2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó események
Popkontroll Fesztivál
[2005. május 20. reggeltől - estig]

Popkontroll Fesztivál

A kétnapos fesztivál célja, hogy itthon és főleg Győrben kevésbé ismert zenei stílusokat, előadókat mutassunk be, műfaji megkötések nélkül.

Az első napon az elektronikus zenékre helyeztük a hangsúlyt. Persze ne a szokványos tánczenére gondoljon senki. Inkább a kevésbé populáris, kísérletező, de éppen emiatt talán sokkal izgalmasabb előadók lépnek fel. Tigrics a magyar underground elektronika talán legelismertebb alakja. Zenéje egyszerre játékos, de komoly is, melankólikus, de vidám is, kicsit electro-s, kicsit zajzene. Tehát mindenképpen elmondható, hogy egy egyedi, sajátos hangzásvilág jellemző rá. Elmondható róla, ami kevesekről hazánkban, hogy külföldön jelennek meg lemezei és rendszeresen lép fel Európa más országaiban is. Prell, Tigriccsel együtt kezdett el zenélni, de már jó ideje saját útját járja. Patinás analóg eszközökből álló házi stúdiójában készített felvételei nem igazán találnák meg a helyüket egy kommersz partin. Hiszen Prell ellenkultúra, a javából. Érdeklődése is láthatóan más irányt jelöl, inkább valamiféle kizökkent, sötét ambient felé. Zenéje mélyen a zsigerekig hatol. Az estén újra eljönnek hozzánk Osaka fenegyerekei Oyota és Itachi, tehát a Robotfart, hogy kedves, vidám elektro-szintipopjukkal meghódítsák a közönséget. Az estét fergeteges buli zárja, Mesterházy prezentálásában, amibe néha bezavar a Beat It brigád két tagja, Gordon és Josh is.

Szombaton az igényes gitárzene kedvelői dörzsölhetik a tenyerüket! Először látogat hazánkba az angol Guapo, ráadásul csak Győrben lesz látható, hallható. Mike Patton (ex-Faith No More, most Fantomas, Mr. Bungle, Tomahawk, stb.) kiadója, az IPECAC records üdvöskéje ez az angol trió, mely a tavalyi évben már végigturnézta Európát a Fantomas társaságában. Zenéjében intenzíven jelen van a progresszív rock, a noise, a minimalizmus vagy éppen az avant-rock. 2004-es Five Suns c. lemezük egyetlen, öt hangból álló témára épül, ez építkezik, fordul ki magából. A prog rock precizitása és a modern underground zenei kísérletezés adja a Guapo igazi erejét, amely élőben mellbe vágja a hallgatót. Nekünk magyaroknak sem kell szégyenkeznünk, mert a Guapo előtt a győri Pozvakowski lép fel. Talán nincs is hazánkban ilyen egyedi gitárzenét játszó zenekar, Már többször bizonyították tehetségüket a Rómer Házban, különböző fesztiválokon, külföldi turnékon.

[2005.05.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még