2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Mi gyógyítja meg? - Lombos Marci ismét nagyot alkotott

“Ha te is a Walking Dead-et látod benne, akkor tényleg gáz van…”

"Mi gyógyítja meg?" címmel készítette el legújabb klipjét Lombos Marci dalszövegíró, énekes, producer.

A dal, és a hozzá készült kisfilm nem egy tipikus otthon készült "karanténdal", de egyértelműen reagál a most kialakult járványhelyzetre, mint ahogy fogyasztói társadalomra is.

Bár nyugodt, kellemes a zene, az éneklés stílusa kifejezetten mesélős, maga a szöveg - hogy stílszerű legyek - kurva dühös és cinikus.

A dal nem a korona idején íródott, és nem is volt szándékunk ezzel “üzenni a világnak”… én ráadásul nem is vagyok az a megmondós típus, de most úgy éreztem, hogy jó apropó elővenni, és elmondani azt, amit egyébként nálam sokkal okosabb emberek - tudósok, közgazdászok - már jó ideje szajkóznak. 

Aztán amikor a tizenvalahányadik embernek mutatsz meg snitteket a klipből, és mindenkinek ugyanaz ugrik be, akkor azt mondod: ha Te is a Walking Dead-et látod benne, akkor tényleg gáz van! Egy budapesti hétköznapon felvett videoklipről az emberek ma egy apokalipszisről szóló sorozatra asszociálnak. 

Régóta játszuk - közösen - azt a játékot, amiben mindent feláldozunk a kényelemért, mások által kitalált jólétért (amitől gyakran nem is érezzük jól magunkat), és olyan státusz-szimbólumokért, amelyeknek funkciója már nem is lényeges, csupán csak azért van, hogy magunkénak mondhassuk. Időnket, saját testi és lelki egészségünket, családtagjainkat, és azt a világot, ahol egyelőre mi, de a jövőben gyermekeink gyermekei élni fognak. Mindehhez olyan arcot vágunk, mintha ez lenne az egyetlen, igaz út, miközben mindannyian tudjuk, hogy nem jó így, másként kellene csinálnunk. Most a világ egyértelműen jelzett. Remélem, bízom benne - és sok ismerősömön látom is -, hogy a járvány okozta helyzet tanít bennünket, és mi emberek tanulni akarunk belőle."

Lombos úr

A "Mi gyógyítja meg?" című dal zenéjét Nagy Laci "Gitano" és Juhász Attila szerezte, Kardos Norbert (Hammond) és Hildebrand Dorothea (vokál)  közreműködésével készült el, a klipet - a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - Kocska Ádám (Perse Media) fényképezte.

Lombos Márton dalszövegíró énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Oláh Gergőnek, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, Sugarloafnak is jegyzett szövegeket.  Nagy sikert aratott a  a Group'N Swing együttesnek írt Retikül című slágere, amely a Ridikül című műsor főcímdala is egyben. Tart improvizációs, alkotói előadásokat, és dolgozik színházi produkciókon - szövegíróként és zenei vezetőként egyaránt. 

[2020.04.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még