2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Dalok.hu
Kapcsolódó cikkek
Ismét pezsdül a Völgy
Ez jó hír! Nem marad el több program a Művészetek Völgyében
Kapcsolatok
Művészetek Völgye
Dalok.hu
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Művészetek Völgye 2007
[2007. július 27. - augusztus 5. ]

Hihetetlen, de igaz! Veszélyben a Művészetek Völgye rendezvényei

Válságstábot hoztak létre a Művészetek Völgye szervezői, mivel alig egy héttel az idei kulturális rendezvénysorozat kezdete előtt még hiányzik a fesztivál költségvetésének húsz százaléka.

- A Művészetek Völgye 19 éves története során már többször előfordult, hogy csak az utolsó pillanatban állt össze a fesztivál büdzséje, ám ilyen rossz helyzetben, mint az idén, még egyszer sem voltunk - nyilatkozta a dalok.hu-nak Márta István, a rendezvénysorozat főszervezője.

A hiányzó összegről Márta István csak annyit árult el, hogy a költségvetés egyötöde még nem áll rendelkezésre, pedig már csak egy hét van hátra a július 27-e és augusztus 5-e között megrendezendő fesztivál nyitónapjáig. Hozzátette, a pénzügyi gondokat két nagy összegű - korábban biztosra ígért - szponzori támogatás bizonytalanná válása, valamint egy állami pályázat elhúzódása okozza. Márta a napokban Hiller István kulturális miniszterhez fordult segítségért, jelenleg még folynak az egyeztetések.

Az idei Művészetek Völgye tíz napon át hét település 74 helyszínén 1200 programmal és közel 3000 fellépővel várja majd a látogatókat. Márta István elmondta, amennyiben nem sikerül megszerezniük a most még hiányzó pénzt, több helyszínt ki kell venniük a műsortervből, ráadásul pont az a 30-35 zenei-színházi produkció maradna el, amelyek a legköltségesebbek és talán a legszínvonalasabbak lennének.

A legfontosabb újdonság

Az egy híján huszadik kapolcsi rendezvénysorozat egyik legfontosabb újdonsága, hogy az eddigi hat fesztiválfaluhoz - Kapolcshoz, Taliándörögdhöz, Vigántpetendhez, Monostorapátihoz, Öcshöz és Pulához - az idén először a "Völgy tornácaként" csatlakozik Nagyvázsony is, amely egyelőre saját maga finanszírozza a programjait. A korábbinál jóval nagyobb szerepet kapnak idén az úgynevezett Leader-akciócsoportok, a hazai vidékfejlesztés képviselői, ami a gyakorlatban több száz magyar falu mintegy 700 amatőr művészének fellépését és csaknem 200 kézművesének bemutatkozását jelenti. Az idei nagy hiányzó a Krétakör Színház lesz: a társulat ragaszkodott a tavalyi nagy sikerű helyszínhez, a taliándörögdi egykori űrtávközlési központhoz, ám a szervezőknek most nem sikerült megállapodniuk a terület bérléséről.

Kapolcson egyébként már hetek óta jelentős a turistaforgalom, miután a Malompart kulturális és turisztikai központban - amely egyébként nem kapcsolódik a Művészetek Völgyéhez, hanem egy önálló üzleti vállalkozás - megnyílt az Országpark, azaz a Magyarország 28 legfontosabb építészeti emlékét kültéri makettek formájában bemutató látványpark.

- dalok.hu -

[2007.07.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még