2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Judy játék közben is zenét hallgat
A nap együttese, a Groovehouse korábban három tagból állt
Képgalériák
Egy lírai dal forgatása
Kapcsolódó Kiadványok
Groovehouse: Ébredj mellettem
Kapcsolatok
Groovehouse

Lírai dallal varázsol a Groovehouse

Legutóbbi nagylemezükről már a második dalhoz készített klipet a Groovehouse zenekar, mely megrendítően líraira, borongósra sikeredett. A szomorú hangvételt a klip mondanivalója is követi, hiszen a fő hangsúlyt az elmúlás és az egymástól való elszakadás kapta. Judy és Zsolt a forgatásra fáradtan érkeztek, mivel egy vidéki fellépés miatt nem tudták kialudni magukat.

A Mit ér neked című dal első hallásra nagyon szomorkás szám, melyhez illően a rendező, Indián igazán kreatív klipet eszelt ki. A zenekar életében először, green boksz előtt forgatott, ami lehetővé teszi a klip készítői számára, hogy a felvételek elkészülte után, számítógép segítségével, bármilyen hátteret a zenészek mögé varázsoljanak. Így valósulhat meg, hogy Judy egy vízben álló autó tetején, mely akkor még csak egy apró medencében állt, majdan egy hatalmas víztenger közepén érezhesse magát. A másik tagnak, Zsoltinak most kevesebb szerep jutott, mint megszokhatta. Az este tízig elhúzódó forgatáson most csak vokáloznia kellett.

- Reggel közel egy órás késéssel indítottuk a forgatást, de a hangulat ennek ellenére töretlenül kiváló volt – árulta el Zsolt. – Az előző klipünket is Indián álmodta meg, így megbízunk benne. Azonban nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény, hiszen a legtöbb hátteret animációval varázsolják mögénk. Anno, amikor hallottam, hogy a Csillagok háborúját is ilyen módszerrel forgatták, kíváncsi voltam milyen lehet így a kamera előtt dolgozni. Furcsa, nehéz volt beleképzelni magamat.

A klipet egy másik zenekar is segítette, hiszen a Supernem kölcsönadta a dob felszerelését a felvételek idejére. A Groovehouse a klipjeiben is szeretné megmutatni, hogy egy profi zenekar van mögötte, és az élő zene még ilyenkor is az előtérben áll.
A munkát csak az nehezítette Judyék számára, hogy a kialvatlanság miatt rosszul tűrték a sok várakozást, átállást. A forgatás szigorú ütemben haladt, először a tagokat vették fel, majd az énekesnőt emelték be a medencébe, ahol egy roncs autó tetején kellett dalolnia. Mindenek előtt a szükséges mozgásokat vették át, hiszen egy rossz mozdulat is elég lett volna ahhoz, hogy Judy a hideg és zavaros vízben kössön ki. Szerencsére a rendező elképzeléseit az énekesnő kitűnően megvalósította a pléhdobozon hol ülve, hol fekve.

- Mivel az új lemez eléggé kettős, hiszen fele ritmusos, pörgős szám, másik fele pedig, a Mit ér nekedhez hasonlóan líraibb, így mindenki a neki megfelelő dalokból válogathat – mondta Judy. – Ezért is esett most erre a választás, hiszen a tervek szerint teljes képet kívánunk adni a lemez anyagából. Már az is meg van, hogy melyik lesz a következő klip, de ez még maradjon titok.

A zenészek a következő albummal kapcsolatban is titokzatosan nyilatkoztak, de annyit elárultak, hogy az eddigi megjelenésekből kiindulva a nagylemez 2007-re várható. Idén az országjárást követően lesz egy nagy buli a Művészetek Palotájában december 14-én, ahová minden rajongót szeretettel várnak. Lesz tánckar, élő zene és igazi showműsor is. Zsoltiék csak azt remélik, hogy a nézők nem bírják majd ülve nézni a koncertet és a székeket kitépkedve perdülnek majd táncra.

mori

[2005.09.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még