2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Crystal
Crystal rajongói oldal
Kapcsolódó események
Crystal Trilógia ÉLŐ
[2005. augusztus 19. 21:00 - 23:00]
Crystal Trilógia ÉLŐ
[2005. augusztus 20. 21:00 - 23:00]

Ingyenesen megtekinthető Trilógia bulikra készül a Crystal

A rádiók összesített játszási listáján a legjátszottabb magyar dalként szerepelt a Crystal együttes Sosem múlik el című dala. Erről a szép eredményről a csapat „mindenesét” Kasza Tibort kérdeztük.

– Nagyon örülünk annak, hogy a Sosem múlik el ilyen szépen szerepel. Azt gondolom, ennek a dalnak még nagyon sok ideje van, hogy kiteljesedjen és az emberek fülébe belopja magát. Ez a felvétel a Crystal életének új arculatát mutatja, ugyanis ezek a picit rockosabb hangulatú szerzemények eddig nem voltak ránk jellemzőek, de a jövőben a dallamos jegyek megtartása mellett ez is az egyik „tulajdonságunk” lesz.

– Mesélj erről a dalról!
– A dal szövegíró és a zeneszerző egy személyben én voltam. Tehát Kasza Tibor dalról van szó, mint a Crystal esetében a legtöbb alkalommal. Saját élményekből táplálkozva született. Volt egy olyan magánéleti változás az életemben, ami ihlette az „Őt látom fában, a fűben, egy eldobott kőben.” mondatot és ez annyira őszintére és hitelesre sikerült, hogy eljutott a hallgatók szívéhez. Érzelmes szövege arról szól, hogy mennyire nehéz elszakadni egy olyan embertől, akit aktuálisan nagyon szeretünk vagy sokat jelent nekünk.

– A Crystal Trilógia című élő turnén is hallhatjuk ezt a remek nótát. Mire számíthatnak a koncertre kilátogatók?
– Egy nagyon látványos fénytechnikával, óriáskivetítőkkel, saját színpaddal, egy európai szintű show-ra. Egy szigorúan, másodpercre megkomponált színpadi látvánnyal rukkolunk elő. Nem beszélve és arról a különleges vetítésről, amely még tovább emeli a másfél órás grandiózus koncert hangulatát. Próbálunk egy olyan színvonalat adni az embereknek, ha eljönnek, még évek múltán is emlékezzenek ránk, illetve a koncertünkre. Szeretnénk valami maradandót. Ezen a koncertturnén végigkísér minket a 40 fős Hollywood Movie Szimfonikus Zenekar, valamint a Ronan Morgan világbajnok szteptánccsoportja.

– Hol lépek fel legközelebb ezzel a programmal?
Augusztus 19-én Vácot a Dunaparton 21 órakor, egy nap múlva szintén este kilenc a Beach House zárókoncertjét játsszuk és szeptember 9-én 20 órától a Camponában lesz egy ingyenes Triológia buli. Az utóbbi helyszínen ez egyszer már megtörtént, amikor 5000 ember élvezte a koncertet. A nagy sikere való tekintetettel a bevásárló központ vezetősége úgy döntött, hogy megismételjük ezt az eseményt. A színpad grandiózus hátteréül a helyszínen található három óriáskocka szolgál, melyre speciális látványelemként lézershow-t vetítenek majd. Az esten elénekeljük az összes slágerünket. Ezek az elsõ két platinalemezünkön szerepelnek, és felcsendül néhány dal szimfonikus feldolgozásban is.

– Érdekesség, hogy olykor-olykor karmesterként is fellépsz. Hogy érzed magad karmesteri pálcával?
– Nem szeretek kibickedni és olyan dologba belefogni, amihez nem értek. Ebben az esetben egyetlen dolog miatt mertem felvállalni, mert ezeket a dalokat én írtam. Nyílván nem állnék oda egy Bachot elvezényelni.

– Több feldolgozást is játszotok. Mi ezzel célotok?
– Szeretnénk színesíteni a programunkat. Sok olyan dal van, ami hozzánk közel áll és ha jól kiegészíti a műsorunkat, akkor jöhetnek. Ebből kifolyólak The Rasmustól kezdve Robie Willemsen át, akár rock ’n’ rollt játsszunk, sőt van egy LGT összeállításunk is, amit a közönség őrjöngve fogad.

Bíró Zsolt

[2005.08.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Laci89 2009.07.15. 19:45 • [2]
Ott voltama koncerten,fantasztikus volt. Aki lemeradt megv veheti a Trilógia Extrát,ababn van egy DVD,amin rajta avn a koncert.
Előzmény: Berta • 2005.08.15. 21:16 • [1] • Előzménykövetés 
Berta 2005.08.15. 21:16 • [1]
Nagyon tetszett ez a cikk Nekem.Nekem is személyes kedvenceim közé tartozik a Sosem múlik el,de én már az album megbirtoklásakor az általam tartott legjobb szám közé tartozott,s még tartozik most is.Nekem is volt szerencsém juniusban megtekinteni az ingyenes campona előtti koncertet,s elmondhatatlanul fantaszkikus volt.
S egyetértek Tibi azon mondatával,hogy tényleg nagyon nehéz elszakadni egy olyan embertől,akit aktuálisan nagyon szeretünk,vagy sokat jelent nekünk, s jómagam is ezt tapasztalom,hogy nagyon nehéz és fájdalmas döntés lemondani olyan valakiről,akit jó mélyen a szívünkben hordunk!
A a feldolgozások is nagyon szuperek,olyan,mintha az igazi előadót hallanánk!,tényleg nagyon tehetséges ez a csapat,vagyis a Crystal!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még