2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Paloznaki Jazzpiknik 2024: Zenei sokszínűség, generációs misszió - világsztárokkal

Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. A butikfesztivál jövőre is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a szervezők régi vágyaként a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában.

2024. augusztus 1-3. között ismét fényekbe, hangjegyekbe, ízekbe és élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal kerül megrendezésre a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpiknik. Három nap, amikor az értő fülek, a zenei kalandozásra vágyók, a táncoló cipők, a négylábúak és a még járni tanulók, a behűtött pezsgők és a piknikkosarak mind egy helyen találhatók meg a nyárban. Akik a magas minőségű zenei élmények mellett a kulináris élvezetek és a délutáni kultprogramok által kívánnak töltekezni a Balaton legnagyobb presztízsű fesztiválján, jövő nyáron ismét otthonra találnak Paloznakon. 11 év, 400 koncert, 3 generáció, megszámlálhatatlan élmény – jövő nyáron tovább bővül az emlékkollekció!

A Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a „kisfelnőtt” jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra. A szervezők így invitálják a fiatalabb generációt különleges zenei kalandozásra a sokszínű lineupban, valamint a minőségi fesztiválozás élményét kívánják szélesebb körben ismertté tenni a kisfelnőttek körében – mindezt a korosztály számára megfizethető jegyárakkal teszik elérhetővé. „Nekik szól a Son Mieux zenekar is, amely – többek között – az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadának nyitóprodukciója is volt. A Jazzpiknik kiemelt missziója a zenei edukáció, minden évben próbálunk általunk értékesnek tartott zenei produkciókat elhozni és bemutatni a közönségnek, ilyen az elsőként bejelentett nemzetközi fellépők közül jövőre a Son Mieux és Tony Hadley Spandau Ballet slágerekkel, melyek egyaránt örömet okoznak a 30+-os korosztálynak és remélhetőleg a »kisfelnőtteknek« is” – nyilatkozta Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója.

A ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies augusztus 2-án, péntek este világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival tér vissza Paloznakra. Közel négy évtizede töretlen sikerrel, folytonos megújulással van jelen a világhírű TBNH – 2,5 millió eladott lemez, 15 UK Top 40-et megjárt R&B és soul sláger fűződik a formációhoz. Olyan zenészeket inspiráltak többek közt, mint a Jamiroquai, de a szerzeményeik több hollywoodi szuperprodukció soundtrack-jében is helyet kaptak. A zenekar 2019-ben már járt a Jazzpikniken, akkor hatalmas show-t hoztak a dűlőbe. A 12. Jazzpiknik pénteki napja a funk és a jazz tökéletes újjáéledésével indul a TBNH-univerzumba!
Péntek este egy valódi örökzöld, Tony Hadley lép fel a piknik Nagyszínpadán. A ’80-as évek pop-rock hangzását mindenki a világhírű Spandau Ballet formációhoz köti. A korszak újromantikus zenei irányzatának legjelesebb képviselője volt a zenekar, élén Tony Hadleyvel, akiknek olyan világslágereket köszönhetünk, mint a True, a Gold vagy a Through The Barricades… A formáció feloszlása után Hadley dalszerzőként működött, majd szólókarrierbe kezdett – közel negyven év telt el a Spandau megalakulása óta, de Tony Hadley unikális hangja és szenvedélyes dalai még mindig élenjárók. 2005-ben a Brit Dalszerzők, Zeneszerzők és Szerzők Akadémiája (BASCA) Arany Jelvény-díjat adományozott neki. 2017-ben Gary Oldman meghívására fellépett a „Celebrating David Bowie” tribute koncertsorozaton, ahol többek között Sting és Simon Le Bon társaságában működött közre. 2018-ban Tony kiadta várva-várt szólóalbumát, a Talking To The Moon-t, ami a BBC Radio 2-n „A hét albuma” lett, az első kislemezdal, a Tonight Belongs To Us pedig a hét kislemeze. 2022-ben Tony 40 éves jubileumi turnéjára indult az Egyesült Királyságban, majd Ausztráliában, Új-Zélandon, a Fülöp-szigeteken, Japánban és Olaszországban is koncertezett. A turné ’23-ban Európában folytatódott, 2024 nyarán pedig a Balaton-felvidéki Paloznak is az egyik állomásként szerepel, ahol a Spandau klasszikusok mellett az új dalok is felcsendülnek.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket. A popformáció filozófiája szerint olyan zenét csinál, amire ezekben az időkben szükségünk van: táncolható popot diszkóhatásokkal és nagy gesztusokkal – gazdag, ’70-es évekbeli feldolgozások személyes történetekkel és modern produkciókkal. Második albumuk, a The Mustard Seed 2021 végén jelent meg, melyet nagy elismerés övezett. Még egy Edison-díjat (a holland Grammy) is nyert a legjobb albumért, már több mint 16 millió streamet jegyez. A zenekar igazán azonban a színpadon tündököl: energikus, jól felépített koncertekkel, ahol az érzelmek magasra csapnak, és a tánc a kulcs. Tavaly nyáron 50 helyszínen, több mint 20 000 jegyet adtak el csupán a holland turnéjukra. Folyamatosan koncerteznek és turnéznak Európa-szerte, jövő nyáron pedig a balatoni jazzfaluban lépnek fel, hogy egy fergeteges koncertélményt hozzanak el a magyar közönségnek.

Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódik az este: a ’90-es évek közepén alakult brit együttes sikere közel 30 éve töretlen, sokszínű zenei stílusuk lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo elemeket ötvözi. A Morcheeba második stúdióalbumával, az 1998-ban kiadott Big Calm című lemezzel robbant be a nemzetközi popzene sztárjai közé, majd évekig a legfontosabb formációk közé tartozott. Olyan gigaslágereket jegyez, mint Rome Wasn’t Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise – 15 stúdióalbumot és közel 6 millió eladott lemezt tudnak maguk mögött. 10. nagylemezüket, a Blackest Blue-t 2021 tavaszán jelentették meg, a duó a „legizgalmasabb projektjükként” hivatkozik az anyagra, mely „arról szól, hogy megtaláljuk az utat a legsötétebb időkön keresztül, a túloldalon megváltozva, de épségben kerüljünk ki” – nyilatkozták a lemezbemutatókor. Augusztus 3-án a legnagyobb slágereik mellett legújabb albumukról is hoznak dalokat a piknikre, Skye éteri hangja tölti meg a csillagfényes paloznaki záróestet.

Az augusztus 1-jei nyitóestre egy dögös meglepetés-sztárfellépővel készülnek a szervezők, a csütörtöki nap headlinerére december 6-án, az ünnepi szezon egy kiemelt momentumaként kerül sor. A legendás nemzetközi zenészek és formációk mellett a hazai jazz élvonala és a legújabb, kísérleti zene ezúttal is kiemelt helyet kap a pikniken.

A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.

Ajándékozz karácsonyra zenei élményt: a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a pezsgőtől a sokszínű zenei élményekig minden együtt lesz a 12. Paloznaki Jazzpikniken! Hamisíthatatlan piknik-élmény a fa alá – kedvezményes elővételes jegyek, bérletek limitált számban.

[2023.12.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még