2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szőke nők lepik a Nyugati Pályaudvart
Kapcsolatok
Victoria Shade (DJ Angel)
Fedde Le Grand
Funkerman
Kapcsolódó események
Szombat esti láz
[2009. március 28.
szombat 22:00]

Pörögj fel! Három dancesláger, amire mindenki beindul - videóval

Három remekmű, amiről nem is kell beszélni, csak .....

Artie Cabrera feat. Lisa Pure – Rain Falls

A producerkedés mellett lemezlovasként is ismert Artie Cabrera (DJ Mutt) és Lisa Pure együttműködéséből egy rendkívül slágergyanús dal látta meg a napvilágot 2008. végén. A két művész munkássága nem elhanyagolható múltra tekint vissza. Jelentős sikereket értek el, figyelemre méltó elismertségre tettek szert tehetségükkel.

A gyönyörű, kellemesen mély és tiszta hangú énekesnő Lisa Pure vokálja teljessé varázsolja a vadító alapú house zenét. A basszus és monotonitása ellenére fülbemászó dallam jellege miatt ez a mű kihagyhatatlan eleme e zenei irányzatot képviselő dj-k szetjének.


Fedde le Grand &
Funkerman – 3 Minutes to Explain

Funkerman
, a holland house-DJ és producer neve, nem ismeretlen a szakmában. A Flamingo Recordings hanglemezkiadó cég társtulajdonosaként, Fedde le Grand és Raf közreműködésével, számos méltán népszerű maxi- és remix sláger fémjelzi nevét.

A ’sound track’ arculatát alapvetően a house, electro-house és a trance stílusjegyei határozzák meg. Piramisként építkezve a dal felvezetésében, illetve befejezésében egy ütemet hallhatunk csupán.

Az alapritmusba, mintegy láncként kapcsolódnak be az effektek és a további ütemek, majd egy effekt- és ritmus kavalkádban kiteljesedve, a klasszikus és szükséges kiállás után visszafelé haladva az időben, sorra elhallgatnak. A zene keltette felfokozott hangulatot az ének megfelelő pillanatban történő bejátszása még jobban felerősíti. A búgó férfihang, amelyet egy klasszikus, disco-őrületet idéző „torok” vált fel, szintén Funkerman fergeteg-partijának eszköze.

A dal, tartalmát tekintve, egy befejezetlen magyarázkodás, kísérlet arra, hogy a bűntudatot érző szív meghallgatásra leljen. Újból és újból elkövetett, minden alkalommal megbánt tettek három perces magyarázata.
A szavakkal szemben azonban a zene, a dal és a ritmus diadalmaskodik.

JÖN A FUNKERMAN HÉTVÉGE! JÖN AZ EXKLUZÍV INTERJÚNK A HOLLAND VILÁGSZTÁRRAL! Csatlakozz! 
http://www.facebook.com/pages/Szeretem-Funkermant/176642919050306

Laurent Wolf – No Stress

Laurent Wolf, a francia house-DJ és producer, számos gyűjteményt jelentetett meg saját dalaival és remixeivel. Előadásában a house zene ú.n. törzsi világával ismerkedhetünk meg. 2001 óta szakadatlanul képviselteti magát és a Tribal-house irányzatot napjaink zenei nagyszínpadán.

Wolf legutóbbi maxija, a hatodik - Wash My World nevet viselő – albumának első dala. 2008-as áprilisi megjelenése óta, a No Stress a belga és a francia listákon is a legelőkelőbb helyet foglalta el. A prolongált siker és a széles körben való hallgatottság záloga a napjainkban oly közkedvelt dance és techno zenei stílusok professzionális alkalmazása.

Persze a stílus mellett a kompozícióhoz Éric Carter vokalista munkája is nagy mértékben hozzájárult. A dzsesszénekesek hangjával bíró torok tökéletesen illeszkedik a zongora- és effekt-kíséretekhez. A klasszikus zenei elemeket felvonultató vérbeli techno szinte felvillanyozza a hallgatót és az erre bulizót. Extázisunk egy pillanatra sem lankad.

 A dal szövegében, a monoton munkahelyi környezet ellenére, mindvégig jelen van a zenét is folyamatosan átható izgalom. A gondolati síkon megjelenő felfokozott állapot egy vízióban teljesedik ki. Elillan a munka okozta stressz, s az „őrült” képek, erotikus gondolatok maradnak csupán.



Victoria Shade a.k.a. Angel & Calmie

[2011.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még