2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szerinted hány éves Hajós András? Eláruljuk!

Legutóbbi programok

Összes program

Legutóbbi kiadványok
Gyere át! (2012)
Ebola Cola (2008)
Zanga ! Zanga (2005)
Hisztis (2003)
Hello.Tourist! (2002)

Összes kiadvány

     
  Vásárlás
Emil Rulez: Zanga ! Zanga
Megjelenési dátum: 2005. november 3.
Megjelent:
CD » album (2005)
Tracklist:
1. Mélabú
2. Aki Lefelé Száll
3. 06/90-Csodalény
4. Camp
5. Türurüpp
6. Zanga! zanga
7. Ez a No Nem Az a No
8. Nappali Mese
9. Csúszda
10. Nem Megy
11. Láttam Zazie-T
12. Zsebeibe' Zsé (Ahogy a Filmben Elhangzott)
13. M323 FKK [Vokál Remix]
Közreműködők:
előadó/zenész: Emil Rulez
kiadó: Twelvetones Records
 
     

Emil Rulez!: Zanga!Zanga

Az együttes saját ajánlója:

Örömmel jelentjük, hogy megjelent a harmadik nagylemezünk. Szerintünk ez az eddigi legjobb! Azt a címet adtuk neki, hogy zanga!zanga.

Emil.RuleZ!-szempontból hagyományosnak tekinthető, hogy ezen a lemezünkön is dalok vannak, amiket emberek írtak, valamint emberek énekelnek és játszanak el hangszereken, kifejezetten emberek számára.

Tizenhárom dalt vettünk lemezre, ebből tizenegy új, kettő pedig a magunk sajátos felfogásában készült ajándék dal, azaz régebbi dalaink újragondolása. A tizenegy új dal megírása és felvétele ez év nyarán kezdődött: több havi, cseppet sem megfeszített előkészítő munka után augusztusban kezdtük el a stúdiómunkát és még októberben is alig bírtuk abbahagyni. Ennek az eredménye az, hogy a lemezt a kellő alapossággal készíthettük el, miközben több kilót híztunk a közeli éttermek ellenállhatatlan kínálata miatt.

Ahogy minden eddigi lemezünk, a most megjelent zanga!zanga is egyfajta pillanatfelvétel vagy naplóbejegyzés: ezek és ilyenek voltunk 2005-ben. Majd kiderül, hogy a Mikulás csokit vagy virgácsot hoz érte. A csokinak jobban örülnénk, de a virgács legalább nem hizlal.

Lemezmegjelenéskor azonnal azon is szokás ujjongani, hogy máris sikerült annyi balekot fogni, hogy a lemez már a megjelenése napján bearanyozódott, húúú. E szokással ellentétben mi inkább megvárjuk, amíg a vásárlók a maguk ízlése és tempója szerint aranyozzák be, ahogy az eddig megjelent összes lemezünket. (Mellékes hír, de mostanra már minden eddig megjelent kis- és nagylemezünk aranylemez lett, csak nem mondtuk! Még.)

A hallgatók számára az a jó hírünk van, hogy a zanga!zanga egy ún. meghallgatandó lemez. Akár otthon, akár egy discman-nel vagy mp3 lejátszóval útközben, de a lemez igényli és meghálálja az odafigyelést. Biztos lesz, akinek háttérzaj gyanánt is megteszi, de nem annak szántuk. Ugyanezen okból a dalok értelmének a megfejtését ezúttal is a hallgatókra bízzuk. Mi magunk biztosan tudjuk, hogy mi a dalok zenei és szövegi értelme, egyben ugyanilyen biztosan tudjuk azt is, hogy nem kell és nem szabad elmagyarázni ezeket a dalokat senkinek.

Újra és minden alkalommal szeretnénk hangsúlyozni, hogy mi popzenét játszunk, és ez ezen a lemezen is így van. A zanga!zanga poplemez, magyar pop felirat alatt árulják a lemezboltban, magyar pop kategóriában van jelen a sláger- és eladási listákon. Sokak szerint a mi zenénk azért nem lehet popzene, mert a mi zenénkben sok az improvizáció, vannak benne trombita, kürt vagy akár fuvolaszólók, van hat szólamú ének meg torzítós gitár, vannak páratlan ritmusok és ráadásul még a prozódia is stimmel. Ezúton tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy éppen ezért popzene. Azt a könnyűzenét, amiben mindezen fűszerek nincsenek jelen, azt unalmas szarnak szokás hívni és a művelt emberek szót sem vesztegetnek rájuk.

A lemezt hallván többen kérdezik: vajon ti most politizáltok? Egyfelől ez a pártosdi-politikusosdi szánalmas és félrevezető, ráadásul nekünk is az agyunkra megy már. Viszont minden normális ember törődik az őt körülvevő szűkebb és tágabb világgal; ennek a törődésnek a politikáról, az ország sorsáról való gondolkodás ugyanúgy része, mint az, hogy időnként levisszük a szemetet, nem dobjuk el a csikket az utcán és kikérjük magunknak, ha pimasz a portás. A lemez dalai ebben, és csakis ebben az értelemben politikusak. Meg persze vannak érzéseink, kalandjaink, eseteink és egyéb gondolataink is, ezeket írtuk meg.

Hiába lett igen sajátos ez a sajtóközlemény, egyelőre nem akarunk visszamenni a PR-szakmába. Ha majd mégis úgy lesz, akkor arról értesülni fogtok.


© Emil.RuleZ!

[2005.12.07.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még