2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Az életem van a lemezen” - Merienn bemutatja első albumát
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Merienn

"Az életem nem volt egy leányálom." - Merienn 46 évesen akar a csúcsra törni

Dögös, vagány, belevaló, és 46 éves. Ő Merienn, aki büszkén vállalja korát. Az énekesnőnek a napokban teljesült az álma: boltokba került első albuma, a Csak én legyek. Az intézetben nevelkedett kétgyermekes édesanya szeretné megmutatni a világnak, hogy az álmok igenis valóra válhatnak, ezért nem szabad feladni. Merienn 19 éves kora óta álmodik arról a lemezről, amit most a kezében tarthat.

Nem megszokott dolog a zeneiparban, hogy valaki ennyi idősen próbál karriert építeni...
- Igen, manapság inkább a gyerekekre helyezik a hangsúlyt, mert őket lehet formálnik alakítani, idomítani. Nem mellesleg ők a jövő nemzedékei, akikből hosszútávon lehet hasznot húzni. Sokan azt gondolják,és úgy érzik, hogy harminc év felett már felesleges bármibe is belekezdeni, mert a karrierépítést korán kell elkezdeni. Szerintem teljesen mindegy, hogy az emberben lakozó tehetség mikor tör elő, ha csak két évig tudja az ember azt csinálni amit szeret, nem mellesleg azzal örömet okoz másoknak is, akkor már megérte. Nem?!

Életed nagy álma teljesült azzal, hogy megjelent a lemezed. Miért kellett ennyit várni rá?
- Az életem nem volt egy leányálom. Kemény próbatételeket gurított elém a sors. Pozitív, optimista ember vagyok, igyekszem mindenben a jót látni, de ez  nem mindig volt így. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy olykor-olykor fiatalabb koromban nem éreztem azt, hogy most feladom. Túl sok lelki teher nehezedett rám, amivel nem mindig sikerült megbirkóznom. Intézetben nőttem fel, ami megtanított arra, hogyan kell páncélt növeszteni a lelkem és a szívem köré, hogy ne sérüljek. Sajnos még így is sikerült...- Van két csodálatos gyermekem, akikre őrülten büszke vagyok. Gyerekkorom óta énekelek, 1983-ban indultam a Ki mit tud?-on is, akkor amikor Falusi Mariann, de aztán más felé sodort az élet. Az éneklés megmaradt hobbinak. Nemrég azonban adódott egy lehetőség, az élet megmutatta a napos oldalát. Elkészíthettem az első lemezemet. Őrülten vártam. Amikor először kézbe vettem, olyan érzésem volt, mintha a harmadik gyermekem lenne. Persze azért olykor-olykor elhívtak fellépni, de így, hogy már albumom van, teljesen más lesz minden...

Szerinted mekkora esélyed van arra, hogy befuss?
- Nem akarom megváltani a világot. Én csak énekelni szeretnék, és azzal boldoggá tenni az embereket. Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy egy elvált, kétgyermekes édesanya is tud dögös, edzett és sikeres lenni. Nem szabad feladni az álmainkat, én nem bántam meg, hogy így alakult az életem. Hiszek a sorsban, abban, hogy mindennek megvan az oka. Valamiért nekem 46 évesen kellett elsőalbumosnak lennem. Szeretném biztatni a nőket, hogy legyenek bátrak, ne féljenek az ismeretlentől. Sose késő semmi...

Mit gondolsz a tehetségkutató műsorokról?
- Mindennek megvan az előnye és a hátránya. A tehetségkutatóknak is. Egy kicsit átverésnek tartom. Mert felépítenek egy mesterkélt világot, a csillogást mutatják, de a hátterét nem. A fiatalok nem tudják mit vállalnak amikor jelentkeznek egy ilyen műsorba. A pozitív oldala pedig az, hogy teret adnak a tehetségnek. Szerintem nincs szükség tehetségkutatóra, mert akiben ott van az a plusz, az előbb utóbb úgyis előtör.

Mi a lemez témája?
- Az életem. Ha valaki meghallgatja, akkor beleláthat a lelkembe. Hogy mi tesz boldoggá, milyen vagyok szomorúan, szerelmesen. Az élet a legjobb téma. Rengeteget dolgoztunk az albumom, úgy érzem ezzel lett teljes az életem.

- Zene.hu -

[2010.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még