2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
A fellépők következő programjai
Parádé & koncert
[2024. június 11.
kedd 20:00]
Képgalériák
Babel Sound 2016 Budapest
Cikkek a fellépőkről
Érdemes megnézni! - íme Boban Markovic új klipje
 A legbulisabb nyárzárás a Tisza-parton volt
Klezmer punktól a balkán vidám popig
Klezmer punktól a balkán vidám popig
Rúzsa Magdi kétszer is teltháznak énekelt
     
 
Babel Sound Budapest Fesztivál
Dátum: 2016. július 19. 00:00 - 26.
Helyszín: ELLÁTÓház
Kapcsolat: Boban Markovic Orchestra (Boban Markovic Orkestar), Kocani Orkestar
 
     

Nyolc nap alatt nyolc fellépő a világ számos szegletéből. Lesz itt klezmer punk, balkán vidám pop, afrikai bennszülött jazz, indiai bossa-nova, no meg spanyol flamenco.

Klezmer punktól a balkán vidám popig

Míg július 19. és  24. között Balatonbogláron idén újra jelentkezik a honi fesztiválkínálat egyik legizgalmasabb zenei rendezvénye, ezzel párhuzamosan a fővárosban is felpezsdül a világzenei élet. Jön a Babel Sound!

A budapesti ELLÁTÓházban 19. és 26. között jelentkező Babel Sound Budapest Fesztiválon elsősorban a mediterrán muzsikák dominálnak. Nyolc nap alatt nyolc fellépő a világ számos szegletéből. Lesz itt klezmer punk, balkán vidám pop, afrikai bennszülött jazz, indiai bossa-nova, no meg spanyol flamenco. 

A vidám és pörgős zenét játszó olasz BandAdriatica indítja útjára a Babel Sound Budapest Fesztivált 2016. július 19-én. Boban és Marko Markovićcsal, illetve a Kocani Orkestarral is muzsikált már az organettós Claudio Prima vezette legénység. Kétségtelenül a Földközi-tenger vizein fogunk evezni, és nem menekülsz a sármos itáliai temperamentumtól.
Másnap az amszterdami Carlos Zorita Diaz hozza el bohém-vagabond csapatát, a Zoritát. Kellemes balkáni muzsikából egy teljesen groteszk világba kerülünk, ahol rekedt torkú rock’n’roll üvölt és közben egészen szürreális módon kavarogja körbe a többi hangszer orkánja.

Július 21-én a marokkói Gabacho Maroc nevű formáció Afrika hangulatát varázsolja a fesztiválra. A tavalyi African Music Awards jazzjelöltje élteti a tradíciót és úgy visz táncba lüktető, mosolyt fakasztó dallamaival, mintha a sivatag homokjában ropnád.
A hétvége spanyolos: a péntek az utcai multikultié. A vidám Canteca de Macao pop köntösbe bújtatott rumba-ska-reggae-flamenco fúziót játszik, míg szombaton a fiatal tarragonai csajok, a Roba Estesa folk calentója szól. Belekóstolhatsz, milyen lehet egy finom bort kortyolgatni a hacienda teraszán üldögélve, a másik pillanatban pedig már vered a padlót a cipőd sarkával, és latin loverként hasítasz át a táncoló tömegen a flamenco őrült ütemére.

A vasárnap fellépő tel-avivi Jewish Monkeys több mint becstelen: Gael Zaidner és cimborái vállaltan non-PC szövegeket párosítanak balkán-klezmer-punk zenéjükhöz. A gyors ütem garantált, az ugrálás veszélye fennáll!

25-én a holland Amariszi vezet be Balkan Chaotikájába. Pop, reggae, swing krosszóver.
Delíriumba szökő banzáj a színpadon, spontaneitás és közvetlenség. Rockenroll szélesterpesz tangóharmonikával, ópium pipa dallamok, tulipán, szélmalom, fapapucs.

A fesztivált július 26-án, kedden a gyönyörű, londoni-bangladesi Shama Rahman zárja. Szitár-művész, énekes, zeneszerző, színésznő. Az idegtudományok doktora. Urban folkjában a pikáns keleti hangzás a finom jazzt és a bossa-novát fűszerezi, de dubstep, punk, trip hop hatásokat is érezni fogsz.

A koncertek minden nap este 8 órakor kezdődnek.  A napijegy mindössze 1000 Ft, de vásárolhatunk 4 napos bérleteket is 2000 forintért.

– PressPresso –

[2016.07.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még