2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Böllér Blues Band
Mortals
Mélypont
Road to Feel
Rebels
Trash
Under the Bridge
Nukleáris Holocaust
IndifferencE
Purple Haze
Via Cruck
Attila Street
Eclipse of the Moon
Jóindulat
R 76 (Road 76)
Fél-X
Eve Six
Perforált Vakbélgyulladás
In Dubio
Kocsmazaj
Swamp
112
Neverending Tyranny
Filmstar
Konkurencia
Self-Destruction
Praxis
Solar Scream
Moraliti
Kapcsolódó események
I. Amatőr pop-rock tehetségkutató fesztivál Cserszegtomajon
[2006. augusztus 5. - 6. ]

Pop-Rock Fesztivál Cserszegtomajon

A helyi Ifjúsági klub ötletét az önkormányzat karolta fel.

Van egy kis falu Zala megyében, Cserszegtomaj. Alig több mint 2000 emberke éldegél a faluban nem is rosszul. A falu az egyik legritkásabban lakott település Magyarországon. Már az avar korban is lakták, első írásos emlkéke az 1400-as évekből maradtak fenn a településről. A falu másik nevezetessége a világon egyedülálló Kútbarlang, amit 1930-ban Tóth Lajos, kútmester véletlenszerűen fedezett fel. Meg van arborétum is. Valamint (és már közeledünk a rockhoz) innen indult hódító útjára a Cserszegi fűszeres nevű szőlőfajta, amelyből készült bor 1998-ban Londonban elnyerte az év bora címet. Megjegyzem megérdemelten. Nagyon finom borocska.

És van Ifjúsági klub is, ahol tavaly felmerült, hogy ha már ennyi területe van a falunak, tartsunk egy Amatőr Pop-Rock fesztivált. Megnyerték az önkormányzatot, hogy finanszírozza az eseményt, helyi zenei körökben forgolódó embereket zsűritagoknak, néhány szponzort, aztán hajrá.
Eddig már 31 zenekar jelentkezett, főleg a régióból. A mi világra jellemzően az együttesek eletronikus úton juttatták el jelentkezésüket az önkormányzathoz, de volt aki még mindig a hagyományos postai utat választotta.

A zsűritagok: Vida Feri, az Új Lord Együttes vezetője; Fodor József, könnyűzenei producer; Németh Miklós, a Helikon Rádió zenei főszerkesztője; Szakács Gábor, a HSMK Rock Klub vezetője és Német Zsolt, cserszegtomaji zenész.

Nézzük, hogy kik is fognak fellépni: Böllér Blues Band (Paks), Road to Feel (Keszthely), Mélypont (Nagykanizsa), Rebels (Győr), Mortals (Nagykanizsa), Trash (Zalaegerszeg), Under the Bridge (Egervár), Nukleáris Holocaust (Nagykanizsa), IndifferencE (Hévíz), Purple Haze (Budapest), Via Cruck (Cserszegtomaj), Attila Street (Tiszakécske), Eclipse of the Moon (Budapest), Jóindulat (Cserszegtomaj), R 76 (Road 76) (Várvölgy), Fél-X (Szolnok), Eve Six (Csorna), Perforált Vakbélgyulladás (Nagykanizsa), In Dubio (Keszthely), Kocsmazaj (Zalaegerszeg), Swamp (Keszhely), Garage (Zalaegerszeg), 112 (Budapest), Neverending Tyranny (Zalaegerszeg), Filmstar (Debrecen), Konkurencia (Zalaegerszeg), Self-Destruction (Magyarszentmiklós), Praxis (Kaposvár), Vamos (Budapest), Solar Scream (Mohács), Moraliti (Tapolca)

Na így elnézve a listát, azért vannak köztük sokan akiknek neve talán most először jelenik meg írott sajtóban, de épp ezért érdemes odafigyelni rájuk, hátha itt indul az új Tankcsapda...

Közülük fog kikerülni a pénzdíjas nyertes, és többen fognak kapni fellépési lehetőségeket a környéken, bemutatkozási lehetőséget a helyi rádióban, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nyerni fog sok-sok tapasztalatot.

A szervezőkkel beszélgetve, 1000 körüli nézőre számítanak, tehát az augusztusi hétvége lényeges laskosságszámnövekedést fog jelenteni Cserszegtomajon. Lássuk a medvé(ke)t!

SirOesh

[2006.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még