2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mire készül Uhrin Benedek? - az előadó találkozott a Sziget szervezőjéivel
Gyász! Meghalt Uhrin Benedek
Képgalériák
Uhrin Benedek és Szintiboy a Highlanderben - képekben
Kapcsolatok
Uhrin Benedek
Szintiboy
Highlander Music Hall
Legnépszerűbb csengőhangok

Kifütyülték Uhrin Benedeket - döbbenet az arcokon

Nem kertelünk, Szintiboy és táncosa Ilonka - aki mellesleg a zenész édesanyja – közös produkciója minden várakozást alulmúlt. Ám ez a műsorszám semmi volt, ahhoz képest, amivel ezt követően Uhrin Benedek lepett meg bennünket. Az említett személyek a népszerű sárospataki klubban szinte „bűncselekményt” - bulizók elleni lelki terrort - követtek el, amit a rögtönítélő közönség füttyszóval hozott a szereplők tudomására.

Farsangi megabulit tartottak a Highlanderben. Az esttől jelmezes fellépőket vártam, ehelyett nem sokkal éjfél után zenebohócok szakították meg a partizók szórakozását. Kétségtelen tény: szükség van egy buliban humorra, de ahhoz érdemes olyan produkciót hívni, ami vicces, ám sajnos ez finoman szólva is szánalmas volt.

Szintiboy és táncosa az őket országos hírnévbe röpítő kereskedelmi csatornán futó népszerű sorozatnak a zenéjével kezdtek, majd a Szájbergyerek című opusszal folytatták a műsorukat, miközben teljesen kiürült a tánctér. Érdekes ez a „szintis fiút” egyáltalán nem zavarta és az 50 pengő című mulatós darabbal hasonló lendülettel folytatta a fellépést, senkit nem érintett meg a zene, vicc volt az egész, miközben néhány bátor fiatal visszamerészkedett a színpad elé, ám véletlenül sem táncolni, hanem csupán néhány fotót készítettek mobiltelefonjukkal.

Nem szeretném megalázni a dalos-táncos párost, ezért a produkció bővebb értékelésétől eltekintünk. Legyen elég annyi, az „éneklésre” vagy inkább a dallamos beszédre nehezen találnánk olyan negatív jelzőt, ami igazán kifejezné a hallottakat, így nem véletlen, hogy a fellépést követően mindenki megkönnyebbült. Pontosabban csak addig, amíg nem lépett fel Uhrin Benedek és nem dalolta el kétszer az aranyos kis pulikutyáról szóló Rebeka dalát és a Macska szerenádot.

Állathangok amik igazán állativá tették a produktumot

A harmadik dal előtt a művész finoman elővett egy cédulát - azt hittem beszédet akar mondani - de kiderült, csupán elfelejtette a következő dal címét és beolvasta azt: „Most Kabaré következik”. Ez kérem kabaré – ez nem a véleményem a fellépésről, hanem a következő dal címe, ami tényleg kabaré volt.

Az utolsó dal szinte hihetetlen volt, a címét nem tudom megmondani, hiszen csupán a „Szemedbe nézek” részt értettem. Nyílván azért nem lehetett értelmezni a dalszöveget, mert a sok utazástól elfáradt a zenész, de ez nem igaz, mert playback show áldozatai voltunk. Na ez már tényleg sok volt a közönségnek és füttyszóval fejezték ki elégedetlenségüket. A fellépő erre úgy reagált, hogy előadta újra a Rebekát, ami mint mondtam egy aranyos kis pulikutyáról szól.

Nem kérdéses, Benedeknek minden fillér számít, hiszen egyedül neveli rokkant fiát. Ezért becsülendő, hogy többszáz kilométert autózott egy kis kiegészítésért. Megható volt, hogy minden szám után „Köszönöm szépen” szavakkal hálálkodott a pult mellett könyöklő fiatalok olykor gúnyos tapsaiért.

Mint minden, ez is végetért: a gyors elköszönést követően DJ Szakács Tibi gyorsan bekevert egy jó kis pörgős nótát, amitől visszaállt a rend: újra megtelt a tánctér és folytatódott a buli.

- Bíró Zsolt -

[2007.03.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még