Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 17. | szombat | Rudolf nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Best of Geszti - képekben
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
Elisabeth musical - élménybeszámoló képekkel
Kapcsolatok
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Színház így ünnepel a zene világnapján

Október elseje a zene világnapja. A Margitszigeti Színház ezen a héten, október 1-4. között gazdag repertoár-archívumából válogat és www.margitszigetiszinhaz.hu oldalán publikál egy-egy emlékezetes koncertfelvétel részletet.
Ünnepeljük együtt a ZENÉT!

 „A zene az egyetlen világnyelv, melyet bárki, bárhol megérthet.” (Claude Debussy)

„Egyet értek Debussyvel, valamint Yehudi Menuhin gondolataival is, különösen most a világjárvány idején fontos együtt ünnepelnünk, erőt merítenünk a zene erejéből. Lelkesen készülünk a következő nyárra a Margitszigeti Színházban, a nagyszínpadon és a színház környezetében nagy sikerrel működő fesztiválprogramok bővítésével, itt, ebben a csodálatos Tündérkertben, a Margitszigeten, DE addig is éljük át újra és együtt a világ és a zene elválaszthatatlan kapcsolatát a világhálón!”- nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója a zene világnapján.

Szerencsére van miből válogatnunk a Magitszigeten! Hiszen a nemzetközi zenei élet olyan csillagai örvendeztettek meg minket a margitszigeti nagyszínpadon mint: Kocsis Zoltán, Yuja Wang, Hilary Hahn, Erwin Schrott, Vittorio Grigolo, Arturo Chacon Cruz, Ailyn Pérez, Rost Andrea, Piort Beczala, Béatrice Uria-Monzon, Komlósi Ildikó, Robert Mack, Laquita Mitchell, Cristina Pasaroiu, Annalisa Stroppa, Riccardo Massi, Ramé Lahaj, Giuseppe Altomare, Girogio Caoduro, Jeff Mills, a Pink Martini együttes, Yakoto, Stanley Jordan, a Soweto Gospel Choir, Elodie Frégé és még hosszan sorolhatnánk…

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész 1975-ben az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban töltött be elnöki tisztet és így hívta életre a Zenei Világnapot. Az első Világnap tiszteletére írott köszöntőjének – ma is érvényes – részlete így hangzott:

„Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.”

Mai ajánlatunk a Nemzeti Filharmonikusok és Yuja Wang 2016. évi nyitókoncertje, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző vezényletével.Viva la musica! Éljen a ZENE!

Margitszigeti Színház 
Fotó: Margitszigeti Színház, Gálos Mihály Samu - Yuja Wang és Kocsis Zoltán a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2016. évi nyitókoncertje próbáján

[2020.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még