2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Illatszertár
Kapcsolatok
Thália Színház

Illatszertár a Tháliában - képes beszámoló

László Miklós boldog békeidők hangulatát idéző komédiája a Thália Színházban október 30-tól látható. 

A belvárosi butikban mindent lehet kapni. Parfüm, púder, fogkefe, vagy tornacipő – csak egyet pislog a vevő és tele a kosara piperékkel, ráadásul, ha nem figyel, a lelkiismeretes kollégák még a tíz százalék kedvezményt is kifizettetik vele.

Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz – minden van, ami egy sodró lendületű komédiához kell. A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére kalauzol vissza minket.

Közeledik a karácsony és minden bonyodalom a levelekkel kezdődik László Miklós világhírű, 1937-ben íródott darabjában.  A romantikus vígjáték főhőse, a fiatal, ambiciózus Asztalos úr (Ember Márk) szerelmes, házasodni készül, csak éppen leendő párját még sohasem látta – levelezés útján ismerkedtek meg és szerettek egymásba. Asztalos az élettől nem vár sokat, csak hogy munkájában képességes ember legyen és megtalálja azt a nőt, akivel leélheti az életét.

Az Illatszertár szerintem egy rendkívül bájos és emberi történet. És mindamellett, hogy nagyon szellemes – és remélhetőleg jókat fognak nevetni a nézők –, nagyon mély, emberi történetekről mesél, igazán megható. Az Illatszertárban Asztalos úr szerepét fogom alakítani. Ő egy fiatal, ambiciózus, határozott elképzelésekkel rendelkező férfi. Nem sokat vár az élettől, csupán annyit, hogy munkájában hiteles és képességes ember legyen, és megtalálja azt a párt, akivel majd leéli az életét.” – árulta el Ember Márk a szerepéről.

De nem csak ő vágyik párra, Balázs kisasszony (Szinetár Dóra), a belvárosi drogéria másik alkalmazottja is szeretné már megtalálni a boldogságot, mert lassan kicsúszik abból a korból, amikor egy lánynak illik férjhez mennie. Nagyon készül arra a pillanatra, amikor névtelen hódolójával – akitől eddig csak leveleket kapott – végre találkozik.

„Azt gondolom, hogy abszolút megtörténhet az emberrel, hogy valakinek a gondolataiba szeret bele. Sőt! Ez is kicsit idealizált ebben a történetben, hogy itt két olyan embert is látunk, akinek nem fontos, hogy a másik hogy néz ki, hogy nem fontos, hogy a másik milyen egzisztenciával rendelkezik, csak az a fontos, hogy a másik mit gondol. Ez egy ritka dolog, és azt hiszem épp ezért becsülnivaló. Balázs kisasszony már a vége felé jár annak a kornak, amikor még megtalálhatja a szerelmét, vagy gyakorlatilag bárkit, akivel összekötheti az életét – ez abban az időben, amikor a darab játszódik társadalmi elvárás is volt, épp ezért sokkal fontosabb volt, mint ma” – meséli Szinetár Dóra a karakteréről.

Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz.

Az igazi klasszikus hétköznapi történeteket fogalmaz meg – szakításokat,  szerelmeket – számos vígjátéki félreértéssel átszőve. Van benne nagy, nehéz élethelyzetekből fakadó abszurditás és rengeteg humor.

Az üzlet tulajdonosát Szervét Tibor játssza: „Az általam megformált Hammerschmidt egy öregedő férfi, aki azzal szembesül, hogy a felesége megcsalja. A feleség úgy tűnik lényegesen fiatalabb, nagy korkülönbség van köztük, de a háttérkörnyezetből kiderül, hogy Hammerschmidt abban reménykedett, hogy ez nem lesz majd akadály. Ez egy huszonhárom éve tartó házasság, két gyerekük van, és most kiderül, hogy az asszony szeretőt tart… Ez minden korban, minden férfi és szerintem nő számára is katasztrófa, mert az önbecsülése, az identitása, a saját magáról alkotott képe forog kockán – ez mindig ezzel jár, azért omlunk össze, hogyha kiderül, hogy a párunk valaki mást jobban díjaz, mint minket. A színdarabnak nem ez a fő története, de egy igen erős mellékszála.”

„Ez egy klasszikus színdarab a tagoltságát, a karaktereit, a konfliktusait illetően. Hétköznapi, emberi történeteket fogalmaz meg, szakításokat, szerelmeket, és mint ilyen, ritka, az én személyes véleményem szerint hiánycikk. Számos vígjátéki félreértéssel átszőtt. Van benne nagy, nehéz élethelyzetekből fakadó abszurditás, a humora mégsem fekete humor, hanem nagyon helyes emberi humor.”

Jegyvásárlás

Az előadást Béres Attila rendezi, aki a darabot nem először állítja színpadra.

Szereplők:
Hammerschmidt Miklós: Szervét Tibor
Asztalos úr: Ember Márk
Sipos úr: Nagy Viktor
Kádár úr: Hevesi László
Balázs kisasszony: Szinetár Dóra
Rátz kisasszony: Mórocz Adrienn
Molnár kisasszony: Szabó Erika
Árpád: Szabó Győző
Jancsi: Hunyadkürti István
Detektív: Tamási Zoltán
Rendőr: Ikotics Milán

Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Pilinyi Márta
Zeneszerző: Bolba Tamás
Mozgás: Tihanyi Ákos
Asszisztens: Magócs Milán
Súgó: Őri Rózsa
Rendező: Béres Attila

Thália Színház

 

Illatszertár a Tháliában képekben - klikk a fotóra

 

[2020.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még