2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Andrea Bocelli

Híd a popzene és a klasszikus műfaj között

A popzenében és a klasszikus zenében egyaránt világsztárként emlegetett tenor, Andrea Bocelli február 26-án, szombat este nyolc órától a budapesti Papp László Sportaréna közönsége előtt zenél.

A több mint ötvenmillió eladott lemezzel büszkélkedő Andrea Bocelli rajongói nagy örömére Budapesten koncertezik szombat este.

A hangjával hódító számára a popzene lényege, hogy az életben történt eseményekről szóljon a lélek és a szív hangján. ”Klasszikus zenei karrierje során Andrea Bocelli olyan lemezeket jelentetett meg, mint pl. az Aria, a Sacred Arias, a Verdi és a La Boheme, amelyekkel óriási sikereket ért el, és a legnagyobb eladási példányszámokkal büszkélkedő klasszikus zenésszé vált.

Bocelli mind a popzenében, mind a klasszikus zenében kompromisszumok nélkül érte el sikereit személyes és művészi szabadságának teljes megtartásával. Budapesten először 1999 decemberében karácsonyi koncert keretében lépett fel a világhírű karmester, Lorin Maazel társaságában. A Sportarénában február 26-án a Failoni Szimfonikus Zenekar kíséri Marcello Rota – a neves filmzeneszerző, Nino Rota fia – vezetésével, Paola Sanguinetti szopránénekesnő közreműködésével. A kétrészes, több mint 90 perces műsorban néhány népszerű klasszikus operarészlet mellett kedvenc nápolyi dalai és popalbumainak számai csendülnek fel.

Az Egyesült Államokban 1998-ban debütált, a washingtoni Kennedy Centerben, az Amerikai Nemzeti Szimfonikusok kíséretében. Néhány hete Oslóban a Nobel-díj átadási ünnepség gálaestjén lépett fel, január 19-én pedig George W. Bush újraválasztott amerikai elnök beiktatási ceremóniájának sztárvendégeként énekelt. Szerény emberként viszi tovább az olasz tenor hagyományokat, tudva, hogy néhány óriási elődjének művészete felülmúlhatatlan. Bár hangfelvételei hatalmas sikert aratnak, Andrea mégis arra a legbüszkébb, hogy a zene iránti rajongást új közönségével, a fiatalokkal oszthatja meg, akik talán először érzik azt, amit valaha egy toszkán kisfiú…


Bizso

[2005.02.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még