2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Lacye d’Ferro
Legnépszerűbb csengőhangok

Egy gitár, egy hang és semmi más

Ha jól látom, 4 saját track van a CD-n. Mi alapján választottad a többit a lemezre?
A pillanatnyi lelkiállapot döntött.

Ha lehetőséged lenne újrakezdeni egy ponton az életed, élnél vele? Ha igen, mely szakaszon kezdenéd újra, mit csinálnál másképp?
Jó a kérdés. Nincsen szakaszhatár, de természetesen néhány dolgot másképp csinálnék. Apróságokról van szó, amelyeket az ember idővel átértékel. Akkor jónak tűnt a döntés, most nem. Valahol olvastam, hogy a sikeres embert is ugyanúgy érik veszteségek, mint a kudarc-orientáltat. Az a különbség csupán, hogy a sikerorientált képes gyorsan felállni a kudarcai után és képes ugyanazzal a lelkesedéssel folytatni az útját mint azelőtt. Én szeretném ilyennek tudni magam.

Mik a terveid zenei téren?
Készülök a hazai közönség előtti „hivatalos” élő bemutatkozásra. Hogy hol és mikor az egyelőre titok. Fellépések csak élőben. Legutóbb az ELTE Jogi Karán, legközelebb a Szigeten a Műegyetem sátorban. Ezen kívül nagyon megtisztelő, hogy Indonéziából is érdeklődnek irántam. De ne kiabáljunk el semmit. Majd jelentkezem, ha lesznek konkrétumok. Album? Készül a második.

Mi az üzeneted az albummal? Mi az a hatás, amit el szeretnél érni vele, mikor valaki meghallgatja?
Szeretném átadni azt a hangulatot, amikor ezek a dalok először szólaltak meg bennem. Bánatom, hiányaim, vágyódásaim és megtalálásaim örömét újra átélve szeretnék másoknak (és magamnak) segíteni; hogy merjék élni a saját életüket, merjék átélni a saját bánatukat és örömüket. Szeretném, ha állomás lehetnék az önmagukra találásuk útján. Persze, ha csak egyszerűen jól érzik magukat a zenémre, már azt sem tartom kis teljesítménynek.

Kedvenc könyved?
Húha, nehéz kérdés. Minden korszaknak megvannak a maga könyvei. Néhány azok közül, amelyek a legnagyobb hatással voltak rám. Faludy György: Pokolbéli víg napjaim; Dallos Sándor: A nap szerelmese; P. Coelho: Az alkimista; Veronika meg akar halni. Most éppen Szlávik János tanár úr „Fenntartható környezetés erőforrás-gazdálkodás” című könyvét olvasom. Nem hasonlítható a Romana sorozatok könnyedségéhez, ettől függetlenül a maga nemében egyedülálló és nélkülözhetetlen mindenki számára…

A zenélésen kívül mit csinálsz még szívesen szabadidődben?
Szabadidőmben az arányok kiegyensúlyozásán „dolgozom". Úgy érzem jól magam. Szeretek futni és úszni. Nagyon jó gondolataim támadnak futás közben. (Mondhatni akkor írom a doktorimat.)

A civil életben mivel foglalkozol? Szereted annyira a munkádat, hogy ha megélhetnél a zenélésből, akkor is csinálnád?
„Civilben” doktorandusz hallgató vagyok a Műegyetemen. Veress tanár úr, akinél a doktorimat írom – mondta az egyik előadásán: „az ember célja az önteremtés.” Ezzel a gondolattal nagyon szépen és egyszerűen fogalmazta meg az élet értelmét. Az a célom, mint bárki másnak: hogy mindig megtaláljam a helyem a világban, és valami olyat alkossak, amivel én is és a környezetem is többé válhat. Mindenki köteles a képességeiből és tehetségéből fakadó maximumot kihozni magából. Akár tanárként, akár orvosként, akár ápolóként vagy kenyérsütőként vagy anyaként. De hogy a kérdésedre is válaszoljak: szeretem annyira a munkámat, a doktoranduszságot és zongoraművész öcsém menedzselését, hogy ha meg is élhetnék a zenélésből, akkor sem hanyagolnám el az előbbi kettőt.

Nagy M. István

[2006.10.04.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még