2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Csepregi Éva Szombathelyen
Kapcsolatok
Csepregi Éva

Csepregi Éva szeretetet vitt

„Nélküled”. Már a szám címe is szomorú, ahogy minden veszteség, halál is szomorúsággal tölti el az emberek szívét. S ahogy az életet, úgy sokszor a világot is furának érzi az ember, éppen ezért szólalt meg a „Fura világ” kezdetű nóta is… A furcsaság mellett sokszor veszélyes is, gyakran érezhetjük úgy, hogy gyermekeink veszélyben vannak, mintha egy sűrű dzsungelbe keveredtek volna kint, a „való világban”. Ennek kapcsán hangzott fel a „Sűrű a dzsungel” című szerzemény is.

A továbbiakban megtudhattuk, hogy Éva a „Mérleg jegyében” született, átélte a „Kék korszakot”, de azért néha „Egy kis nyugalmat” is kíván, miközben még mindig hiányzik neki „Fernando”. Valahogy minden egyszerűbb, ha van, aki fogja a kezünket, és velünk halad, még akkor is, ha „Visz a hajó” és fúj a szél. – erről is szólt az egyik szám szövege.

A „Talán” című dal is felhangzott, egészen új köntösbe bújtatva, amely éretten, tisztán szólt. A jövő titkát pedig csak „Nostradamus” ismerhette. Megoszlanak a vélemények, hogy jó lenne-e tudni, mi vár ránk, vagy pedig pont az élet adta meglepetések adják a szépségét az egésznek.
Ám ahogy mindennek egyszer Csepregi Éva varázslatának is véget vetett az idő: elérkezett a koncert vége. A művésznő sorra bemutatta zenekara tagjait, akik nélkül nem valósult volna meg a Koncert a Szeretetért.

Ne gondolja senki, hogy ennyivel „megúszták” a fellépők a búcsút, ugyanis a közönség szűnni nem akaró tapssal, sikítással jelezte, hogy ők bizony még nem fognak hazamenni. Nem is kellett sokat győzködni a színpadon állókat, és egy régi nagy slágerekkel teletűzdelt ráadás-blokkal rukkoltak elő. „Nyár van”, „Édentől keletre”, „Párizsi lány”, „Holnap hajnalig”, mind-mind olyan bulizós dalok, amelyeket nehéz ülve kibírni, nem is ment ez annak a három hölgynek, akik a színpad előtt felpattantak és egymás kezét megfogva tombolták végig a záró perceket.

Mindenkihez volt egy kedves szava

A dalok közötti összekötő szövegek egytől-egyig mind a szeretethez kapcsolódtak. A művésznő sok gondolatot merített Müller Péter Szeretetkönyvéből, amelyről honlapján is elmondta: igencsak nagy hatással volt rá, ahogy ő is közönségére. Csepregi Éva jelen volt a színpadon, szívvel-lélekkel. Az egész koncert alatt kattogtak a vakuk, előkerültek a kamerás mobiltelefonok, volt, aki az egész műsort felvette videóra. Számukra talán kicsit bosszantó lehetett, hogy a fények nem voltak erre a legjobbak, a színpad háttere túl sötét volt. Ám az énekesnő rájuk is figyelt, ha észrevette, hogy egy objektív feléje irányul, kedvesen belemosolygott, megvárta, míg elkészül a kép: figyelmes gesztus, s akinek szólt, egy egész életre megmaradó emléket kapott. Ahogy róla sem feledkeztek el az emberek: a bátrabbak az öltözőfolyóson várták kedvencüket, hogy aláírást, közös fotót kérjenek, vagy éppen a szeretet és a tisztelet virágait nyújtsák át neki.

Évának mindenkihez volt egy-egy kedves szava, derekasan állta az autogramkérők és alkalmi fotósok rohamát. Bebizonyította: amit a mikrofonba mond és énekel, nem csupán betanult szöveg, hanem egész lényével szeretetet sugároz. Talán ennek is köszönhető, hogy a koncert idejére sokan úgy érezhették: Szombathelyre „szeretetfelhő” szállt. S aki ott volt Csepregi Éva fellépésén, talán nem veszekedett annyit hétfő reggel a kollegáival, mint korábban… Ha így volt, már ezért is megérte…

- Havassy Anna Katalin - 

[2007.04.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még