Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. szeptember 19. | szerda | Vilhelmina nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Feke Pál
Madách Színház
Musical
Serbán Attila

Óriási az érdeklődés a Madách Színház új premierje, a Jézus Krisztus szupersztár iránt

Ma tartják a premierjét a Madách Színházban a Jézus Krisztus szupersztár című Andrew Lloyd Webber, Tim Rice által írt musicalnek.

Az ősbemutató 1971-ben volt New Yorkban, kirobbanó sikerrel. Egy évvel később már Londonban is hódított a Jézus életét rockosító darab, 3358 alkalommal került színre. Miklós Tibor készítette el először a rockopera magyar változatát, be is mutatta 1972-ben a Műszaki Egyetemen, de a produkciót betiltották.

A Rock Színház 1986-ban vitte színre, erre a produkcióra már sokan emlékezhetnek. A Madách Színházban szokás szerint hármas szereposztásban adják a musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. Jézusként Csengeri Attilát (képünkön), Feke Pál, Tóth Attilát láthatjuk. Judásként Serbán Attila, Száraz Tamás, Varga Lajos, Mária Magdolnaként Balogh Anna, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla lép fel.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza csaknem huszonöt év után a budapesti közönség elé: Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája forradalmasította a zenés színházat, és olyan kérdéseket vetett fel, amelyek mindmáig érvényesek. Főhőse nem csak a címszereplő Jézus, egyenrangú társa Júdás, aki kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába.

Kérdéseire rejtélyes válaszokat kap, és egyre világosabbá válik, hogy olyan történetbe csöppent, amelynek folytatására csekély hatása lehet - csakúgy, mint a többi szereplőnek, Pilátustól Heródesig, Mária Magdolnától Kajafásig.

Egy hét eseményeibe tömörül minden emberi és emberfeletti történés: Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart a cselekmény. Lloyd Webber zenéje friss és elsöprő, egyik nagy sláger követi a másikat. Egy nagy ívű pálya első mérföldköve áll most új, modern és látványos köntösben a Madách Színház publikuma elé - az érdeklődés felfokozott, hiszen a meghirdetett valamennyi előadásra elfogytak a jegyek.

A Madáchban folytatja hódító útját a Jézus Krisztus Szupersztár - fotós beszámoló  

[2010.09.17.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzést vállalok! egyéb [2018.09.05.]
Énekesnőt keresek profi produkciókhoz zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2018.09.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

"Amikor körbenézünk a közönségen, akkor alakul ki a hangulatunk" - Budapesten járt a Crvena Jabuka
Szeptember 8-án – ahogyan azt már megszokhattuk – teltházzal kezdte meg programját a Balkán Party rendezvénysorozat az A38...

Magyar zászlóval ünnepelt Ricky Martin Budapesten
Rengetegen várták a világsztár Ricky...

A művészet ünnepe - képekben a Budavári Palotakoncert 2018
A fiatalokkal változik a Sziget Fesztivál
beszámolók még
cdbolt.lap.hu