2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új csúcs: 1683-an gitároztak egyszerre
A Deep Purple hatodik sikere Budapesten - képekben
Kapcsolatok
Deep Purple
Legnépszerűbb csengőhangok

Újra visszatér Budapestre a Deep Purple

Újra a magyar fővárosban koncertezik a Deep Purple, az ősszel a Rapture of the Deep európai turnéjának keretein belül látogatnak el hozzánk. A brit zenekar –akit sokan csak a heavy metal előfutárának tartanak- 1987-ben járt először Magyarországon, azóta pedig ötször tették tiszteletüket nálunk, legutóbb a tavalyi évben.

A zenekar indulása és a tagok összeverbuválása is érdekesen indult, hiszen a klasszikus értelemben vett Deep ’68 tavaszán egy rövid dániai turnén vette fel a nevét, a gitáros, Ritchie Blackmore javaslatára. A brit csapat az ezt követő években sikert-sikerekre halmozott, az Egyesült Államokban megőrültek értük a rajongók, de hazájukban szinte alig ismerték őket.

A Stormbringer album után, 1975-ben a névadó (Blackmore) kilépett az együttesből, helyére Tommy Bolin kerül. Vele egy lemezt vettek fel (Come Taste the Band), de az új gitáros heroin-függősége egyre nagyobb terhet rótt mindenkire, ezért 1976-ban feloszlottak. A szünet 8 évig tartott, 1984-ben állt össze újra a Deep Purple.

A világszerte ismert brit hard rock zenekarra egyébként mindig is jellemző volt a tagcsere, a jelenlegi felállásban ma már csak a dobos, Ian Paice maradt a régiek közül.

Nyugdíjba vonult

Öt évvel ezelőtt, 2002-ben történt az eddigi legutolsó váltás, de ezzel a csapat egy másik állandó tagja, Jon Lord jelentette be nyugdíjba vonulását, az orgonista megüresedett helyét Don Airey-vel pótolták. Az új felállás két nagylemezt jelentetett meg, a Bananas-t és a Rapture of the Depp-et, amelynek európai turnéjában most Magyarország újra helyett kapott.

A koncert november 6-án, este nyolc órától a Papp László Budapest Sportarénában lesz, a felállás pedig a tavalyival megegyezik, tehát: Don Airey (billentyűsök), Ian Gillan (ének), Roger Glover (basszusgitár), Steve Morse (gitár) és Ian Paice (dob).

Az ősz egyébként nem lesz mentes külföldi zenekaroktól, szeptember 16-án a The Black Eyed Peas szintén az Arénában, november hetedikén pedig Joe Cocker lép majd fel Debrecenben a Főnix Csarnokban.

-ej-

[2007.08.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még