2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Egy kis hallgatni és néznivaló
Kapcsolatok
Bitlab Records
Cooler (Jakab András)
HDJ Tom
Soutien Gorge
Legnépszerűbb csengőhangok

Minőségi zene pár ezerért

A Bitlab records 2005-ben tűnt fel a magyar elektronikus zene színterén. A label célja, hogy megismertesse a kísérletezős hangzást a nagyérdeművel. Jelenleg 3 művész és formáció tartozik hozzájuk: a Soutien Gorge, Cooler és Hdj Tom. Eddig megjelent egy maxi és egy album a Soutien Gorge duótól és egy válogatás-lemez, külföldi zenészekkel kiegészülve.

A kiadót Banyek (Hargitai András) és Cooler alapította, akik mellesleg alkotó tagjai is a csapatnak. Banyek Potys Róberttel együttesen alkotják a Soutien Gorge nevű formációt. Az első kiadványuk a duó „Persze remixes” c. munkája volt még 2005-ben. A lemezen a többi Bitlab-os tag, így HDJ Tom és Cooler változatai is megtalálhatóak.

„A szöveg egy olyan montázs, ami egy fiatal pár szakítására emlékeztet minket. A zenei alap is ezt tolmácsolja, az úszó atmoszférák a háttérből egyre inkább előtérbe kerülnek és hűen visszaadják e szomorú esemény hangulatát. Több ez, mint egy maxi, ez egy olyan kollaboráció, amire minden résztvevő művész büszke lehet.”- olvasható a kiadó oldalán.

A következő cd-t szintén a Soutien Gorge jegyzi: „L'étoiles Souriantes” címen ugyanis megjelent az első Bitlab records-os album. A lemez kézbevételekor egyből feltűnik a nem mindennapi csomagolás. Az első kettő kiadvány is ezzel a koncepcióval került a boltokba: nem megszokott a cd tokja, a zenék listája matricaként került a lemezre. A L'étoiles Souriantes első 20 példányához 1-1 marék foszforeszkáló csillagot is mellékeltek :) A grafikáért Mechanik Fiveonetwo-t kell dicsérni.

A zenék stílusát tekintve elektronika, amely kellemes melódiákból és „pici” hangokból építkezik. A ritmusokban időnként felüti a fejét az elektrósabb hangzás. A zenéket a környezetből kölcsönzött hangminták, versrészletek és gitárhangok teszik változatossá. Az album 11 dala összességében kellemes; néhol szomorú, máshol szellemes, de mindenképpen érzelemdús alkotások. Az audio mastering ezen a lemezen is Cooler nevéhez fűződik

Az első válogatás lemez

A harmadik kiadványuk egy válogatás, amelyen nemcsak a Bitlab művészei kaptak helyet, hanem hasonló stílusban tevékenykedő külföldi előadók is meghívást kaptak a válogatásra. A lemezen 14 szerzemény található: a négy magyar mellett (Cooler, HDJ Tom, Soutien Gorge és Tigrics) más kiadók (pl. Toytronic, Warp) zenészeit is felkérték egy track erejéig, így többek között Vector Loverstől, Miles Tilmanntól, Joel Tammiktól, Boc Scadettől is hallhatunk egy-egy számot.

A Polyphonic Petals Compilation 2006-áprilisában látta meg a napvilágot, a kiadó egy éves születésnapja alkalmából. A zenék a label zenei ízlését hivatottak prezentálni: az ambienttől a kísérleti elektronikán át az elektróig. Ezt erősíti a válogatás címe:Polyphonic Petals (többszólamú virágszirmok).

„A kortárs elektronikus zene egy, itthon kevésbé ismert műfaját képviseli mindegyik virágszirom - a közös tő, amiről e zeneszámok erednek éppúgy lehet a szórakoztató és életigenlő dallamvilág, vagy szokatlan hangok és ritmusok sejtjeiből összeállított, elgondolkodtató kompozíció.” - olvasható a válogatáslemez leírásában.

Erre a lemezre is nyugodtan rámondhatjuk, hogy igényes a borítása: nagyon szép ruhába öltöztették. Ez lassan a kiadó védjegyévé válik. Ebből is látszik, hogy az igényes zene mellé igenis lehet igényes körítést készíteni és mindezt eladni, mondhatni jutányos áron.

[2006.11.26.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még