2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Egy kis hallgatni és néznivaló
Kapcsolatok
Bitlab Records
Cooler (Jakab András)
HDJ Tom
Soutien Gorge
Legnépszerűbb csengőhangok

Minőségi zene pár ezerért


A szépségről és az egyszerűség varázsáról

Cooler (Jakab András) 1999-2000-ben kezdett zenével foglalkozni, de a jelenlegi stílusához a „kortárs elektronikus” zenéhez csak néhány éve jutott el. Zeneszerzés mellett előadó és sound designer is. Zenélési módja és eszközei folyamatosan változnak; a zene segítségével fejezi ki gondolatait az esztétikumról, a szépségről és az egyszerűség varázsáról. Sokféle előadó hatott rá: pl. régebbi Kraftwerk és Jean-Michelle Jarre lemezek, majd később megismerkedett az elektronikus tánczenékkel és végül a kísérletezőbb hangnemű elektronikus zenével is.

Korai, leginkább techno alapú zenéi 2002-ben jelentek meg a világhálón. A következő évben kapcsolatba lépett a Chi recordings lemezkiadóval: 2004-ben kiadták egy számát, ez a Cup of Chi 9 c. bakelitlemezen hallható. Még ebben az évben egy független kiadó, a Red Star Budapest kiadta Yearning című CD-jét. 2005-ben a belga U-Cover kiadó egyik sublabelje megjelentette a Do Aliens Cry? című mini albumát, limitált CDr-en.

Orosz és olasz válogatásokon szerepel

HDJ Tom tizenéves korában még punkzenész volt, majd találkozott Arany Sztaniollal, akivel együtt megalapították a Golden Army együttest. Két UCMG/Ugar album után úgy döntöttek, hogy abbahagyják egy időre a közös zenélést: HDJ elkezdett IDM/glitchpop stílusú szóló munkáin dolgozni.
Taste című albumát az Inflatabl Labl adta ki. Pár szerzeménye megjelent különböző orosz és olasz válogatásokon, majd 2005-ben kiadott egy limitált szerzői albumot, a True or False-t. Ebben az évben a Bitlab records felkérte, hogy csináljon egy remixet a Soutien Gorge Persze című számára, amire igent mondott. Ezután kezdődött közös munkájuk a kiadóval.

Exkluzív hangjáték

A Soutien Gorge 2000 őszén alakult és azóta sok irányváltáson és megjelenésen ment keresztül. 2004 óta Hargitai András (Banyek) és Potys Róbert alkotja. András hozza létre az összes elektronikus hangot, ezekhez pedig Potys Róbert adja hozzá a gitárt és egyéb akusztikus/elektronikus hangszert.

Zenéjük dallamos és minimalista. Céljuk, hogy hangjaikkal mindenki lelkében békét teremtsenek. A Persze csak egy kis része a La baie 3" CDr-t követő új lemezüknek, amin 2004 tavasza óta dolgoznak. Banyek mással is foglalkozik emellett. Néhány hazai dj-szett után a 2004-es Sónar Festival-on mutathatta meg hogy mit is tud. 2005-ben kiadott egy online mini-albumot Revoir címmel, amihez egy fotógaléria is készült. Ebben az évben Coolerrel közösen megalapította a Bitlab records-ot is.

Emellett 2005 nyaráig főszerkesztő volt a deepen.hu-nál. Jelenleg a Cloneshit.hu-ra ír. 2005 szeptemberében elindította Complementary Distribution netlabelt, majd megjelent a második Bitlab kiadvány is: A Soutien Gorge nagylemeze. Szintén ebben az évben Banyek elkészíthetett egy exkluzív hangjátékot is a Petőfi Rádiónak, Tesz-Vesz Város címmel. Új hangzású Gelbes Licht EP-jével a duó 2006 elején rukkolt elő.

Csak mp3-kal foglalkoznak

A Bitlabnek van egy netlabel-je is, ami csak mp3-akkal foglalkozik; a neve Complementary Distribution; jelenleg 13 kiadvánnyal büszkélkedhetnek. (Erről később még bővebben is olvashattok egy nagyobb, netlabeleket bemutató írásunkban.)

Lehet hozzájuk küldeni demókat is: ha valaki kedvet érez, és beleillik a Bitlab koncepciójába a zenéje, akkor nincs más teendő, mint a megadott e-mail címre (banyek@bitlabrecords.com) elküldeti a kész számok url-jét. Akit ez részletesebben érdekel, nézze meg a www.bitlabrecords.com/cod címet, ott talál még infókat.

-nagymester-

[2006.11.26.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még