Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. március 3. | szerda | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A különleges komédiát január 16-án mutatják be online

Javában zajlanak Murray Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékának próbái. A nem mindennapi darab három szerepét Nagyváradi Erzsébet, Tűzkő Sándor és Stubnya Béla alakítja, az előadást Tasnádi Csaba rendezi. 

Izgalmas premiert láthat a közönség a digitális térben. A Gózon Gyula Kamaraszínház művészei ugyanis egy olyan színdarabbal készülnek, amely biztosan kizökkenti az érdeklődőket a hétköznapokból. A nézők most saját otthonukba vihetik a színházi élményt, és szeretteikkel együtt élhetik át e humoros darabot.

A Szerelem, óh! című vígjátékban három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy a sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni…

Az előadást Karinthy Ferenc műfordítása alapján Tasnádi Csaba rendezi.

Online bemutató: 2021. január 16., 19.00

További előadások: 2021. január 19., 19.00, január 22., 19.00

A „Szerelem, óh!” az Oscar-jelölt szerző legkedveltebb színpadi műve. A néha abszurdba hajló szatirikus bohózat hallatlanul szórakoztató, játékosan gondolkodtató. Szerelem. Örökzöld téma. El nem fogyó kérdések, válaszok végtelen variációi… Ízelítőül egy idézet a vígjátékból:

Ellen:   Kérdezd meg, Milt, hogy miben hiszek.
Milt:    Miben hiszel, Ellen?

Ellen:   Hiszek a házasságban. Hiszek egy férfiban, aki este öt órakor hazajön, összehajtott újsággal a hóna alatt, együgyű mosollyal az arcán, és azt kérdezi: „Mi van vacsorára, szivi?” Hiszek a hintőpor és a piszkos pelenkák szagában, és hogy az éjszaka kellős közepén felkeljek megmelegíteni a baba cuclisüvegét. Nem tehetek róla. Én ilyen vagyok. De akkor miért tanítottak engem paleontológiára, metafizikára és trigonometriára? Miért lettem a Financial Times vezető elemzője, hogy képtelen legyek együtt élni egy férfival? Ezt sose fogom megbocsátani a közoktatásügynek.

Szereposztás:

Milt: Tűzkő Sándor
Harry: Stubnya Béla
Ellen: Nagyváradi Erzsébet

Díszlet, jelmez: Ondraschek Péter
Rendezőasszisztens: Tóth Zsófia
Producer: Szabó Ágnes

További információ: http://gozon.theater.hu/hu/eloadasok.html?eloadas_id=12534
                                                         https://online-gozongyula.jegy.hu/#/event

[2021.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még