2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről
Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon
Virágzik a feketepiac a Balaton Sound jegyeknél - jön a folytatás
Túl vagyunk a felén! - képes beszámoló a Balaton Sound 2. napjáról
Jamaikai aroma, könnycseppek és propaganda: Massive Attack a Soundon
Meglestük! Ha éppen nincs buli ez történik a Balaton Soundon
Balaton Sound: Hasznos információ és az elmaradt fellépések
Nagyszerű hangulat, tömeg, por, reggae - fotók a Balaton Sound 3. napjáról
Ez igen! !Deladap és Koop buli a Balaton Sound 2. napján
Képgalériák
Balaton Sound 2008 - Carbonfools
Balaton Sound 2008 - Életképek (4.nap)
Balaton Sound 2008 - Fatboy Slim
Balaton Sound 2008 - Sergent Garcia
Kapcsolatok
Fatboy Slim (Norman Cook)
The Carbonfools
Žagar
Sergent Garcia
Kapcsolódó események
Balaton Sound - negyedik nap
[2008. július 13.
vasárnap 12:00]

Felejthetetlen bulival ért véget a Balaton Sound - képekben

A Balaton Sound utolsó napját kicsit megzavarta a közelgő vihar híre, de szerencsére nagyban elkerülte Zamárdit a szél és az eső. Az össznépi viharvárás után, az est fő fellépője, Fatboy Slim kergette őrületbe az erre fogékony közönséget és most már mi is tudjuk, hogy miért is őt tartják a világ egyik legjobb DJ-jének.

A Sound utolsó napjára az elfogyó energiát túlzott koffein adaggal próbáltuk visszaállítani: főzött kávéból, porból, energiaitalból..stb. Meg is lett az eredménye, 6 óra körül már a Born Slippy ütemeit idéző szívveréssel érkeztünk meg a helyszínre, ahol a lángossütőtől a vízimentőkig mindenki a közelgő viharra készült. A

z embereket kiküldték a vízből, a Nagyszínpad kivételével minden más helyszínt takarékra raktak, a part melletti pihenős babzsákokat, a függőágyakat és a fotelokat mind-mind elpakolták. Fáradt, megviselt arcok járkáltak fel-alá, a szervezők megkértek mindenkit, hogy a Nagyszínpad körül gyülekezzen (ahol éppen a Sergent Garcia kezdett játszani), mert ha leszakad az ég, akkor a tervek szerint onnan terelték volna ki az embereket.

Jön? Nem jön? - ez itt a kérdés

Sokan a tó partján üldögéltek és várták a vihart. A szeles időt csak néhány kiteszörfös élvezte, igaz nem sokáig, mivel néhány ugrás után kitessékelték őket a rend őrei a partra. Körülbelül két órán keresztül vártuk, hogy lecsapjon a vihar, de végül nem történt semmi.

A 100 km-es széllel és jégesővel fenyegető vihar végül elkerülte a Balaton déli partját, este 8-ra visszaállt a rend és minden folytatódott, mintha mi sem történt volna. Már le is mondtam a Carbonfools fellépésről (ami eredetileg 6-kor kezdődött volna), mikor is a piros sátor kivetítőin kiírták a programot: 20.00-tól 20.45-ig Carbonfools! A negyvenöt perc is pont negyvenöt perccel több, mint a semmi, úgyhogy a nagyszínpados Zagar helyett inkább Tituszék koncertjére mentünk.

Titusz és a Carbonfools

A rendkívül kevés idő miatt pillanatok alatt összedobták a színpadot és gyorsan el is kezdték a műsort a srácok. Igyekeztek a 45 percebe mindent belesűríteni, így egy rendkívül intenzív háromnegyed óra következett, melybe az ismertebb számok kaptak helyet: nyomták a Cash-t, az Indian-t, a Furilla-t, a Mosquito-t és a The Line-t is.

És hogy őszinte legyek, ez a közel háromnegyed óra kihagyhatatlan volt. Ha kicsit ismertebb lenne a formáció, akkor simán Nagyszínpad! Még egy gyors le-és felvonulás is belefért, majd egy ráadás. De sajnos pakolni kellett, mert következett az Anima (akik nélkül nem is jöhetett volna össze a Carbonfools fellépése, mivel Priegerék átengedtek egy kis időt a saját fellépésük kárára - maximális riszpekt).

Carbonfools a Balaton Soundon - képekben

A Nagyszínpadon már nagyban nyomta a Zagar, Underground Dívástól, Ligeti Gyuristól. Ha jól tudom, még sehol sem lépett fel a Zagar nagyszínpadon, szóval az átalgos klubkoncertes, kisszínpados produkciót kellett kicsit a helyhez igazítani. Ennek ellenére a dívák csak négyen voltak (Enikő, Juci, Judie és Edina) - igaz az átlagosnál jobban élvezték a koncertet, többet mozogtak, megpróbáltak kitenni magukért. Így volt ezzel Ligeti Gyuri is, ő is energikusabbnak látszott a megszokottnál.

A koncert második felét néztük csak meg (a Carbonfools miatt), de nem bántuk meg, a Zagar igazából semmi extrát nem tudott felmutatni. A tavalyi Anima koncertnél még így is sokkal jobb volt, és igazság szerint nem is nagyon tudtam volna mást javasolni Fatboy Slim elé. Szóval a papírforma érvényesült: Zságerék lenyomtak egy, a megszokottnál hangyányival erősebb koncertet, egy jó nagy tömeg előtt, de semmi több.

Fatboy Slim is fucking in Zamárdi

Az igazi nagy húzónév, Fatboy Slim fellépésére (ami ugye dj-szett, tehát semmi live) a Soundon még sosem látott tömeg gyűlt össze. Ennél valószínűleg már nem fért volna el több ember; ameddig a szem ellátott, tömeg volt. A műsor pontosan kezdődött: a lemezjátszós pultot betolták, összedugták és már készen is állt arra, hogy Fatboy Slim őrületbe kergesse a széles tömegeket. És őrületbe is kergette!

A szettről csak annyit, hogy lényegében végig house ment, ami majdnem két órás duc-duc-ot jelent, amit időnként ismertebb slágerekkel (Underworld, Public Enemy, House of Pain ) és saját szerzeményekkel ütött fel (hogy azért világos legyen, mégis ki áll a pultban). Az biztos, hogy a tavalyi Kruder & Dorfmeister bulit messze túlszárnyalta a világhírű dj: a műsor itt nemcsak abból állt, hogy egy ember fejhallgatóval a fején elbújik a lemezjátszók és laptopok mögött.

Norman Cook igenis kitett magért, folyamatosan hergelte, biztatta a közönséget, fel-alá járkált, a feje fölött pörgette a fejhallgatót, még a színpad tetejét tartó szerkezetre is felmászott, egyszóval igazi egyszemélyes show-t csinált. Erre pedig nagyon vevő volt a közönség, sőt, még a délután koncertet adó Sergent Garcia és a csapata is ott táncolt a közönség soraiban.

Az biztos, hogy jó választás volt a szervezők részéről Fatboy Slim idecsábítása, és az is biztos, hogy felejthetetlen bulival ajándékozta meg a jelenlévőket a világ egyik leghíresebb lemezlovasa. A tavalyi Beastie Boys koncertet is sikerült felülmúlni, a kérdés most az, hogy jövőre hogyan tudják még ezt is űberelni a Sound szervezői. Az biztos, hogy nem lesz könnyű.

Fatboy Slim a Balaton parton - képekben

Óriási siker

A Balaton Soundon idén 88 ezren vettek rész (a tavalyi 32 ezerrel szemben) és nagyjából 140 milliós többlettel zárt a fesztivál, ami egyáltalán nem rossz, egy ilyen fiatal fesztiválnál. A rendezvény négy napja alatt nem történt különösebb rendbontás, a rendőrségnek és a biztonsági szolgálatnak tehát nem volt komoly dolga. A fesztiválozók a Sound ideje alatt közel 200.000 korsó sört gurítottak le a torkukon, de nagy sikere volt a hűtött gyümölcsöknek, a koktélbároknak is.

Kezdenek kialakulni a Balaton Sound hagyományai is, ezek közé tartozik, hogy José Padilla minden évben lemondja a fellépést (idén azért küldött maga helyett egy 25 perces szettet, na). Rajta kívül még Richie Hawtin fellépése maradt el, mivel ő lekéste a csatlakozását a frankfurti reptéren.

A legnagyobb gondot az jelentette, hogy az északi partra eléggé áthallatszott a zaj (ezért is találó név a Balaton Sound), de a szervezők ígérete szerint ezt jövőre megpróbálják a minimumra csökkenteni. A tó fele fordított színpadoknak köszönhetően Zamárdi lakosait nem zavarta annyira a hajnalig tartó zene, Csákovics Gyula polgármester is elégedett volt a 4 napos fesztivállal.

Sergent Garcia a Balaton Soundon
Életképek- 4. nap

Olvass tovább:
Balaton Sound: Hasznos információ és az elmaradt fellépések
Ez igen! !Deladap és Koop buli a Balaton Sound 2. napján
Jamaikai aroma, könnycseppek és propaganda: Massive Attack a Soundon
Meglestük! Ha éppen nincs buli ez történik a Balaton Soundon
Nagyszerű hangulat, tömeg, por, reggae - fotók a Balaton Sound 3. napjáról
Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről
Túl vagyunk a felén! - képes beszámoló a Balaton Sound 2. napjáról
Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon
Virágzik a feketepiac a Balaton Sound jegyeknél - jön a folytatás

-nagyM-

[2008.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még