Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 21. | vasárnap | Ágnes nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Vastag Csaba

"Szeretem, ha színes társaság gyűlik össze" - interjú Vastag Csabával

Interjúsorozatunkban jobban megismerhetitek az X-Faktor tavalyi győztesét, mivel Csaba elég sok mindenről mesélt nekem az elmúlt alkalmak során. 

Az anyag még a Madách Színházbéli premierje előtt, és saját klipjének forgatása előtt készült, akkor, mikor a Fáraó-s álmairól beszélgettünk. Most többek között sorra vettük zenei terveit, elmesélte, hogyan zajlott akkor éppen egy napja, illetve öccséről, Vastag Tamásról is szó esett.

Beszélgessünk akkor egy kicsit a zenei vonalról is. Hogy állsz most jelenleg a zenei projektekkel?
Vastag Csaba: Nemrég jelent meg a lemezem, ami tulajdonképpen pár nap alatt aranylemez is lett, amit nagyon-nagyon köszönök mindenkinek, aki ebben segített, és aki volt olyan kedves, hogy megvette. Jelenleg most egy másik projekten dolgozunk: dalokat írunk. Nem titok egyáltalán, hogy egy új lemez van készülőben, épp a szövegírásnál, hangszerelésnél tartunk ütemtervileg, ezeket csináljuk most. Mellette videoklipeket forgatunk, nemrég elkészült Tomikával az első közös klipünk is egy nagyon jó számra. Régóta kerestük egyébként azt a számot, amiből duettet tudunk alkotni, mert mindenképpen szerettünk volna egy ilyet, csak eddig még nem találkoztunk olyan dallal, ami erre alkalmas lett volna. Rakonczai Viktor barátunk viszont írt egy olyan dalt, ami első hallásra is már a száz százalékot nyújtotta, úgyhogy emellett döntöttünk, és ez lett a duettszámunk. Nagyon szeretjük , a videoklip is nagyon szép lett, nem tudom, hogy láttad-e már...

Rongyosra néztem és hallgattam, nem véletlenül, hiszen tényleg minőségi munka minden tekintetben. A szöveg pedig kimondottan tetszik.
Vastag Csaba: Igen, a szöveg pont arról szól, amik mi vagyunk Tomikával. Ezért kerestünk erre megfelelő dalt és szöveget, hogy ezt az összefogást, ezt a testvériességet, amit mi képviselünk és próbálunk közvetíteni az emberek felé - amit lehet, néha talán túl sokszor igyekszünk elmondani...Bár, a jó dolgokat nem lehet elégszer elmondani, mert arra kell törekedni, hogy ezeket minél jobban tudatosítsuk mindenkiben...Szóval nagyon jó a dal és a klip is, és tükrözi azt a szellemiséget, amit mi közölni szerettünk volna. Hamarosan pedig a Már tudom című dalomhoz fogunk videoklipet forgatni a jövőhéten. Pont tegnap volt erről egy megbeszélés. Most ilyeneket csinálok, ezek vannak. Írunk új dalokat is azokhoz, amik már készen vannak, vagy épp készülőfélben vannak, innen megyek is egyből a stúdióba...nagyjából ennyire sűrű napmjaim vannak. Reggel tíztől próbáltam a színházban, utána hajnali hatig voltam stúdióban, az azt jelenti, hogy akkor aludtam ugye...mennyit is? Három órát körülbelül...

Hát az édes kevés...
Vastag Csaba: Ahogy mondod. Ma is bementem a színházba, ott voltam fél háromig, onnan jöttem ugye hozzád, innen megyek stúdióba, aztán még fellépni...szóval igazán sűrűek ezek a napok.

Nyomj egy lájkot, ha szereted Csabát.


Van olyan ember egyébként a zenei életből, akit úgymond állandó partnernek tudhatsz be, tehát folyamatosan ott van a munkálatoknál, segít neked?
Vastag Csaba: Nincs.

Akkor váltakoznak körülötted az emberek.
Vastag Csaba: Igen. Alapjáraton én nagyon sok szerzővel szeretek együtt dolgozni, mert mindenki hozza magával a saját tapasztalatát, a saját stílusát, és ez nagyon jó kis egyveleget tud képezni, amitől még színesebbé válhat az adott album. Nem azt csinálom, hogy egy valakinek kiadom, hogy akkor te mindent megírsz. A múltkor is úgy csináltuk, hogy közreműködött a munkálatokban Szabó Zé, Rakonczai Viktor, Berkes Gábor, Dandó Zolika – ő a Hooligans-szel dolgozott nagyon sokat együtt. Meg én: én is írtam például szöveget meg dalokat is. Szóval én ezt szeretem, ha ilyen kis színes társaság gyűlik össze és áll neki alkotni. A következő lemezt is így csináljuk egyébként, hogy sokan fognak rá írni, és én is, ugyancsak megint. Leginkább a szövegek írásába szeretek belefolyni, az érdekel a legjobban. Meg mivel zenélni annyira nem tudok, és az a szerencse ért engem, hogy a legjobb zeneszerzőkkel dolgozhatok együtt, így elég nekik a zongorán csak körülbelülre megmutatnom, hogy na én ezt így képzeltem, és ők már tudják is, mire gondoltam, és csinálnak belőle valami teljesen mást, ami legalább jól is szól. (nevet)

A szövegek egyébként hogy születnek meg a fejedben? Minek a hatására? Külső impulzusok, vagy jön egy hirtelen gondolat, amit úgy érzel, ezt most gyorsan le kell jegyezned...?

Vastag Csaba:
Van olyan szöveg, amit két hétig írtam és nem lett jó, és van olyan, amit meg húsz perc alatt összehoztunk és nagyon jól sikerült. Nem nagyon lehet tudni, az a lényege, hogy tudd, miről akarsz írni, és utána ehhez a megfelelő szavakat használd fel. De igyekszünk ezeket a közhelyeket, meg ilyen „csókolj meg és ölelj át” frázisokat mellőzni. Ebből és erről azt hiszem már írtak elegen eleget, nekünk nem kell ezt annyira sokszorosítani, sok értelme nincsen. Bár nekünk is van szerelmes számunk, de az egész másképp néz ki. 

Arra, hogy hogyan is néz ki egy szerelmes szám Vastag Csaba módra, a következő részben fény fog derülni.

Lájk, ha érdekesnek találtad az anyagot.

- Rosta N. Napsugár -

[2011.10.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még
koncert.lap.hu