2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Táncol az Operaház fantomja
Kapcsolatok
Győri Balett
Legnépszerűbb csengőhangok

Volt mit ünnepelni a Győri Balett évadzáróján

Megtartotta 28. évadzáró gyűlését a Győri Balett társulata. Az összegzést követően elismeréseket adtak át az arra érdemeseknek. Új Örökös Tagot is avattak, mégpedig Pátkai Balázs személyében.

Az igazgatói szavak

A Győri Nemzeti Színház színháztermébe hívta össze a Győr Balett társulatának tagjait Kiss János igazgató. Társaihoz intézett szavaiban kiemelte, hogy az elmúlt évadot mindenképpen sikeresnek lehet és kell is nevezni. Hangsúlyozta, hogy a Győri Balettnak mindig is az volt a célja, hogy a közönséget kiszolgálja és tanítsa is egyben. A társulat hazánkban és külföldön is számos alkalommal szerepelt, több nagyszerű turnét bonyolítottak le. Felléptek Ausztriában, Németországban, Svájcban és Franciaországban is. A határainkon túli szereplések közül külön ki kell térnünk az Erdélybe történő utazásra. Márciusban először Kolozsvárott a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, később pedig Nagyszebenben – amely Európa Kulturális Fővárosa – mutatott be baletteket. A turnénak nagy sikere és remek visszhangja volt, mindkét helyszínen kitörő örömmel és szeretettel fogadták a táncosokat, s a későbbiekben számos köszönőlevél érkezett a társulat titkárságára.

Siker volt a Biennálé is

A közelmúltban véget ért I. Győri Táncművészeti Biennálé is hozzátett a sikerekhez, ugyanis ahogy az igazgató fogalmazott: a várossal szoros együttműködésben, összefogás eredményeként jöhetett létre a több napos rendezvény, amely a városba vonzotta a tánc szerelemeseit. Elhangzott továbbá, hogy nem csak a közönség számára volt értékes a Biennálé, hanem az ott fellépő táncosok is mind, egytől-egyig megtiszteltetésnek vették a lehetőséget és jelezték: örömmel jönnek a további rendezvényekre is. Borkai Zsolt, Győr polgármestere levélben méltatta a társulat tevékenységét, amelyben gratulált a Győri Balettnak, hiszen kiemelt szerepe van abban, hogy Győr nevét egyre többet emlegetik hazai és külföldi művészeti és idegenforgalmi körökben a tánc fővárosaként. Egyben gratulált az igazgatónak akit nemrégiben a Halhatatlanok Társulata Örökös Tagjává választottak. Kiss művész úr ezzel kapcsolatban elmondta: az elismerést ő kapta, de úgy érzi az az egész társulatnak szól és csapat munkáját dicséri.

Elismerések, köszöntések

Az igazán családi hangulatú évadzáró gyűlés végéhez közeledve köszöntötték azokat a művészeket, akik már 15 éve a társulat tagjai. Így elismerést vehetett át Fuchs Renáta és Kara Zsuzsanna; Pátkai Balázs Haragonzó-díjas táncost pedig emellett még a Győri Balett Örökös Tagjává is megválasztották. Jubileumi jutalomban részesült Zádörvölgyi László, aki immár 25 éve közalkalmazott és 24 éve a társulat oszlopos tagja, majd Döme Sándor zongoristát is köszöntötték, aki 10 éve tag, csakúgy, mint Vitelki László.

S bár az esemény a hivatalos évadzáró volt, ám a Győri Balett még júliusra és augusztusra is vállalt fellépést. Ugyanis július 8-án, a Margitszigeten lesznek láthatóak, majd augusztusban a társulat férfi tagjai Finnországba utaznak, ahol a Trójai játékok című előadással részt vesznek az Imatrai Balett Gálán.

– Havassy Anna Katalin –

[2007.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még