2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Izgalmas produkciók a nyár utolsó fesztiválján
Superhiks
     
 
Superhiks
Megalakulás: 1994.
Web: http://www.superhiks.com.mk
 
     

Superhiks

A Superhiks magát ska-punk bandaként határozza meg, reggae, latin és balkáni népzenei hatásokkal. A 7 tagú makedón zenekar nem kezdő a szakmában, hiszen a srácok 1994 óta nyomják az ipart.

1994-es év elején 3 főiskolai barát, Petar Mladenovski, Boris Minov és Zoran Zhezhov alapították a csapatot, zenéjüket kezdetben a ska, a punk és hardcore ötvözése jellemezte. Ma a csapat 3 fős fúvós szekcióból (tromitából, harsonából, kürttrombitából), és a tényleg ütős ütősökből áll.

A Superhiks olyan világhírű zenekarokkal játszott eddig egy színpadon, mint a Manu Chao, a Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Block, Rico Rodriguez, és sokan mások. A banda az old school és a new school ska hatásokat is beépíti zenéjébe, megspékelve egy kis csavarral és helyi balkáni ütemekkel. Ebből az egyvelegből kerekedik ki egy új, nagy erejű „harmadik hullámos” hangzásvilág.

Első albumukat, a "Cekaj be vikam…”-ot (Várj egy percet…) 2000-ben adta ki Lithium Records, és már ebben az évben óriási tv-s és rádiós nyilvánosságot kapott a csapat országszerte. Az albumot hazai és nemzetközi figyelem övezte, a banda elismerő kritikákat kapott sajátos hangzásvilágáért és társadalomtudatos szemléletéért.

A harmadik kislemezhez, a Rade-hez készült videoklipet a francia és az izraeli MTV is játszotta, hasonlóan más európai zenecsatornákhoz. Emellett számos válogatásalbumon szerepeltek, mint a Ska Generation,”I Woke up in motion”,”Ska Factor Positive” stb. Sokat várt következő albumukat, a Trumanot 2003-ban adta ki a Lithium Records. Óriási sikerként könyvelhették el, hogy már az első hónapban 25.000 példány fogyott belőle.

A Trumano 4 kislemeze követte a Rade sikerét, minden makedón és balkáni slágerlistára felkerült. A lemez promóciójára ráadásul ráerősített egy 2004-es hazai és európai turné, melynek utolsó állomásaként szülővárosukban, Skopjéban, 5000 ember előtt adtak hatalmas, 3 órás koncertet. 2006-ban a Superhiks 3. élő albumát adta ki, mely legnagyobb koncertjükön készült. Talán jelent valamit, hogy a kiadott 35.000 példányt egy hét alatt kapkodták el.

A Superhikset 2001-ben, 2002-ben, 2004-ben a legjobb makedón zenekarnak választották, Skopje Fair elnevezésű koncertjük pedig 2004-ben Macedónia legjobb rock koncertje lett. Mindegy, hogy egy rockosabb dallamról van szó, vagy egy instrumentális balkáni dudás számról, a Superhiks előadásmódja mindig táncra készteti a közönséget. Jelmondatuk: Légy nyitott a zenénkre és a tested követni fogja a ritmust.

[2007.05.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még