2024. július 12. | péntek | Izabella, Dalma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Augusztus közepéig lehet jelentkezni a Házy Erzsébet énekversenyre

Augusztus 15-ig várják az énekesek jelentkezését a Szlovákiai Civil Becsületrend által szervezett Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyre opera, operett és musical kategóriában - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

    Mint írták, a versenyt névadója, Házy Erzsébet tiszteletére rendezik, és célja az új tehetségek felkutatása.


    A közleményben felidézik: Házy Erzsébet Pozsonyból indulva a 20. század egyik legjelentősebb magyar opera- és operetténekesévé vált. Pályáját a Magyar Rádió énekkarában kezdte, a Magyar Állami Operaházban 1951-ben mutatkozott be Verdi Rigolettójában.
    A közlemény szerint a versenyre a tehetségkutató honlapjáról letöltött, géppel kitöltött jelentkezési lappal, a szcivilb2015@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Az énekesek öt számmal nevezhetnek, amelyből egyet a válogató során, egyet a középdöntőben, egyet pedig - a zsűri választása alapján - a döntőben kell előadniuk.

    Mint írták, idén rendhagyó módon az előválogató online zajlik, a jelentkezőknek a kitöltött adatlap mellé csatolniuk kell azt a videót is, amelyen az első forduló dalát éneklik. A középdöntőt és a döntőt szeptember 21-én és 22-én rendezik Érsekújváron.
    Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik 200 eurós jutalomban részesül. A legjobb énekes a megmérettetés fődíjaként egy koncert keretében bemutatkozhat Dunakeszin, Pozsonyban és Somorján, valamint Olaszországban, Sienában és Monteriggioniban is.
    A Magyar Művészeti Akadémia is hozzájárul az énekesek támogatásához: elismerő oklevelet, valamint 300 és 200 ezer forint pénzdíjat adományoz egy-egy jelentkezőnek. Ezen felül a legjobb tenoristának átadják a Fülöp Attila Emlékdíjat - áll a közleményben.
    Az énekverseny létrejöttét és lebonyolítását támogatja a Bethlen Gábor Alap mellett a Kultminor, Nyitra megye Önkormányzata, a CEF - Central European Foundation, az MMA, a Rotary International, a pozsonyi Liszt Intézet és Érsekújvár Önkormányzata.

    További információk az énekverseny honlapján érhetők el.


MTI

[2024.07.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még