2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismét bulit csap a Sex Action
Képgalériák
Rückwarts klipforgatás Csepelen
Kapcsolódó Kiadványok
Rückwarts: Ha meg is tennéd
Kapcsolatok
Rückwarts
Legnépszerűbb csengőhangok

Alien zúzda a Rückwarts klipben

Múlt héten debütált a Rückwarts együttes első lemezéről a "Ha meg is tennéd" című számra készült videoklipje. Mi még a forgatáson jártunk.

A dal maga arról szól, hogy hogyan lép ki egy kis ember az életbe…A klip története egyszerű: kisgyerek menekül földönkívüliek elől egy eléggé félelmetes helyszínen. Egyszerű érzelemek, kőkemény zene.

A helyszín, Csepel egyik szebb napokat látott csarnoka valóban elég félelmetes, szél csapkodja a sok méter magasan ezer éve nyitva hagyott ablakokat, néha valamelyik üvegtábla lezúg (hál istennek senkire nem esett rá…) az eső zubog lefelé a falon (már belül) az embernek jól a lába elé kell néznie ha nem akar három métert zuhanni egy aknán keresztül. Ideális helyszín a félelem, a menekülés bemutatására. És még csak stúdiót sem kellett építeni, megoldotta az idő.

Oszkár elmondása szerint a banda úgy ahogy van elfogadta a klip alapötletét, világát, gyakorlatilag semmit nem változtattak Indián elképzelésein. Hogy miért Indiánt bízták meg a klip kialakításával, csak annyit mondott: “Hogyhogy miért? Ő a legjobb”

Indián jegyzi ugyan a klipet mint rendező, de ezúttal inkább csak tanácsadó szerepet vállalt, és a fő készítő, operatőr, vágó, az most Straba Zoltán. A klipet a szokásos módon készítették elő: sok-sok beszélgetés az együttessel. A Rückwartsnak végül is megvolt minden alapeleme, jelmezek, Indián a profizmusát adta bele az előkészítésbe.

- A felkérés az volt, hogy legyen egy forgatói része amit elvállalok és utána a vágás. Indiánnal közösen találtuk ki, hogy mi is legyen a klipben fizikailag, hangulatában; beletettük a kissrácot, ez is csatlakozik a szöveghez. – kezdi mindandóját Srtaba Zoltán, a video készítője. – Mivel a klip egy elég zúzós verzió, próbáltuk a sötét oldalról megközelíteni. Nem szájbarágós, de el lehetett érni azt a hatást amit akartunk: a kissrác menekülése, rettegése, belső lelki fájdalma, nomeg a gonosz megtestesülése. Az utómunka során még beleteszünk olyan grafikai és style elemeket amik az együttes új lemezén vannak. Hatásában monokróm, zöld, keményre fényelve lesz. … Én először Ágnes Vanillának készítettem klipeket, majd több másik együttesnek is. Ágnes és a Rückwarts távolsága számomra nem probléma. Mindegyiket a maga területén kell nézni. Ágnesnél is megvan a depresszió, de ott egy belső világot kell kialakítani, itt direktebb az üzenet.

Fülöp István (doboknál) mindent beleadott még a próbába is, ugyanazt akarja visszaadni amit a koncerten produkál, minél életszerűbb legyen a video. Tehát amit a klipben láthattok az egyáltalán nem a szokásos játék hanem igazi, vért izzadó dobolás.

Gy. Attila, a gyerekszereplő klipbe kerülése volt talán a legegyszerűbb: “Reggel felhívott a keresztapukám, hogy jöjjek forgatni. Bújkálni kellett, meg futni … jó itt lenni. Már voltam többször is az együttes koncertjén, és szeretem őket.”

Jill és John, a két “alien” táncos főleg külföldön lép fel műsorával. Különleges jelmezekben táncolnak, leginkább valóban a külhoni éleformát játsszák el. Indián hívta őket a forgatásra, mondván, hogy igencsak beleillenek a képi világba. Bár az együttest előtte nem ismerték, de nagyon tetszik nekik a zenéjük, és valószínűleg az együttműködés még más formában is folytatódni fog.

A Rückwarts a forgatás után az egész nyarat végigkoncertezi: motorostalálkozók Erdélytől a Balatonig mindenhol, fellépések mindenhol ahol csak zene szól.

SirOesh

[2007.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még