2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megbolondítják a popzenét
A zene száll - nézd meg klipet!
Képgalériák
Képek a koncertről
Kapcsolódó Kiadványok
Miraz: Hozomány
Kapcsolatok
Miraz
Kapcsolódó események
Miraz élő koncert
[2006. június 16. 22:00 - 17. 00:00]

Hazugság és csábítás a színpadon

A nyárindító buli előtt telt házról és remek hangulatról álmodozott a Miraz zenekar. Szép elképzelések, amiért bizony keményen kell dolgozni. Ezzel az együttes tagjai is tisztában vannak. Tehát nem véletlen, hogy a koncertet lázas készülődés előzte meg, a csapat és a technikusok az utolsó percig a produkció tökéletesítésén dolgoztak. Munkájukat siker koronázta: a fellépés remekül sikerült.

Mint ismeretes az eseményhez játékot hirdetünk, mely keretén belül a nyertes a kulisszák mögé is bepillanthatott. A szerencsés olvasó barátnőjével a legjobbkor - a zenekari beállás után - érkezett meg. Így volt idejük beszélgetni Mayával, a zenekar énekesnőjével; téma a zene és a felkészülés volt. A zenekar tagjai annyira megörültek a vendégeknek, hogy mindannyian dedikálták a nyeremény cédét, amire eddig még sosem volt példa.

Nagyon jól éreztem magam. Tetszett a Miraz zenéje és maga a zenekar is. Maya egy Tündér; úgy fogadott minket mintha már régóta ismernénk egymást. Végig nagyon kedvesek és, mosolygósak voltak. Köszönöm a lehetőséget!  – újságolta nagy örömmel nyertesünk, Pálma, majd elindultak megnézni a koncertet.

Szenvedélyes szóló

Az első dal a 2004-es sláger a Félek volt, amely már azonnal megalapozta a hangulatot. Maya hihetetlenül élt a színpadon és nagyon jól feltalálta magát így egyedül, Robi nélkül is, aki természetesen ott ült a közönség soraiban. Az Élet című dalnál, amely Robi szerzeménye, Maya a felkonferálás után a „Robi, itt hagytál, most nekem kell beszélnem” mondattal nevettette meg a közönséget, akik között rengeteg barát és munkatárs volt. A dalok fantasztikusan szólaltak meg élőben, Maya különleges hangja, a megújult vokálok és a szenvedélyes szóló részek által önálló életre keltek.

KLIKK A KÉPRE! NÉZD MEG A GALÉRIÁT!A koncertről természetesen a szerb nyelvű dalok sem hiányozhattak, így a Szerbiában nagy sláger Rintam, a ráadásdal, a Félek szerb nyelvű változata és a szerb és magyar versszakokkal megbolondított Csábítás sem. A blokk utolsó dala után Maya nevetve mondta, hogy azért okozott neki némi nehézséget a két nyelv közötti gyors váltás.

A koncert nagy meglepetése a Hazugság című dal volt, amelyet teljesen új köntösbe bújtattak a próbák alatt, ez a megújult verzió itt volt először látható, hallható és olyan jól sikerült, hogy jövő hónapban stúdióba is vonulnak, hogy rögzítsék a megújult hangzású dalt. A színpadkép is nagyon hatásos volt. A zenekar tagjai két szinten helyezkedtek el és a színpad mellett a két klipes dalt kivetítőn is követhette a közönség.

Ugye, mi jó barátok vagyunk?

Az utolsó nóta az aktuális Miraz sláger, A zene száll volt, amit a Maya által „környezetvédelmi dalnak” elnevezett Úgy fáj előzött meg. A nem mindennapos elnevezést azért kapta a dal, mert ez egyike azon daloknak, amelyek ebben a műfajban szokatlan mondanivalót tartalmaznak, az ember általi pusztítást a Földön. A zene száll című dal nagyon pozitív visszajelzéseket kapott, így minden esélye megvan arra, hogy meghozza a nagy áttörést a Miraznak.

A közel másfél órás koncert remek hangulatban telt, így a koncertet követő karaoke partyn rengetegen vállalkoztak önálló produkciókra is. Itt végre a zenekar tagjai is reflektorfénybe kerülhettek énekesként is, hiszen EGYÜTTES erővel énekelték el az Ugye, mi jó barátok vagyunk? című LGT örökzöldet.

Zárásként álljon itt a Miraz zenekar tagjainak névsora:
Novakovic Maya - ének, Geier Attila - gitár, Molnár Levente - billentyűs hangszerek, Bata István - basszusgitár, Balogh László - dob, Németh Csaba - ütőhangszerek, Stefanidu Mónika - vokál, Zoltán László - vokál

 - Bíró - Borkuti -

[2006.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még