2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Harsányi Levente
Korda György
Magyar Televízió
Legnépszerűbb csengőhangok

Az MTV azt szeretné ha a nézők csinálnának fesztivált

Országos szavazás a legnagyobb magyar slágerről az 50-es szám jegyében. Az 50 esztendős Magyar Televízió, együtt Harsányi Leventével és az 50 éves pályafutását ünneplő Korda Györggyel, az elmúlt 50 év legkedveltebb daláról rendez országos szavazást a nézőknek.

A slágergyáros Korda György és a szószatyor Harsányi Levente már gőzerővel készül. Korda György azt mondta, hogy saját dalaiból számára a Lady N a legkedvesebb, mert „ahhoz, hogy valami sláger legyen, nem kell sem konkrét név, sem konkrét tárgy, de még konkrét személy sem. Elég csupán annyi: Lady N. Így aztán mindenki arra gondolhat, akire akar. Talán ez az oka annak, hogy 25 esztendeje töretlen a sikere a dalnak.”

Csináljuk a fesztivált!

Harsányi Levente kedvence Cserháti Zsuzsától az Édes kisfiam című dal. A műsorvezető elmondta: „édesapám sokszor hallgatta ezt a számot, amikor a világra jött a két fia. Este, miután lefeküdtünk, gyakran átszűrődött a szobájukból. Tulajdonképpen erre nőttem fel. S, ha megszületik majd egyszer a fiam, ezt szeretném én is zongorázni neki.”
 
Országos szavazással, nagyszabású szórakoztató műsorsorozat keretében választja ki az elmúlt fél évszázad legjobb magyar slágerét az idén májusban 50 éves Magyar Televízió. A Csináljuk a fesztivált! című adás január 26-án, pénteken kezdődik és június 1-jén, pénteken élő koncerttel ér véget. A két műsorvezető Harsányi Levente és az 50 éves énekesi pályáját ünneplő Korda György.
 
Száznegyvennégy dalból a nézők választanak

Mindent a közönség dönt el. Elsőként azt, hogy mely dalok induljanak a vetélkedőben. A nézők az újságokban megjelenő szavazólapokon, levélben és e-mailben, minden megkötöttség nélkül, levélben január 17-éig, e-mailben január 19-éig voksolhatnak arra, mely együttesek és előadók 12 slágere a kedvencük. A szavazás eredményei alapján az MTV a 144 dalt január 26-ától minden pénteken eredeti formájában, archív felvételek felhasználásával, Korda és Harsányi műsorvezetésével vetíti. A 12 selejtező adásban egyenként 12 dal szerepel.
 
A legkedvesebb 48 produkció 4 középdöntőben versenyez, de már mai előadók tolmácsolásában. Napjaink szólistái és együttesei egy-egy középdöntőben 12 dalt mutatnak be, miután kialakul a döntő mezőnye, amelyből a nézők kiválaszthatják az elmúlt 50 év legjobb magyar slágerét.
 
Már készülnek

A Magyar Televízió különben már szilveszter óta hangol. Az m1 csatorna kiemelkedő nézőszámmal sugározta január 1-jén hajnali 1-től az 1968-as Táncdalfesztivál dalait. Az adás nézőszáma meghaladta az 1 milliót. Január 19-én is az egykori Táncdalfesztiváloké a képernyő, felvezetve a modern dalviadalt, a Csináljuk a fesztivált című műsort, amelynek első adása tehát 2007. január 26., pénteken este 9-kor kezdődik az m1 csatornán.
 
 - bíró -

[2007.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még