2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Icethunder
 
Legutóbbi kiadványok
Válogatás (1998)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Fontos mérföldkőhöz ér az Icethunder
Icethunder
     
 
Icethunder
Megalakulás: 2005. augusztus 1.
Web: http://www.icethunder.hu
Aktív kapcsolat: Jenák András (dobos, 2008-), Jenák Ildikó (gitáros, 2005-), Kálmán Kata (énekes, 2008-), Sághy Éva (basszusgitáros), Sághy Kata (fúvós), Schroth Roland (szintis, 2005-)
 
     

Icethunder

A zenekar ötlete Rolié volt, aki maga köré szervezte középiskolásokból álló barátait, és alakított egy zenekart. Ezek az emberek talán nem gondolták elég komolyan, és sorra abbahagyták, csak Roli (szintetizátor) és Ildikó (elektromos gitár) maradt meg, és Ildikó kezdte megszervezni a tényleges együttest 2005 augusztusában.

Beával (dob) és Zitával (akusztikus gitár) és az éneklő basszusgitáros Emesével kiegészülve megszületett az Icethunder együttes. Ez év novemberében Évi (basszusgitáros) csatlakozott a zenekarhoz, majd ezt követte márciusban egy énekes váltás a kivált Emese helyett. Ekkor énekes meghallgatást szervezett az együttes, melynek eredményeképpen Katára, Évi húgára esett a választás. Az első Rockmaratonos fellépés után 2006 – ban az együttes megvált Beától, a dobostól, helyét Attila foglalta el, és az akusztikus gitáros Zita pedig abbahagyta a zenélést. A zenekar ezzel kialakította végleges hangszeres felállását.

2008 júniusában az együttes megvált dobosától, Attilától, ezt a posztot ettől kezdve Andris töltötte be. Kata 2006 – 2008 augusztusáig volt az együttes énekese, ekkor hangszál-problémája miatt kénytelen volt az éneklést abbahagyni - azóta csak fuvolázik az együttesben -, ezért 2008 szeptemberében ismét énekes meghallgatást szervezett az együttes, ahol a jelentkezők közül Kálmán Kata nyerte el az énekesi posztot. Az Icethunder együttes jelenlegi (2008-as) felállása tehát; Jenák Ildikó (gitár), Schroth Roland (billentyű), Sághy Évi (basszusgitár), Jenák András (dob), Kálmán Kata (ének), Sághy Kata (fuvola).

Az együttes első koncertje 2005. december 2-án a Janus Rockbulin volt, ezt a mai napig a születésnapjaként tartja számon a zenekar. Azóta megszámlálhatatlan koncerten, rendezvényen vett részt először csak szűkebb hazájában, Pécsett és Baranyában. Később messzebbre is eljutott, többek között Budapestre, Győrbe, Siófokra, Zalaegerszegre és Balatonfüredre. Számos országos hírű rendezvényen lépett fel a teljesség igénye nélkül megemlítve a Budapesten megrendezésre kerülő Gothica fesztivált, az évente ismétlődő Pécsi Rockmaraton fesztivált, motoros találkozókat, de rendszeresen fellépője a horvátországi Batinán megrendezésre kerülő motoros fesztiválnak is.

Elkészült a második DEMO lemeze is, melyre öt szám került fel, köztük a zenekar himnusza, a Jégvihar. Meghívást kapott az együttes a Pécsi Mediterrán Rádióba, ahol riport készült, bemutatva a kislemezen meghallgatható számokat is. A lemez anyagát a Mediterrán Rádió egyébként felvette a kívánságműsorában kérhető állandó zeneszámok közé.

Zenei stílusát nehezen lehetne meghatározni, hiszen a klasszikus rockzenei hangzástól a kicsit könnyedebb, és a kicsit keményebb hangzást is magába foglaló zenét játszik a zenekar, megspékelve egy kis vokállal. Ha mégis kategorizálni kellene, akkor a melodic–metál stílus a meghatározó. Az Icethunder együttes saját szerzeményeket játszik, de ezek mellé kuriózumként két feldolgozást vett fel a repertoárjába, egy Children of Bodom/Ramones, illetve egy Iced Earth számot.

-icethunder.hu-
 

[2008.10.11.]

Kiadványok
válogatás
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még