2021. szeptember 22. | szerda | Móric nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Stargarden 2010: Ákos
Stargarden 2010: Bikini
Stargarden 2010: Blood Sweet &Tears
Stargarden 2010: Deák Bill BB
Stargarden 2010: Deep Purple
Stargarden 2010: életképek
Stargarden 2010: Eric Burdon & The Animals
Stargarden 2010: Hobo
Stargarden 2010: Karthago
Stargarden 2010: Kool and the Gang
Stargarden 2010: LGT Emlékzenekar
Stargarden 2010: Nagy Feró
Stargarden 2010: Omega
Stargarden 2010: Tátrai Band
Kapcsolatok
Deep Purple
Omega
Deák Bill Blues Band
Hobó (Földes László)
Kool and the Gang
Kapcsolódó események
StarGarden 2010
[2010. június 4. - 5. ]

Sör, bor, pálinka és rock'n'roll a Stargardenen - beszámoló és képek

Idén első alkalommal került megrendezésre a StarGarden fesztivál a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) szoborkertjében és a SYMA csarnokban.

Az elmúlt hét szokatlanul hűvös és esős időjárása kissé elbizonytalanított, hogy vajon mi lesz a bulival, ha ez a tendencia marad, de hála az égieknek, péntekre az időjárás is kegyeibe fogadta ezt az új kezdeményezést.

Jómagam a pénteki napot választottam, hogy kimenjek, hiszen ekkor léptek fel azok a bandák, akikre igazán kíváncsi voltam. Koradélután már nagyon jó volt a hangulat, a Sztár FM utcabál színpadán a Takáts Tamás D.B.B játszott, a serpenyőkben rotyogtak a jobbnál jobb ételek, kolbászok fantasztikus illata terjengett mindenhol, az utcabálsoron pedig különböző régiók pincészeteinek a borait lehetett kóstolgatni, de aki inkább a pálinkát kedveli, azt is találhatott saját ízlésének megfelelőt a hatalmas választékból.

A közönséget tekintve ezen a napon inkább az ötvenes, ill. annál kicsit idősebb korosztály volt többségben, de természetesen a fiatalabbak is szép számban voltak jelen.

Maga a helyszín megválasztása számomra nagyon szimpatikus volt, hiszen a szoborkert maximálisan alkalmas ilyen típusú bulik lebonyolításához; szép környezetben, a belvárostól csak néhány percre, jól megközelíthető helyen van.

Tovább haladva a forgatagban, a nagyszínpadhoz érve éppen a Korál játszott. Mi fotósok már vártuk, hogy bejuthassunk a fotós-árokba a következő koncertre, hiszen Eric Burdon & the Animals adott koncertet. Amint azt olvastam, megoszlanak a vélemények a bulit illetően. Én jómagam is szerettem volna látni ezeket a bandákat fénykorukban, de a közönség egy dolgot felejthet el: együtt „öregedtek meg”, csak ezt nagyon nehéz egy sztártól, fellépőtől elfogadni. Pedig szerintem jó buli volt.

A következő érdekes mementója az volt, hogy a közönség kérésére áttették az Omegát szombatról pénteki koncertnapra. Jó döntés volt és jól illeszkedett a koncertek sorába a csapat fellépése. Tehát az Omega követte az Animalst a nagyszínpadon, de előtte ellátogattam a Syma csarnokba Bill koncertjére is.

Majd visszatértem az Omegára fotózni és utána siettem nagy kedvencem Nagy Feró és a Beatrice koncertjére, annak ellenére hogy nemrég láttam fellépésüket, mégsem hagytam volna ki. Feró hozta a formáját, az emberek megőrültek tőle, a hangulat kitűnő volt, és most sem maradtak el a jópofa beszólások, és egy kupica jóféle pálinka is lecsúszott a közönség egészségére.

Majd ismét vissza a nagyszínpadhoz: az utolsó fellépő ezen az estén a Deep Purple volt. Őket is láthattuk pár éve a Budapest Sportarénában fellépni, de jó volt ismét hallani a nagy slágereket és élőben látni Őket játszani a színpadon.

A koncertek után sikerült beszélgetnem Gerendai Károllyal és feltennem neki pár kérdést.

- Mi a véleménye a Star Garden-ről, az első nap tapasztalatai alapján?

GK: - "Hála Istennek alapvetően nagyon elégedett vagyok, szerintem nagyon jó a hangulat, jó koncertek mennek ma egész nap. Az emberek úgy látom mosolyognak, jó kedvük van és jól érzik magukat, és az időjárás is egész kegyes volt velünk. Mint mondtam alapvetően elégedett vagyok, pontos nézőszámot viszont még nem tudok mondani. El tudom képzelni, hogy picit alatta vagyunk az általunk elvártnak, de alapvetően ez most egy próbaév, egyfajta befektetés, tehát ha véletlenül nem jön össze annyi néző, ami kéne a nullához, semmi gond. A lényeg az, hogy azt lássák az emberek, hogy ez egy jó dolog, és érdemes jövőre is kijönni a StarGardenre.”   

- Ezzel maximálisan egyetértek, tényleg jó buli volt és jövőre biztosan többen kijönnek, mert csak pozitív dolgokat lehetett erről mesélni az ismerősöknek. Nem félő-e, hogy amikor nagy világsztárok játszanak a nagyszínpadon, akkor a magyar zenészekre kevesebb figyelem irányul a kisszínpadokon?

GK: - ”Eredetileg is az volt tervben, hogy a külföldi és magyar zenekarok felváltva vagy szinkronban lépjenek fel. Másban - mint pl. hogy egyik nap magyarok, másik nap külföldi előadók lépjenek fel - nem gondolkodtunk. A számtásunk bejött, hiszen nagyon sok néző láthatta Nagy Ferót vagy Deák Bill Gyulát, amíg a nagyszínpadon párhuzamosan ment a külföldi előadó koncertje.

Köszönöm a beszélgetést, jövőre pedig ugyanitt, ugyanekkor a StarGardenen remélem találkozunk ismét.

 
 • Ákos
Bikini
Blood Sweet &Tears
Deák Bill BB
Deep Purple
Eric Burdon & The Animals
Hobo
Karthago
Kool and the Gang
Omega
  Életképek

Tátrai Band

Képekben Deep Purple - klikk a fotóra További galériák

-BK-

[2010.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
beszámolók még