2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Heaven Street és Presser a Műpában
Kapcsolatok
Heaven Street Seven (HS7)
Presser Gábor
Kapcsolódó események
Heaven Street Seven, Garish
[2007. január 23.
kedd 20:00]

Presser az ütős hangszer mögött - Irány Európa a Heaven Street Sevennel?


Húzták a nótát

A különleges hangszerelést vendégzenészek is színesítették. Először a Szabó Attila által vezetett vonósnégyest köszönthettük a színpadon. A Kispál és a Borz csendesülős koncertekről ismerős csapat az Atombomba, a Szörnyű gyerek, a Csízbörger, a Márta és a Krisztián-Jappán duóban előadott Burn számokat varázsolta eddig még sosem hallott köntösbe. A Márta alatt a vetítés ismét emlékezetesre sikerült, a művész-páros archív, nőket ábrázoló képsorokat válogatott össze. Május elsején ünneplő és amerikai légi utaskísérő hölgyeket egyaránt láthattunk a vásznon.

Miután a vonóskar nagy taps közepette levonult a színpadról a közönség egy igazán színes társaságot, a Karaván famíliát üdvözölhetett. A magyar cigányzene legizgalmasabb formációja a decemberi Jövőházában tartott koncert után újra megfűszerezte a heveny hangokat. A Mikor utoljára láttalak, a Dél-Amerika, az Ez a szerelem, a Krézi srác valamint a Nagyítás című dalokban hallhattuk a jellegzetes vokált, a gitárt és a dobot. Külön kiemelném a Dél-Amerikát, a Karaván Família munkájának köszönhetően eszeveszett, pergő-forgó folk-hangulata lett a jól ismert nótának. A szólamok kavalkádja mind az öt közreműködésükkel előadott számra jellemző volt: a két énekesnő és a férfi zenészek vokálja, a harmónium, a kanna-dob valamint a gitár erősen meghatározták a blokkot.

Presser az ütős hangszer mögött

A koncert egyik legmarkánsabb száma a Tudom, hogy szeretsz titokban volt. Lassú, lírai változatban adták elő, a szokottnál is nagyobb hangsúlyt fektetve a zongorára, de a finom hangzást fokozták a puha dobverők is. Igazi élmény volt ilyen formába öntve átélni a dalt.

Az est lassan a végéhez ért, ám egy vendég még maradt a listán. A nagyhírű művész, Presser Gábor neve fogalom a magyar zenei életben. Presser két szám erejéig játszott vibrafonon. A vibrafon voltaképp fém hanglapos xilofon rezonátor csövekkel. A vibrato hangzást az eredetileg is gyönyörű Éjszaka valamint a Nem baj című számokban csodálhattuk. A különleges hangszerválasztásnak hála a Kossuth-díjas zenész nem csak jelenlétével, de a hangzás módosításával is felejthetetlenné tette az estét, mely a ráadásként eljátszott, szimbolikus értékű Menni kell tovább-bal ért véget.

Az összesen huszonegy számból álló, telt ház előtt előadott koncert igazi koronája a Heaven Street Seven eddigi munkájának. A közönség és a zenészek mintha ünnepelték volna az elmúlt tíz évet, az együttes sikereit.

Irány külföld!

A HS7 azonban nem áll meg, sőt, ahogy a dal is szól, Menni kell tovább. A tervek szerint idén külföldre, hiszen hónapokon belül megjelenik az első külföldön is rendesen terjesztett, angol nyelvű lemezük. Persze az itthoni rajongóikra is különös figyelmet fordítanak: ugyan Budapesten legközelebb csak április elején találkozhatunk velük, addig bejárják az országot. Koncertet adnak Miskolcon, Debrecenben, Veszprémben, Gödöllőn, Zalaegerszegen, Balassagyarmaton valamint Békéscsabán.

A Gödrös koncert utáni április hónapot pedig külföldi turnén töltik: elviszik a Dunabeat-et Ausztria, Horvátország, Szerbia, Csehország, Németország, Hollandia, Dánia, és az Egyesült Királyság fővárosaiba, valamint számos kisebb európai városba.

Molnár András
Fotó: Kun Ádám

[2007.02.06.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még