2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Arash
Kapcsolódó események
VIVA COMET díjátadó gála
[2005. június 16.
csütörtök 19:30]

Arash Magyarországon lépett fel

'Boro Boro' című számával tekintélyes hírnévre tett szert az iráni származású, ma már Svédországban élő énekes. Ezért  méltán várhat szívélyes fogadtatásra, hiszen Európa számos országában így hazánkban is .

Arash Magyarországra érkezik 'Arash, Arash' c. albuma népszerűsítése céljából. A turné kiemelt eseménye volt a június 16-i Viva Cometen való fellépése, ahol két táncoslánnyal élőben is előadja a Boro Boro-t.

Ki az a srác aki azt a szuper dalt énekli?

Arashnak hívják, és a zenéje biztos hogy téged is magával ragad a táncparketten. Az egész sztori 27 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a szülei elhatározták, hogy nekik is lesz egy apró, saját szupersztárjuk. Kilenc hónappal később meg is született a különleges csöppség, aki az Arash nevet kapta. (A név története pedig az, hogy Perzsiában élt egyszer egy Arash nevű hős, aki réges-régen megmentette ezrek életét.)

Arashnál már két éves korában megmutatkozott a zenei érdeklődés, amikor ilyen pici gyermekként meghallotta Elvis dalait és a saját maga által kreált tánclépésekkel lejtette körbe a szobát.
Teheránban (Irán fővárosában) nőtt fel, itt élt egészen tíz éves koráig. Mint sok iráni, Arash és családja is elhagyta hazáját, és a ’80-as évek elején Svédországba költöztek. A család először Uppsalába költözött, és öt éven keresztül éltek a városban. Innen pedig Malmőbe költöztek, és Aras a mai napig ebben a városban él. Itt Arashnak lehetősége nyílt hogy tovább lépjen a zenei tanulmányaival. A vágy, hogy ki tudja fejezni önmagát a zenén keresztül nagyon erős volt a fiatal tehetségben, így nagyon hamar megtanult zongorázni. Rengeteg beképzelt és nagyszájú gyerek volt az iskolában, ahol Arash tanult. Néhányan Arasht hazugnak nevezték, ő pedig különböző csínytevésekkel vágott vissza, tanárainak legnagyobb megdöbbenésére. A bizonyítványaiban pedig meg is látszottak ennek a viselkedésnek a nyomai.

A csínytevésekért gyakran elzárással büntették meg a fiút, aki ezt nem igazán tudta büntetésként felfogni, hiszen az erre a célra kijelölt teremben volt egy zongora is. Képes volt órákon keresztül ülni a hangszer mellett és csak játszani. A tanárok nem igazán értették, hogy Arash miért volt annyira boldog akár hányszor elzárással fenyítették meg. Vágya a zene iránt az idő múlásával egyre csak nőtt, és a főiskola elvégzése után zeneszerzéssel és producerkedéssel kezdett foglalkozni. Órákat, napokat, hónapokat töltött a stúdióban, és talán klissének fog tűnni, de ez az igazság: egyé vált a zenével. Minden energiáját a zenéből merítette, és sohasem érezte a munkát fárasztónak vagy unalmasnak.

Arash kedvenc mondása: „Az életem a zenéről szól, a zeném pedig az életemről.”

Egy sötét téli éjszakán néhány évvel ezelőtt Arash éppen egy felvételt készített a stúdióban amikor hirtelen elment a hangja. Mindenki azt gondoltam, hogy majd meggyógyul és minden visszatér a normális kerékvágásba, de nem így történt. Az orvosok azt mondták, hogy sohasem fogja visszanyerni a hangját. A család és az ismerősök nagyon megrendültek, de a legelkeseredettebb Arash maga volt. „Mihez kezdjek a hangom nélkül? Miért éppen velem kellett ennek megtörténnie?” – folyamatosan ez motoszkált a fiatalember fejében. Ekkor jött rá arra is, hogy az akkori barátnője megcsalja. Arash a bánatát alkoholba és más pótló szerekbe fojtotta. Sokáig, nagyon sokáig hallgatott. De egyik nap, ugyan olyan hirtelen, mint ahogyan elvesztette, a hangja visszajött. Senki sem tudja hogyan és miért. Ő maga csodának tartja a történteket. Arash elmesélte, hogy annyira zokogott, hogy azt gondolta, soha többé nem apadnak el a könnyei.

Az évek alatt, amíg nem volt hangja, producerként jegyzett néhány dalt, amiket most ő maga is el tudott végre énekelni. Újra teljes életet élhetett: új dalok, új hang; és az élete így tökéletesen megváltozott. Arash 2004 szeptember 22-n adta ki első kislemezét, melynek a „Boro Boro” címet adta. Perzsa nyelven ez azt jelenti, hogy „járd a saját utad”. Svédországban rögtön a listák első helyére került a dallal. Nem is alakulhattak volna a dolgai jobban. Ahogyan Arash mindig is mondta: „Álmodozz, amíg az álmaid valóra nem válnak!”

Az egyik álma, már valóra is vált, hiszen Arash a „Boro Boro” sikerei nyomán – a kislemez aranylemezes lett - most annyi időt tölthetetett a stúdióban amennyit csak akart.

[2005.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még