2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges énekverseny indult a rajzfilmcsatornán
Kapcsolódó Kiadványok
Halász Judit: Hívd a Nagymamát!
Kapcsolatok
Halász Judit
Legnépszerűbb csengőhangok

Hol vagy Bóbita?

Amit nem értek: Halász Judit "Hívd a nagymamát!" című lemeze.

Hazánk közkedvelt színésznője és talán a legnépszerűbb gyermekdalénekese, Halász Judit új lemezzel jelentkezett, Hívd a nagymamát! címmel. A sikere garantált volt, neve garanciát jelent a szakmában és a közönség körében is. Mi is meghallgattuk a korongot, s bár a nagymamát nem hívtuk, érdekes élményben volt részünk.

Személyes borító: képek Halász Judit életéből
Kedves és aranyos a CD, jó ránézni. Nem infantilis, mégis lehet tudni – és nem csak az előadó nevéből – hogy gyermekeknek szóló albumot tartunk a kezünkben. Kék alapon látható két portré: a művésznő kedvesen, amolyan „tanító nénisen”, míg egy kisebb fénykép a kisfiát ábrázolja, fagyitól maszatos pofival. Hóember, hajó, kesztyű, madár, illetve természetesen az album címe és az énekesnő neve is olvasható. A tok hátulján tüntették fel a dalok címeit, alatta a szerzők nevével, illetve itt is színes grafikákkal színesítették a megjelenést. A kiadót, és a fő támogatók névsorát is közölték.

Külön tetszett az a megoldás, ahogy a dalok előtti sorszámot jelölték: egy-egy falevélbe illesztették. Roppant jó ötletnek tartom, mert egyszerre szemrevaló és könnyen látható. A füzetecske hátsó oldalán ismét a dalok listáját találjuk. A lemezen egy napraforgó látható, amiről nekem a Neoton Família "Szédült Napraforgó" című slágere ugrott be.

A discket kiemelve a művésznő kisfia tűnik fel, egy labda társaságában. Bent a dalok szövege olvasható, illetve nem mindegyiknek, sőt van egy olyan vers is, amit én nem hallottam a korongon. Oldalról-oldalra egy-egy fényképet is láthatunk: Halász Judit és kisfia gyermekkori fotóit. A dalok szövegét pedig rajzokkal is illusztrálták. Az utolsó oldalon a közreműködők nevét sorolták fel, a névsor igazán illusztris: Bródy János, Tolcsvay László, Bódi László hogy csak pár nevet emeljek ki a sok közül.

Ami külön öröm volt a számomra, hogy már itt láttam: zeneileg biztos, hogy fantasztikus élményben lesz részem: számos hangszert soroltak fel. Ismertették továbbá annak a színjátszó csoportnak a nevét is, akik a verseket mondják és a refrénekben énekelnek a lemezen. Ami feltűnt s nem tudtam mire vélni: némely dal címe, mintha nem lenne befejezve, vagy éppen hiányzik belőle egy-egy betű: Lakáscsre, Jó vagyo, Aleguja. Ám lehet csak én nem értem ennek a célját…

Kettősséget érzek: a zene és a hang nincs egyenlő szinten a verssel
Hívd a nagymamát. Kedves gyermekhanggal nyit az első dal. Zeneileg rögtön otthon éreztem magam, amolyan „halászjuditos” volt a zenei nyitány. Szövege aktuális, hiszen egyre inkább elfoglaltabbak lesznek a szülők s a nagymamák kerülnek az előtérbe. Hogy ez jó-e vagy sem, az most nem ide tartozik.

[2007.03.02.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még