2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Sziget fesztivál honlapja
Kapcsolódó események
Sziget Fesztival 2006
[2006. augusztus 9. - 16. ]

Újabb kihívások előtt - beszélgetés a Sziget főszervezőjével



- Hány sátorhely található a rendezvény területén?
- A felméréseink szerint 25.000 db „ott alvós” hetijegyes esetén telik meg az összes sátrazásra szánt hely, ennél több kemping helyet nem tudunk biztosítani. Azt látjuk, hogy a hetijeggyel kilátogatók egy része nem sátorozó, mert budapestiek vagy máshogy oldják meg szállásukat, ezért nekik találtuk ki ezt a limitált példányszámú hetijegyet, amely olcsóbb lesz, mert nem tartalmazza a sátorhely árát. Miután így több hetijegyet adunk ki, viszont mivel az össz befogadóképesség marad napi 65.000 fő, ez azt jelenti, hogy le kell csökkenteni a kiadható napijegyek számát. Tehát az eddigi 25000 hetijegy helyett 40.000 hetijegy – „ott alvós” és „hazamenős” - lesz, az eddig kiadott napi 40.000 napijegy helyett pedig csak 25.000 db napijegyet tudunk kibocsátani, ha elfogynak a hetijegyek. Az elmúlt évek tapasztalata azonban azt mutatja, hogy 25 ezer napijegy már több Sziget-napon is elkelt,- sőt a teltházas napokon akár 40.000 is - azoknak tehát, akik csak egy-két napot tudnak a rendezvényre jönni, érdemes elővételben megváltani majd a napi belépőt.

- A változás felvet egy technikai jellegű kérdést, mindezt hogyan lehet ellenőrizni.
- Ez komoly kihívás, ráadásul sok vitás helyzetet teremthet, aminek nem örülünk, mert a látogatók közérzetét ronthatja. A beléptetésnél csak a hagyományos, "ott alvós" hetijeggyel lehet sátrat behozni, és a 0. napon is csak ezzel a jeggyel lehet bejönni a területre. Ezenfelül a nagyobb, egybefüggő kempingterületeket le fogjuk keríteni és csak az oda érvényes belépőkkel lehet ki-be járni, ellenőrző pontokon keresztül. Ez a sátrazós fesztiválok döntő többségén ma is így működik a világban, ráadásul a közbiztonság is javul tőle, mert nehezebb a sátrakból lopni, hisz nem mehet bárki oda. Ez a megoldás azonban csak a sátorhelyek háromnegyedénél működik, mivel egy részük nem elszeparálható. A fennmaradó részen fokozottan ellenőrizni fogjuk, kik alszanak a sátrakban, mint ahogy eddig is ellenőriztük, hogy érvényes jeggyel alszanak-e ott. Ha valaki hazamenős” jeggyel alszik sátras helyen, annak ki kell fizetni a jegyárkülönbözetet, vagy kizárja magát a rendezvényről. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek a sátrazós látogatóknak lettek kitalálva, például a zuhanyozók, vagy a csomagmegőrzők, amelyek nem azoknak szólnak, akik egy estére látogatnak ki a Szigetre. Itt biztos lesz ellenőrzés, ahol azt nézzük, ki milyen jeggyel rendelkezik és csak az „ott alvós” jegyekkel lehet majd ezeket igénybe venni. Nem igazán tökéletes ez a megoldás, mint azokon a fesztiválokon, ahol teljesen el van szeparálva a kemping a fesztivál koncertterületétől, de nem szeretnénk hasonlóképpen eljárni, mert ez esetben még kevesebb kempingterület lenne, másrészt a Szigethez hozzátartozik az a fajta szabadság, hogy a fesztivál majdnem az egész területén leverheted a sátradat. Reméljük, hogy az emberek nem azon fogják törni a fejüket, hogy mindezzel visszaéljenek. 

- Milyen változások várhatók a szolgáltatások területén?
Igyekszünk a látogatók komfortérzetét tovább növelni, a szolgáltatások több területen látványosan javuló tendenciát fognak mutatni. A feltűnő javulás elsősorban a higiéniai területen lesz tetten érhető: évek óta egyre több bio-wc van, de a könnyebben tisztán tartható konténer-wc-k száma a csatornahiány miatt nem igazán tudott nőni. Van egy kinálkozó megoldás, amelynek révén meg tudjuk növelni a konténer-wc-k számát, és további wc-központokat tudunk létrehozni a Sziget frekventált pontjain. Ez a technológia nem igényel szennyvízelvezető csatornát, egy tartály kerül a konténer alá, amely összegyűjti a szennyvizet, így a szippantós kocsi innen szippantja ki. Idén Ausztriából be tudunk hozni ilyen típusú konténer-wc-ket, ezekből alakítunk ki öt centrumot, ahol minden egyes centrumban ötven kivilágított wc lesz, állandó takarító személyzettel. Vannak olyan jellegű fejlesztések, amelyekből a nagyközönség vajmi keveset észlel, de ez így van jól. A Sziget kertészeti rekonstrukciójával szeretnénk javítani a sátorozási körülményeket, másrészt a Sziget Nagyszínpada előtti területet szeretnénk megbízhatóan használhatóbbá tenni azzal, hogy a Kertészeti Vállalattal közösen feltöltjük és füvesítjük, megelőzve a tavalyi évben tapasztalt problémák megismétlődését, amikor a nyitás előtti esőzés következtében megállt a víz és hatalmas sár lett. Meg szeretnénk erősíteni a köz- és hangulatvilágítást is, mivel a Sziget egyes területei még mindig nem eléggé megvilágítottak, illetve kiterjesztenénk a tavalyi évben a Sziget északi részén lévő karácsonyi hangulatvilágítást további részekre is. Vannak területek, amelyek este „halott térré” válnak, mint például a Nagyszínpad előtti tér, ahol a koncertek után másnap délutánig nem történik semmi. Úgy döntöttük, bevetítjük az egész teret és nagy teljesítményű projektorokkal világítjuk meg sötétedéstől a Nagyszínpadot.

[2006.05.19.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még