2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

"Számomra élvezhetetlen volt a Nox koncert" - írta olvasónk felháborodottan

Hogyan érezted magad a Nox, október 24-én megtartott koncertjén?

Témaindítás: 2008.10.25.
Utolsó hozzászólás: 2008.11.01.
Hozzászólások: [46.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Lorem Ipsum 2008.10.28. 00:55 • [36]
Kedves Old Boy!
Szabad lenne megkérdeznem, hogy hol, milyen formában és minősítésben hallottad már olyan sokszor Szilvit élőben énekelni, és olyan korongokról amik meg sem jelentek? Esetleg dolgoztál már vele? Köszönöm a válaszod!

Kedves Pancsi!
Milyen beszéd ez, hogy "úgy látja a dolgokat ahogy kell" ? Tehát aki nem úgy látja ahogy Te az mind hülye? Nekem is EGÉSZBEN nagyon tetszett a koncert, de úgy gondolom voltak hiányosságok és hibák is bőven, amit nem vártam volna ettől a csapattól. De ezért nem fogok letolni senkit sem, akiknek nem tetszett és máshogy vélekednek mint én. Inkább veled értek egyet, mint Old Boy fórumtársunkkal, de szerintem egy kicsit vegyél vissza, mert ha valamiről nagyon sokan az ellenkezőjét állítják annak amit te tapasztaltál, akkor abban lehet valami. ;-)
Előzmény: Old Boy • 2008.10.27. 15:39 • [34] • Előzménykövetés 
80pancsi 2008.10.27. 17:22 • [35]
Kata 05!
Teljes mértékben egyetértek Veled! Végre egy ember ezen a fórumon aki úgy látja a dolgokat és úgy értékeli a dolgokat ahogy kell!
Old Boy! Remélem elolvastad Te is Kata 05 hozzászólását, főleg az uccsó mondatra hívnám fel a figyelmedet!
A másik pedig az, hogy 1 éve a Csendes koncert volt, ami csak a Müpában volt megrendezve, tehát egy éve nem lehettek Debrecenben turnéval...látom figyelemmel kíséred az együttes életét! Amiről beszélsz az vagy az Örömvölgy vagy a Ragyogás turné ami 2, illetve 3 éve volt! Gratula! Az pedig hogy playback lett volna azt mégegyszer felháborítónak tartom!
Egy szónak is száz a vége; olyan koncert nincs ami MINDENKINEK TETSZIK!
Old Boy 2008.10.27. 15:39 • [34]
Kedves Pancsi v. Anikó !
Hidd el, én is sajnálom, hogy ilyen élménnyel tértem haza a koncertről...nem azért mentem ki amit kaptam és sajnos nem is azt ígérték, amit adtak. Ezért lett ilyen lehangoló a véleményem. Az 1 éves munkájukra utaltált, amit végeztek ezért a koncertért...egy éve még az előző (nem emlékszem milyen nevű) túrnéjukkal voltak Debrecenben, meg még azt hiszem decemberben is azzal koncerteztek. Illetve van szerencsém tudni az év eleji eseményekről is kicsit...hidd el nekem: ez a buli nem egy éve készűl. Szégyelnivaló is lenne, ha egy év alatt ez jött "csak" össze. Szerintem ez rossz írány, sok rajongót veszít ezzel a csapat majd. De ez tényleg szubjektív.

Azt is tudom neked mondani, hogy elég sok korongról hallottam már Szilvit énekelni, amik legtöbje meg sem jelent illetve elég sokszor hallottam őt énekelni élőben... és nagyon-nagyon sok play-back produkciót volt alkalmam végigszenvedni más előadók esetében. Úgyhogy van fogalmam arról amit beszélek és nem "vádolnám" Szilvit alaptalanúl tátogással. Valószínű nem is ő tehet róla, hogy ezt kellett tennie... De a pénteki bulin most sokszor tátogott...

Arra kérsz mindenkit, hogy EGÉSZÉBEN gondolkodjunk, ÖSSZLÁTVÁNY és ÖSSZHANGZÁS szem elött tartásával. Hát én is így vélekedtem az elejétől fogva....ezért mondtam azt, hogy szánalmas. Azt a kevés jót is (tánckar "teljesítménye", a hegedülő Mókus, Kisvári Feri, Gulyás Feri, ...csinos lányok a közönségben...) elnyomta a mérhetetlen sok gagyi és a legfájóbb: az Aréna méretű átverése a nézőknek.
Előzmény: 80pancsi • 2008.10.26. 15:25 • [27] • Előzménykövetés 
Kata05 2008.10.27. 10:41 • [33]
A koncerten én is ott voltam! :) Szemben a színpaddal, viszonylag közel. Látni, hallani tökéletesen lehetett. Valóban, hallani még jobban is időnként mint kellett volna, de nem gondolom, hogy ez annyira zavaró lett volna, hogy kritikát érdemelne. Ami az "újítást" illeti.. igen, más volt ez a NOX. A koncert elején valóban döbbenten hallgattam én is, hogy "ez mi?"De a lassú bevezető után, azért kialakult a kép, ami azt gondolom nem volt gáz egyáltalán. SŐT! Más volt. Nem jobb volt annál amit megszoktunk, vagy rosszabb, hanem MÁS.(voltam néhány koncertjükön, van összhasonlítási alapom) Ez az amihez sokan nehezen alkalmazkodnak, megszoknak egy stílust, és az újtól idegenkednek. (De ha meg nem újítanak, akkor megunják, azzal a címszóval, hogy nem képesek mást produkálni csak mindig ugyanazt.) Az újításhoz bátorság is kell... Ők megtették. Mindenkinek megfelelni nyilván ez a csapat sem tud. De véleményem szerint, amit lehetett beleadtak, a hangulat kialakult,nekem úgy tűnt többen maradtak, énekeltek, és tapsoltak, mint távoztak a koncert alatt. :) A dalszövegek? A zongorakísérettel előadott szám nagyon ott volt. Mint ahogyan a Még egy perc c. szám is". És még sok másik. Összességében szerintem a koncerttel nem volt semmi baj egyáltalán. Az új számokat hallgatni kell, és a következő koncerten talán már azok számára sem lesz „fülsértő”, akik számára most az volt. :) Ha meg esetleg mégsem jönne be... a probléma orvosolható, azzal, ha kihagyják a koncertet, és nincs szenvedés a hanghatások, a dalszövegek, az egyéb miatt. :)
80pancsi 2008.10.26. 19:33 • [32]
Nézzétek!
Én nagyon nagyon jól éreztem magam, és még mindig azt mondom, hogy NEKEM nem volt torz a hang és nem volt primitív, kezdetleges a fénytechnika...de lehet, nekem van izlésficamom ezek szerint! De olyan koncert vagy bármilyen dolog nincs is, ami 100%-osan tetszik mindenkinek! NOX FOREVER!
tea 2008.10.26. 18:31 • [31]
jó persze értem én,nyilván az volt a szándék,hogy valami ujdonság legyen,ezért is irtam,hogy minden elismerésem,de hogy valami bibi volt a technikásokkal az biztos,láttunk már Nox koncertet,eddig nagyon el voltunk kényeztetve azzal,hogy tiszta minőséget kaptunk és azt is eltudom képzelni,hogy már nincs annyi pénz,hogy olyan látványos minőséget produkáljanak ,mint amit eddig megszoktunk tőlük.Azért mi kitartunk a kedvenc zenekarunk melett.NOX FOREVER
Előzmény: Herby • 2008.10.26. 17:58 • [30] • Előzménykövetés 
Herby 2008.10.26. 17:58 • [30]
A Dolby Surround 5.1-ről itt:

http://prog.hu/cikkek/?dummy=%2Fcikkek%2F%3Fdummy%3D%252Fcikkek%252F%253Fdummy%253D%25252Fcikkek%25252F71%25252FDolby%25252BSurround%25252Foldal%25252F1.html%2526aid%253D71%2526pg%253D2%26aid%3D71%26pg%3D4&aid=71&pg=1&nfr=1&auth=848874d07d

Előzmény: tea • 2008.10.26. 17:22 • [29] • Előzménykövetés 
tea 2008.10.26. 17:22 • [29]
Multi média 5.1,nem értem miről van szó ,mi Nox koncertre indultunk.Minden elismerés az előkészületekért és a sok munkáért az egész csapatnak,de ami szar az szar.Borzalmasan torz hangositási technika,Rajzfilm szerü hülyeségek a kivetitőn,és sőtétbe burkolt szinpadi technika.Sokkal jobban őrültem volna,ha halkabban de tiszta minőségü hangtechnikára kőltőtték volna a büdzsét.Persze az is megeshet,hogy a kőzőnség a hülye mert nem tudja milyen egy igazi show(ahogy azt egy hozzászolo irta)
Sajnálom,hogyha ilyen egy igazi show,hogy torzan üvőlt a zene,az előadokbol meg semmi sem látszik,ellenben a kivetitőn meg odanem illő dolgok nehogy aki hátrébb van lásson valamit.
Én,sőt akikkel együtt voltam)mind a négyen csalódottak vagyunk.Nem egy koncepciotlan agymosásra hanem a Nox koncertjére vettünk kőzel 30.000ft ért 4db jegyet,ehhez képest a szinpadon csak az volt másodlagos amire jegyetváltottunk .
Brávo
Herby 2008.10.26. 16:44 • [28]
Anikó,

Érthető, hogy megosztott a hozzászólók többsége, mivel teljesen szubjektív dolgokról szól itt az eszmecsere. Tartok tőle, hogy nehéz lesz észérvekkel meggyőzni egymást, mivel a zene, a színpadi előadás egy olyan összetett művészeti ág, ami minden érzékszervünkre hat, ráadásul egyszerre. Ami valakinek hangos volt, az másnak nagyon kellemes hangerő lehetett. Aki olyan színpadképet látott, ami tetszett neki, az leragad annál az élménynél. Az sem mellékes, hogy barátokkal jártál a koncerten vagy sem. Ez mind-mind rengeteget nyoma a latba. Volt valami még is, amiről sokan elfeledkeznek: ez egy lemezbemutató koncert volt, teljesen új hangzás, koreográfia, képi világ. Új dalok, új stílusban. És amit előre lehetett tudni, hogy Magyarországon még teljesen új Dolby Sorrund 5.1-es hangrendszernek ez volt az "ősbemutatója" magyar zenekeartól. Meggyőződésem, hogy a kevesebb több lett volna. Azaz tény, hogy egy 5.1-es rendszernek, mely kb. 100 hangfalból szól, számítógépekkel vezérelve nagyon együtt kell lennie, hogy ne kakofónia legyen. Az sem utolsó szempont, hogy nem "hangrobbanás" kell egy mai XXI. sz-i koncerten, hanem egy multimédiás élmény. És itt kapcsolódok a felevetésedhez, miszerint EGÉSZÉBEN sajnos nem volt profi a koncert.

Nagyon nagy volt a várakozás, nagyon sok elemet megmozgattak a felkészülés során. Kétségtelen, hogy akár több száz ember összehangolt munkája kell egy ilyen színpadi produkcióhoz, de valami most az egyéni kiváló teljesítmények ellenére nem állta össze. Meggyőződésem és a NOX Multimédiás Fórumot olvasva (http://www.noxmm.extra.hu/forum/viewtopic.php?t=2&postdays=0&postorder=asc&start=1365) azt látom, hogy az igazi "hardcore" NOX rajondók is megosztottak. Ez nem von le semmit Péter Szabó Szilvia és zenés társai, valamint a táncosok szakmai tudásából. Az viszont a hangmérnökök számára elgondolkoztató kell, hogy legyen, miszerint a teljes hangzás sajnos nem volt közel sem kiváló. Ennek oka szerintem abban keresendő, hogy a koncertlátogató közönség alapvetően ahhoz van szokva, hogy a színpad irányából jellemzően nagy teljesítménnyel, sztereóban hallgatja a koncertet. Ezzel szemben most először Mo.-n, "lelőtték" a technikusok a közönséget 5.1 irányból és ez szerintem sokakban olyan furcsa mentális élményt okozott, ami megosztja a közönséget. Bízom benne, hogy a hangosító csapat (legyen még oly tapasztalt is) meghallja a közönség, azaz a zenei fogyasztók véleményét és korrigálja a hibákat. Péter Szabó Szilvia továbbra is remek, profi énekes és nyilván Tamás sem felejtette el a tánclépéseket, de könnyen lehet, hogy ez a Depeche Mode image, utánérzés elretteni a NOX rajongók sokaságát.
Előzmény: 80pancsi • 2008.10.26. 15:25 • [27] • Előzménykövetés 
80pancsi 2008.10.26. 15:25 • [27]
Old Boy!
Nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyen negatív élménnyel vagy a koncertről!
Én személy szerint értékelem azt az 1 éves kemény munkát amit ez a kis csapat azért gyakorolt nap mint nap, hogy minket szórakoztasson, akár így akár úgy! Tudod Old Boy és minden olyan hozzászóló, azt kéne értékelni, hogy legalább próbálkoznak újítani, valami újat akarnak, akartak mutatni nekünk, mert ha a régi Nox és a jól megszokott koncertkép tárult volna elénk, akkor meg az lett volna a baj! Aki bele akar valamibe kötni, az úgyis talál valami gyenge pontot amibe meg is teheti, hogy belekössön, ez a lényeg! A műsort egészébe kéne értékelni. Az pedig, hogy Szilvia playback-elt volna, az pedig egyenesen felháborít! Meghallgattad egyáltalán a stúdióalbumot?!?! Ezek szerint nem! Majd ha megtetted, akkor kritizálj!
Szóval arra kérnék mindenkit, hogy gondolja át, hogy EGÉSZÉBEN mit látott és hallott a koncerten, értem ezen az ÖSSZLÁTVÁNYT, és ÖSSZHANGZÁST és azok után nyilvánítsa ki a véleményét! Én, mivel néptáncos voltam hiányoltam a néptáncot, kevesebb volt, mint eddig...DE! Felfedeztem hogy a hip-hop koreogrfiába igenis bele volt csempészve, és étékeltem azt, hogy így ilyen formában igenis ott volt a néptánc a színpadon!
Szóval nagyon nagyon köszönöm ezt a felejthetetlen élményt a NOX-nak és az egész csapatának!
lap teteje
További oldalak «« 12 3 4 5 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még