2024. április 22. | hétfő | Csilla, Noémi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Üdv újra, viszlát jövőre! - a Quimby visszatérő és a Budapest Park szezonzáró koncertje
A Quimby-vel zártuk a nyarat, ami még most is melegséget idéz a szívünkben
"Minden koncertünk összművészeti esemény” - Quimby Class&Roll az MVM Dome-ban
Képgalériák
Quimby - Class & Roll
Kapcsolatok
Quimby

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel

Ha három-négy éve valaki azt mondja nekem, hogy hidegrázós Quimby-koncerten fogok ülni az MVM Dome-ban, biztos, hogy az lett volna a reakcióm, hogy „Óóó, bárcsak így lenne!”. Sok esélyt nem adtam volna a dolognak, ismerve az akkori Quimby állapotokat. Ám eljött a 2024. március 9-e és az ország egyik első számú koncertzenekara megtöltötte Budapest multifunkcionális sportcsarnokát, mi pedig egyszerre sírtunk és nevettünk az élménytől.

Hol van már az a zenekar, ami 1991-ben a dunaújvárosi gimnáziumból elindult, hogy meghódítsa a világot? Ha azt nem is, de Magyarországot sikerült. Rövid időn belül hatalmas népszerűségre tettek szert és a Quimby név fogalom lett. Egy bostoni szubkulturális újságnak a főszerkesztője volt Birth Quimby, akitől elirigyelték ezt a nevet, mondván úgysem jelent semmit. Aztán nagyon is sokat kezdett jelenteni, nekünk magyaroknak.

Majom-tangó, Kilégézés, Family tugedör, Kicsi ország, Kaktuszliget, csak néhány a megjelent albumjaik közül, melyek olyan kedvenceket tartogatnak, amiből nem egy-két, hanem több órás koncertet, de akár egy egész naposat is össze lehetne állítani.

A Class & Roll persze erre nem vállalkozott, de arra igen, hogy bebizonyítsa: a klasszikus zene és a rock and roll nem is áll olyan távol egymástól. A Danubia Zenekarral és Balassa Krisztián karmesterrel kiegészülve egy szimfonikus hangszerelést és a rock and roll attitűdöt álmodták a színpadra Kiss Tiborék.

Quimby - Class & Roll koncert képekben - klikk a fotóra


A csapat közel egy éve erre a koncertre készült. A zenei átiratokat Ott Rezső zeneszerző komponálta, a sosem hallott hangszerelésben megszólaló Quimby-slágereket pedig olyan grafikai elemek kísérték, amitől ez az este nem csak egy koncert lett, hanem egy művészeti élmény is.

Nem is hiányozhatott semmi: Forradalomtól a Hallelujaig, Libidótól a Káosz amigosig, valamint a dzsesszes Johnny Cash-átirattól a Quimby-klasszikusokig, mint Autó egy szerpentinen vagy a Most múlik pontosanig. Nem beszélve a Magam adom és a Sehol se talállak című dalokig.

A Quimby - Class & Roll 2018-ban már bizonyította egyszer, hogy működő és szerethető formátum. Most sem kellett teljesen újhoz nyúlniuk, csak megmutatni, hogy mindent lehet magasabb szintre emelni. Az élmény pedig… Ott voltam a 20 éves jubileumi koncerten a Papp László Budapest Sportarénában, évekig azt emlegettem, hogy milyen felemelő élmény volt. Most egy ideig biztosan az lesz, hogy „Hú, amikor a Quimby az MVM Dome-ban lépett fel…”

Szerencsére van mit várni: szeptember 27-én a Budapest Parkban koncerteznek.

M. Adri
Fotó: Petró Adri

[2024.04.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
beszámolók még