2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről
Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon
Túl vagyunk a felén! - képes beszámoló a Balaton Sound 2. napjáról
Jamaikai aroma, könnycseppek és propaganda: Massive Attack a Soundon
Meglestük! Ha éppen nincs buli ez történik a Balaton Soundon
Nagyszerű hangulat, tömeg, por, reggae - fotók a Balaton Sound 3. napjáról
Ez igen! !Deladap és Koop buli a Balaton Sound 2. napján
Felejthetetlen bulival ért véget a Balaton Sound - képekben
Képgalériák
Balaton Sound 2008 - Los De Abajo
Kapcsolatok
Los De Abajo
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Balaton Sound - negyedik nap
[2008. július 13.
vasárnap 12:00]

Koncert közben lejöttek a színpadról: Los de Abajo a Balaton Soundon

Az utolsó napra maradt a Balaton Sound szerintem legjobb koncertje. 23.30-ra volt kiírva a koncert, azt sejtettük, hogy egy kicsit csúszik majd a Fat Boy Slim miatt, de ez nem is volt probléma. Még nem volt hozzájuk szerencsém, de az bizos, hogy legközelebb sem hagyom ki őket amikor erre járnak.

Az előzmények

Már az öltözőkonténer mellé lehelyezett doboz-kavalkádból, illetve a zenekar tagjainak számából lehetett sejteni, hogy nem akármiben lesz részünk. Körülbelül olyan magasan voltak felhalmozva a zenészek cuccai (rack-ek, hangszerek) a konténer mellé mint maga a konténer. Annyit tudtam róluk, hogy mexikóiak és nagyon bulis ska-reggea-salsa-punk keveréket játszanak. Mivel szívem csücske ez a kis vidám szelete a világnak, így nem is lehetett kérdés, hogy megnézem őket. Úgy néz ki, hogy erre az időszakra volt kihegyezve ez a színpad, mivel pénteken és szombaton is egy-egy átlagon felüli koncertet kaptunk itt a 22 óra és éjfél közötti sávban.

Kicsit visszafogottabb kezdés

Elkezdték... Már a bevonulás is hatásos volt: egymás után vonultak fel a zenekar tagjai libasorban a színpadra salsázva. Csak néztem, hogy még mindig van valaki, még mindig, még mindig... Szóval megtelt a színpad: basszusgitár, gitár, kongák, dob, 3 őrült fúvós – néha 5 mivel az énekes hölgy és az énekes és zenekarvezér is játszott elég sokat fúvós hangszeren-, elkezdődött a koncert. Az elején játszottak két-három kissé lassabb latinos-salsás számot. Már kezdtem kicsit félni, hogy mégsem az lesz mint amire vártam, de aztán gyorsan megnyugodtam.

Őrült ugrálás a színpadon és a nézőtéren

Mire átért mindenki a nagyszínpadról elkezdték az igazi bulit. (Ha ez tudatos volt, akkor le a kalappal előttünk, vérprofin oldották meg. Ha nem akkor se lehet egy szavunk sem, megmutatták, hogy ilyent is tudnak.) Ami ez után következett azt nehéz szavakba ölteni. A zenészek megőrültek a színpadon – főleg a fúvós és perkás szekció. Ment a ska, helybenfutás, kézlengetéssel.

A legjobb az volt, hogy tényleg nagyon jól ötvözték a latinosabb részeket a fergeteges skával. Néhány számban voltak nagyon durva rockos részek is, majd hirtelen váltás lazulós reggea-re, hogy aztán a refrénnél ismét megkapjuk a magunkét. Van egyen sapkájuk is: ez a pankrátoroktól ismert amolyan arcot eltakaró beteges fejbevaló, amit előszeretettel használtak is koncert közben. És a java még csak ekkor jött...

Amit mindenki megcsinálhatna

Történt, hogy az egyik számban kiálltak a zenészek,csak az ütősszekció nyomott egy nagy szólót a színpadon. A zenekar többi tagja meg fogta magát, lemásztak a színpadról, be a közönség közé, és elkezdtek vonatozni. Mondanom se kell, mindenki őrjöngött. Egy kis idő múlva visszamentek a színpadra, mégjobban felhengerelték a közönséget.

Amit nem lehet fokozni, de ők megtették

Már tényleg azt hittem, hogy ennél nagyobbat nem lehet alkotni, erre ők mégis megcsinálták ! Már koncert közben köszöntötték a nézők között Sergent Garciát, nem tudtam, hogy ennek a későbbiekben még lesz jelentősége. Hát lett. Szóval véget ért a koncert a színpadon (visszatapsolás, ráadásszám után), majd a zenészek ahelyett, hogy a backstage-be indultak volna nyakukba kapták a hangszereket, és irány a közönség.

Rengeteg koncerten voltam már de ilyent még nem láttam. Dobostól, trombitástól, gitárosoktól kezdve mindenki lejött a színpadról, középen átmásztak a közönség közé, bevártak mindenkit, a tánctér közepén egy kört alkottak, majd folytatták a koncertet onnan, ahonnan befejezték a színpadon. Akusztikusan nyomták a skát a közönség közepéről! Borzongató volt.

Eljátszottak egy számot majd hogy-hogy nem előkerült Sergent Garcia is, és ott bulizott a táncparkett közepén az egész brigáddal. Tényleg felejthetetlen volt. Majd mint akik jól végezték dolgukat, visszamentek a backstage-be. Ott álltunk megkövülten és azt kérdezgettük egymással, hogy ez most tényleg megtörtént-e ? Egyszerűen félelmetes volt. Javaslom mindenkinek, rosszkedv, depresszió ellen.

Nem tudom többször leírni: ilyen befejezésről álmodni sem mertem. Aki lemaradt, az a legközelebb mindenképpen pótolja! Los De Abajo-t a népnek, és minden probléma megoldódik!

-Aretuska-

[2008.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még