2024. május 16. | csütörtök | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Minden, ami a "Szigeteléshez" kellhet
Kapcsolatok
Bozsik Yvette Társulat
Eszenyi Enikő
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

Nem csak a vendégek táncolnak a Szigeten

Francia és Spanyol kultúra a Szigeten

De vendég lesz a francia Accrorap társulat is, akik az indiai klasszikus zene és tánc illetve a hip-hop tánc vegyítéséből hoznak létre egy egészen különleges előadást, Les Corps Etrangers címmel.

A tánc mellett idén a humor is jelentős szerepet kap a színházi programban olyan jelentős előadókkal, mint a világhírű Tricicle Company Spanyolországból, akik 20 éves működésük legjobb jeleneteiből összeállított estével lépnek fel. Ennio Marchetto Olaszországból érkezik, aki papírjelmezeivel parodizálja ki a klasszikus és könnyűzene legnagyobb előadóit. Fabien Kachev Franciaországból érkezik, ő hangutánzó képességével fog minket elkápráztatni és megnevettetni.

Folytatva azt a hagyományt is, hogy egy-egy színházi jellegű koncerttel is megörvendeztetik a nagyérdeműt. Emilie Simon, a népszerű francia énekesnő lép fel együttesével egyik este a szabadtéri színpadon, a sátorban pedig ismét láthatjuk sokak kérésére újból a The Tiger Lillies csapatát, akik önálló koncertet adnak majd.

Sanzonok Eszenyi Enikő előadásában

A sanzonok szerelmeseinek jó hír, hogy Eszenyi Enikő is látható lesz a most bemutatott új előadóestjével. A gyönyörben NINCS középút című estben kortárs magyar író- és költőnők nőkről szóló írásait olvassa fel és énekli el, Darvas Ferenc megzenésítésével és kíséretével.

Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a magyar néptánccal is lehessen találkozni a Sziget forgatagában. Idén erre lehetőséget többek között a fennállásának 50. évfordulóját most ünneplő Duna Művészegyüttes legújabb, a Nomád szenvedélyek - Kígyóballada című előadása fog nyújtani.

A teljesség igénye nélkül még olyan művészek és társulatok lesznek láthatók a hazai palettáról, mint Gergye Krisztián és társulata, Kovács Gerzson Péter és Társulata, Ladányi Andrea az LA Dance Company-val, Szabó Réka a Tünet Együttessel, Bozsik Yvette Társulata, valamint a Tápszínház.

Újra Transe Express

Idén a tavaly már nagy sikert aratott francia Transe Express látogat el újra a Szigetre. Az együttest ’82-ben alapította Brigitte Burdin és művészeti vezetőjük, Gilles Rhode, székhelyük a Dél-franciaországi Crest, ahol mintegy száz akrobata, színész, táncos, zenész, énekes és technikus dolgozik együtt a monumentális produkciók létrehozásában. Játszottak már hídavató ünnepségen, a Kínai Nagyfalnál és az Athéni Olimpiai Játékokon is.

- V.V. / K.T. -

[2007.07.25.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még