2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Marcel „Gamblers' Delight” albumbemutató koncert
Kapcsolódó Kiadványok
Marcel (Carmel): Cirrus Maximus
Marcel (Carmel): Gamblers Delight
Kapcsolatok
Marcel (Carmel)
Legnépszerűbb csengőhangok

A zenében élet legyen, ne pedig kínlódás

Dudás Marcell azok közé az elektronikus zenét készítő producerek közé tartozik, akinek sikerült komoly sikereket elérni nemzetközi szinten is. A harmadik nagylemeze a híres Good Looking kiadónál jelent meg. Az album megjelenése óta nem nagyon hallatott magáról, bár Marcel mellett fel-fel tűnik Carmel nevű alteregója is, főleg ha éppen jazzesebb dolgokról van szó.

Mi történt veled az elmúlt időszakban? Fellépések, megjelenések? Ha jól tudom a Gamblers Delight-óta "csak" Cedar-ral közösen jelent meg egy bakelit.
Ez jó kérdés, mert benne van a válasz is: voltak fellépéseim, és voltak megjelenések, amit nehezített egy kicsit, hogy a Marcel név és a dalok elővásárlási joga a Goodlooking-nál volt. Azért Carmel néven „dolgoztam” eleget: válogatások, remixek továbbra is akadt egy pár.

Készül-e esetleg már az új album?
Zajlik a munka, kész zenék is vannak már. Tulajdonképpen mindig készül egy, vagy több új album, és ha lendület van, meg akarat, akkor azt egy kiadó ki is adja. Folyamatosan dolgozom, ez a munkám, nem a szerződés köt. Bár ad egy megnyugtató biztonságot egy aláírt papiros, de a szerencse ebben most megint mellém szegődni látszik…

A Gamblers Delight a kaszinók világát idézi meg. A következő album is valamilyen koncepció alapján áll majd össze? 
Érdekes, mert abban eddig nem voltam biztos, hogy lesz koncepció. Ám tulajdonképpen mindegyik albumom hordozott eddig egy fő vonalat, ha visszagondolok, és egyre inkább körvonalazódik, hogy most sem lesz ez másképpen. Azonban, mivel az új kiadványt eredetileg búcsúlemeznek szántam, lehet, hogy most egy kicsit más logikája lesz. Az biztos, hogy kell majd egy adag humorérzék hozzá.

Az, hogy az adott időben milyen zenét hallgatsz, az befolyásol az alkotásnál? Pl: amikor az ember mondjuk sok jazz-t hallgat, akkor óhatatlanul is jazz-es muzsikát kezd el írni. Nálad is így van ez? 

Ezt ilyen konkrétan nem tudom megfogni. Elég sok mindent hallgatok, de ami fontos nekem, az az, hogy a zenében élet legyen, ne pedig kínlódás. Abban hiszek, hogy sok stílust tudjon ez ember befogadni, mert mindegyikből lehet meríteni. A mostani zenéimen az egyszerűsödést látom, és ennek nagyon örülök. Oda eljutni, hogy az ember a kevésből tud várat építeni, na az a nagy érzés! Ehhez azonban mindent tudni kell a zenéről, és a zeneszerzésről. Addig szeretnék dolgozni, amíg ez nem sikerül.

Miket hallgatsz mostanában? Milyen zene jön most be? 
Ahogy mondtam, széles a kör. De természetesen vannak állandó „panelek”. Ezek elsősorban a hip-hop, jazz, soul és a funk.

Milyen volt a fogadtatása az előző lemeznek (Gamblers Delight)? Tudsz olyan adatot, hogy kb. mennyit fogyott el?

Sajnos erre a kérdésre nem tudok válaszolni, pedig nagyon, de nagyon szeretnék. Tudniillik, amikor kiderült a GoodLooking számára, hogy el szeretnék jönni tőlük, bezárták a csatornákat előttem. Nem akartak leléptetni, de nem is adtak ki semmilyen információt. Másfél éves alku eredménye, hogy egy fix összeggel és hangfelvételi jogok lemondásával eljöhettem. Ebben benne van az is, hogy nem kapok elszámolást, fizettek egy bizonyos összeget, a többit meg ne akarjam tudni…

[2007.05.15.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még