2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Az Operaház fantomja a Győri Balettől
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Győri Balett
Kapcsolódó események
Az Operaház fantomja
[2007. március 4.
vasárnap 17:00]
Az Operaház fantomja
[2007. április 26.
csütörtök 19:00]
Az Operaház fantomja
[2007. május 8.
kedd 19:00]

Táncol az Operaház fantomja

A Győri Balett feldolgozásában láthatjuk a már klasszikus darabot.

Gaston Leroux regénye nyomán Libor Vaculik koreográfiájával és olyan szerzők zenéjével mint Liszt Ferenc, Karl Maria von Wéber vagy Francz Schubert vitte színpadra a Győri Nemzeti Színház balett-társulata a párizsi fantom közismert történetét.

A darab közel két és fél órában mutatja be a Fantom (Pátkai Balázs), Christina (Ströck Barbara ) és Raoul (Horváth Krisztián) történetét, ami sokak által bizonyára jól ismert, hiszen feldolgozták már könyv, film és musical formájában is. Ám ezúttal a nézőt andalító zenék és csodálatos táncok vezetik be a párizsi opera lenyűgöző és titokzatos világába.

Hegedű az ajándék

Az első felvonás nyitóképe Christina apjának temetése, akinek halálakor még kislány volt. Halála előtt egy hegedűt ajándékoz lányának, és megígéri neki, hogy elküldi hozzá a tánc angyalát. Christina évekkel később tehetséges balerinaként a párizsi opera társulatának tagja, ahol új bemutatóra készülnek, melynek főszerepét az idősödő balett-táncosnő, Charlotta játszaná, akit időközben baleset ér. Egyedül az ifjú tehetség mentheti meg az előadást, ha eltáncolja a szerepet.

A lányt felkeresi az operaház mélyén rejtőzködő fantom, és titkos táncleckéket ad neki, aminek segítségével elsajátítja a balett legfinomabb mozdulatait. Az előadáson Christina hatalmas sikert arat, ahol gyermekkori barátja, Raoul is ott van, akivel hosszú idő után újra találkoznak. A lánynak azonban nyoma veszik, ugyanis a Fantom magával viszi őt rejtekébe, ahol szerelmet vall neki, és arra kéri legyen a társa.

Az álarcosbálra a Fantom saját librettót készít, melyben főszerepet ír „kedvesének”. Charlotta nem tudja leplezni féltékenységét, és széttépi a librettót, minek következtében a Fantom leszakítja a csillárt, ami egyenesen a dühös színészre zuhan, és agyonüti.

Gyötri a bűntudat

A lányt gyötri a bűntudat, és apja sírjánál keres nyugalmat a temetőbe, ahova azonban kedvese Raoul - akivel időközben titokban eljegyezték egymást – és a Fantom is követi, aki mindenáron meg el akarja nyerni Christina kezét, és még attól sem riad vissza, hogy megölje a lány hitvesét. A fiú életbennmaradásának egyetlen feltétele, hogy szerelme a felesége lesz, amibe hosszas tűnődés után beleegyezik, de nem sokkal később a Fantom rájön, hogy nincs értelme és elengedi a szerelmeseket békében, Ő pedig örökre eltűnik.

Blaskovits Eszter

[2007.03.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még