Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 20. | szerda | Aladár, Álmos nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Zanzibar gitárosa belépett a Mafiába
Képgalériák
Mafia - "Gépnek pont jó" klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Mafia: Aki mindent lát
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Mafia

A veszélyes mutatvány elsőre sikerült - képek a Mafia első klipfogatásáról

Klip, nagylemez és Tankcsapda turné a Mafiától Sok minden egyszerre... Így az igazi. A klipforgatáson lestük meg a csapatot.

A Sidlovics Gábor, Steklács Miklós (Zanzibar), Markó Ádám (Special Providance), Tóth Levente (Cultus) és Hamza Gábor (CoffeShop) összeállítású, nem kis tapasztalattal rendelkező banda tavalyi megalakulása után idén már nagylemezzel jelentkezik.

- A korong, november 3-án kerül a polcokra, Aki mindent lát… címmel. Egy igazi metalriffekre épülő, de a dallamos énekeket sem mellőző anyagról beszélünk, melyben a szövegek legalább akkora hangsúlyt kaptak, mint maga a zene. – mondta el Gábor a lemezről.

- Első klipünk a Gépnek pont jó című számhoz készül. Nehéz döntés volt, hogy mivel mutatkozzunk be, de végül emellett tettük le a voksunkat, mert egyfajta arculatot ad az együttesnek. Nagyrészt image klip lesz, kivéve azt a szálat, amikor öt lány üt el dzsipekkel minket. Köztük lesz Franciska, a magyar MTV műsorvezetője és Rita is.

Rita számára édes a bosszú, hiszen az egy héttel ezelőtti forgatáson Gábor felzavarta egy magas szikla tetejére, tehát most, hogy elütheti, az egy kiváló alkalom a kölcsön visszaadására. Ettől eltekintve felhőtlen a viszonyuk, és a piaci pletykák, melyek szerint a Mafia miatt hanyagolja Gábor a Zanzibart, teljesen megalapozatlanok. Egyszerűen a Zanzibarnál rengeteg kemény dal a fiók mélyen hever, melyek abba a stílusba nem illenek bele, és Gábor a Mafiában éli ki metalriffes hiányérzetét.

A klipet Tokay Péter rendezi, Sidi ötlete alapján


- Rögtön megvettem az alapötletet. 90% Sidié, a beállítások, a kameramozgások pedig a stábé – kezdte Péter. - A Mafiával még nem dolgoztam, csak a Zanzibarral, innen ismertem Sidit. Ő szólt, hogy kéne egy klip. Alapvetően punk-rock beállítottságú vagyok, tehát az ilyen zenéket szeretem, ilyeneken nőttem fel. A Mafiáról már hallottam előtte, de a zenéjüket még nem ismertem. Elég sokat mozgok zenészkörben - munkák és ismeretségek miatt -, tehát a fiatalabb zenekarok sem ismeretlenek számomra.

A klip teljesen végig élőfényben lett leforgatva, semmi extra világítás, csak amit a hatalmas csarnok ablakai beengedtek.

- Amikor ilyen helyszínünk és koncepciónk van, ezt nem tudnám megcsinálni mesterséges fénnyel. Ilyenkor a természetes fény a jó, viszont ennek az a hátránya, hogy eléggé kiszámíthatatlan. Most is azért kellett ennyire rohanni és hajnalban kezdeni, mert volt nyolc-kilenc óránk az egész felvételre. A mesterséges fényt annyira nem szeretem, mert én, mint realista ember, mindenből, a filmekből is a valóságos dolgokat szeretem. Forgatunk zöld hátteres, science fiction jellegű filmeket is, de inkább kedvelem azt a fajta realista, emberközeli megközelítést, amit a természetes fény ad. A valós kép sokkal szebb, mint egy bármilyen mesterséges megvilágítás.

Ennyi?

A nap legszebb pillanata egy 5 másodperces részlet felvétele volt, mely gyakorlatilag a klip lényege, vagyis amikor az autók látszólag belerohannak a zenekarba. Ez a felvétel elsőre jó is lett; mindenki meglepődött, amikor az első snitt után azt mondta a rendező, hogy ennyi.- A vége egy kicsit parás volt, mert hátulról úgy tűnt, 5 centi hiányzott, hogy az egyik autó belerohanjon a zenekarba. Szóval bennünk volt a para, hiszen csak itt találtuk ki, hogy vegyük fel hátulról is, ahogy a kocsik a banda felé rohannak, és elsőre sikerült. - tette még hozzá Péter.

Az együttes a lemezmegjelenést követő harmadik héten, november 28-án Balassagyarmaton kezdi országos turnéját a Tankcsapda vendégzenekaraként és december 20-án Budapesten, a Syma Csarnokban is láthatjuk majd őket.

SirOesh

[2008.11.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még
cdbolt.lap.hu
koncert.lap.hu