2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az MTV azt szeretné ha a nézők csinálnának fesztivált
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Magyar Televízió
Korda György
Harsányi Levente

A nézők már csinálják a fesztivált az MTV-vel

Már az első napon százával érkeztek a levelek a Magyar Televízióba. Mint azt korábban megírtuk a január 26-án induló Csináljuk a fesztivált! című műsorsorozatában a nemzeti főadó arra vállalkozik, hogy a nézők segítségével kiválassza az elmúlt 50 év legnagyobb slágerét.

Gőzerővel folynak a Csináljuk a fesztivált! című műsorsorozat előkészületei. Az idén májusban 50 éves Magyar Televízió nagyszabású, 19 adásból álló szórakoztató dalviadal keretében, országos szavazással választja ki az utóbbi ötven esztendő legkedvesebb magyar slágerét. Az elmúlt 24 órában százával érkeztek nézői voksok, köztük több meglepő. Voltak például olyanok, akik magyar nótákat is ajánlottak a slágerparádé előselejtezőjébe,noha ott csak könnyűzenei produkciók versenghetnek. 
 
A műsorban a nézők ajánlása alapján 144, döntően az MTV archívumában őrzött dal indul az első körben. Pusztay András, az m1 műsorigazgatója hangsúlyozta:„aMagyar Televízió fontos közszolgálati feladatának tartja, hogy az igényes szórakoztatás keretei között közkinccsé tegye az archívumában őrzött anyagokat, köztük az elmúlt fél évszázad tömegkultúráját fémjelző slágereket”.

Az adásokat gondozó Szórakoztató Főszerkesztőség vezetője, Román Péter hozzátette: „a műsor tervezésekor azt is szem előtt tartottuk, hogy a közszolgálati televízió újabb teret adjon a mai tehetségeknek.” Erre azzal teremt lehetőséget az intézmény, hogy az előselejtezőket követően, a nézők szavazataival tovább jutó számok mai előadóktól, korszerű hangszerelésben hangzanak el.    

A Csináljuk a fesztivált! házigazdája, Harsányi Levente elmondta: az titok, mely dalok szerepelnek a nézői listákon, de számára is meglepő tanulság, hogy a sláger szó mennyire mást jelent mindenkinek. Az 50 éves énekesi pályáját ünneplő Korda György úgy készüla produkcióra, hogy alaposan tájékozódik. Az elmúlt ötven év alatt rengeteg információja gyűlt össze korosztálya művészeiről, a mai előadókról és dalaikról azonban kevesebbet tud. Ezt pedig pótolni szeretné, hiszen az elmúlt fél évszázad dalai közül bármelyik lehet Magyarország kedvenc slágere.
 
A Magyar Televízióban január 26-ától 19 különleges hangulatú dalviadalt tekinthetnek meg az érdeklődők. Aki szeretne bekapcsolódni a voksával péntekig a csinaljukafesztivalt@mtv.hu e-mail címen, vagy postai úton ma éjfélig (Csináljuk a fesztivált! Magyar Televízió, 1054 Budapest, Szabadság tér 17.) teheti meg.

- Bíró Zsolt -

[2007.01.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még