük végeztek. Az orruk előtt döntőbe kerülő Valdis Skutans - Laura Kosite kettőst méghozzá négy hellyel előzték meg a világbajnokságon. A világkupa negyedik helyezettjét, Salvatore Todarot és Violeta Yanevát, aki akkor három hellyel Csabáék előtt végzett, most nyolc hellyel sikerült megelőzni.
A verseny másik magyar résztvevője Szepesi József és Szepesi Judit volt. A magyar bajnoki ezüstérmes pár harmincnyolcadik lett a hatvankét párost számláló világbajnokságon.

- Völgyi Attila -


Standard Táncok Világbajnoksága:
1. Arunas Bizokas - Edita Daniute (Litvánia)
2. Paolo Bosco - Silvia Pitton (Olaszország)
3. Sascha Karabey - Natasha Karabey (Németország)

4. Benedetto Ferruggia - Claudia Koehler (Németország)
5. Marat Gimaev - Alina Basiouk (Oroszország)
6. Sergei Konovaltsev - Olga Konovaltseva (Oroszország)
...
14. László Csaba - Szögi Szilvia (Magyarország)
38. Szepesi József - Szepesi Judit (Magyarország)

[2006.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még